درباره گروه تدریس اورژانسی

شیوع ویروس کووید-19 در اوایل اسفندماه سال 1399 تمامی عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، آموزشی، اقتصادی و به‌طورکلی زندگی ما را تحت‌الشعاع قرار داد. در این میان شوک وارد شده به‌نظام آموزشی که عمدتاً متکی بر آموزش حضوری بوده است فراوان بود. پس از تعطیلی چندهفته‌ای مدارس و دانشگاه‌ها، آموزش‌ها در مدارس تحت بستر برنامه شاد به‌صورت غیرحضوری ادامه یافت و این در حالی بود که معلمان و دانش‌آموزان هیچ شناختی از این فضای آموزشی جدید نداشتند بااین‌حال آموزش‌ها تا خردادماه ادامه یافت و آزمون‌ها به‌صورت غیرحضوری برگزار گردید. گروه تدریس اورژانسی (متشکل از جمعی از متخصصان تکنولوژی آموزشی) در آن برهه زمانی با ارائه ویرایش اول بسته تدریس اورژانسی تلاش نمود تا در این راه به معلمان کمک کند. در طول تابستان نیز این گروه با جمع‌آوری داده از معلمین، موارد با اولویت بالا را شناسایی کردند و به ارائه مواد آموزشی برای معلمین ادامه دادند. پس از مسجل شدن ماندگاری ویروس کووید-19 تا زمانی نامشخص، سیاست‌ها برای آغاز سال تحصیلی جدید دستخوش تغییراتی که شامل آموزش تلفیقی (آموزش حضوری و غیرحضوری) و اجباری نبودن حضور دانش‌آموزان در مدارس گردید. آموزش تلفیقی خود سه مؤلفه مهم شامل معلمان، والدین و دانش‌آموزان را در بردارد که این سه مؤلفه در کنار یکدیگر سبب آموزش اثربخش می‌شوند، لذا در ویرایش دوم بسته تدریس اورژانسی بر آنیم تا شما را با آموزش تلفیقی نیز آشنا کرده و همچنان مانند نسخه قبلی برنامه­ها و نکات لازم را برای آموزش در این دوره ارائه دهیم.

جامعه هدف این راهنما، معلمانی است که تلاش دارند با استفاده از حداقل امکانات حداکثر استفاده را ببرند. هدف این بسته، عمل کردن به‌مانند یک جعبه کمک‌های اولیه برای معلمین دبستان تا دبیرستان است؛ یعنی معلمی که تا قبل از شیوع ویروس کرونا بیشترین زمان تدریسش در کلاس درس و به‌صورت چهره به چهره بوده است؛ اما اکنون با توجه به شرایط پیش‌آمده، نیاز است از بستر اینترنت برای انتقال آموزش خود استفاده نماید. معلمی که قبل از این نه‌تنها از نظام‌های مدیریت یادگیری مجازی (LMS) استفاده نمی‌کرد بلکه شاید هیچ آشنایی نیز با آن نداشت. همچنین این راهنما برای معلمی که آشنایی کمی با مفاهیم آموزش مجازی دارد ولی به شکل ناخواسته‌ای باید تدریس را ادامه دهد، قابل‌استفاده است. این معلم از حداقل امکانات برخوردار است (گوشی هوشمند و اینترنت) و دانش‌آموزان او هم (بیشترشان) به گوشی هوشمند و اینترنت دسترسی دارند.

در این راهنما از الگوی سیستماتیک آموزشی برای تهیه مطالب استفاده شده است؛ یعنی ابتدا با درک مشکل و مسئله به تحلیل آن پرداخته شده و با شناسایی مخاطب به ارائه راهکارهایی ساده برای برون رفت از این شرایط بحرانی پرداخته شده است. این راهنما در چهار بخش تهیه و تدارک دیده شده است. بخش اول: که به‌عنوان معرفی و بخش نظری راهنما می‌باشد، به ارائه نکات کلیدی (بر اساس پژوهش‌های بین‌المللی در زمینه علوم یادگیری و فناوری آموزشی) پرداخته است. بخش دوم به معرفی ابزارهای مفید و کاربردی پرداخته است. این ابزارها در بخش‌های مختلف مثل مدیریت کلاس، تولید محتوا، سنجش و غیره دسته‌بندی شده‌اند. در بخش سوم از فیلم‌های کوتاه آموزشی در زمینه‌های مختلف برای کمک و هدایت معلمان استفاده شده و این بخش حاوی مطالب غنی در زمینه توسعه حرفه‌ای معلمان عزیز می‌باشد؛ و در انتها چک‌لیست‌های مفید و کاربردی به‌منظور ارزیابی فعالیت‌های آموزشی تحت عنوان بخش چهارم ارائه‌شده است.

چشم انداز کار ما‌

کمک به معلمین (با استفاده از فناوری های آموزشی) به شکلی که معلمین دانش تدریس خود را، جهت ایجاد یک محیط یادگیری با کیفیت به مهارت تبدیل کنند. در پرتو این ارتقاء مهارت معلمین، سطح یادگیری دانش آموزان نیز ارتقاء پیدا خواهد کرد

مسیر رسیدن به این چشم انداز

این گروه با ارائه بسته کمکی در بردارنده نکات کلیدی، ابزار مفید، فیلم های آموزشی و همچنین ارتباط از طریق صفحه های خود در فضای مجازی و برنامه های زنده برنامه ریزی شده در این صفحات در مسیر رسیدن به چشم انداز بیان شده گام بر می دارد

اعضای گروه تدریس اورژانسی

وبسایت شخصی:

https://sahmadrahimi.wixsite.com/mysite

سید احمد رحیمی

عضو هیئت علمی در رشته تکنولوژی آموزشی و فن آوری های پیشرفته یادگیری در دانشگاه فلوریدا در آمریکا. زمینه پژوهشی وی دربرگیرنده استفاده از فناوری های آموزشی برای ارتقاء یادگیری دانش و مهارتهای دانش آموزان است. موضوعاتی مانند علوم یادگیری، داده کاوی آموزشی،‌ سنجش نامحسوس و سنجش و یادگیری بازی-محور فیزیک از موضوعاتی است که وی در سالهای اخیر در مورد آنها پژوهش انجام داده و مقالاتی در کنفرانس ها و مجلات معتبر بین المللی به چاپ رسانده است. پژوهش های دو سال اخیر وی در مورد سنجش و ارتقاء توانایی های قرن ۲۱ مانند خلاقیت، تفکر سیستمی و حل مسئله بوده است. وی تا کنون چندین کارگاه آموزشی در مورد بازخورد تکوینی در کلاس، طراحی و ارزشیابی آموزشی در ایران برای معلمین و دانشجویان رشته فن آوری آموزشی برگزار کرده است. سید احمد رحیمی با شروع شیوع بیماری کرونا تصمیم به ایجاد گروه تدریس اورژانسی در ایران برای کمک به معلمین گرفت و از جمعی از متخصصین و دانشجویان رشته های فناوری آموزشی، برنامه ریزی درسی و همچنین معلمین دعوت به همکاری کرد.

روح اله خدابنده لو

عضو هیئت علمی گروه تکنولوژی های آموزشی دانشگاه سلطان قابوس عمان

پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت

برگزاری دوره های ضمن خدمت معلمان و همکاری با وزارت آموزش و پرورش

محسن باقری

محسن باقری تمامی مقاطع تحصیلی خود را در رشته تکنولوژی آموزشی گذرانده است. وی در سال 2012 دکتری خود را از دانشگاه پوترا مالزی اخذ نموده است. در حال حاضر عضو هیات علمی گروه علوم تربیتی دانشگاه اراک می باشد و مسئولیت مدیریت کتابخانه مرکزی دانشگاه اراک و مدیریت مرکز فناوری های نوین آموزشی دانشگاه اراک را نیز به عهده دارد. ایشان بیش از 10 سال سابقه تدریس در دروس تخصصی تکنولوژی آموزشی از جمله طراحی آموزشی، تولید محتوای الکترونیکی، کاربرد رایانه در تعلیم و تربیت، طراحی مراکز یادگیری، بازی و شبیه سازهای آموزشی دارد. حوزه مطالعاتی وی گیمیفیکیشن های آموزشی، شبیه سازهای آموزشی، یادگیری الکترونیکی، روش ها و فناورهای نوین آموزشی می باشد.

صلاح اسمعیلی

دانشجوی مقطع دکتری رشته تکنولوژی آموزشی، دانشگاه علامه طباطبائی.

زمینه پژوهشی: بازی‌های رایانه‌ای و بازی‌وارسازی

وبسایت شخصی:

https://mokhberiyan.com

محمد مخبریان

محمد مخبریان، دانشجوی ترم آخر کارشناسی ارشد تکنولوژی آموزشی دانشگاه اراک

زمینه پژوهشی وی در حوزه تولید چندرسانه‌ای‌های آموزشی مبتنی بر کامپیوتر و وب می باشد. موضوع پایان نامه ایشان در حوزه اصول طراحی اپلیکشن های آموزشی بوده و مولف کتاب «مبانی نظری و عملی تولید محتوای الکترونیکی» می باشد.

وی دانشجوی نمونه دانشگاه فرهنگیان در سال 1396 بوده و در حال حاضر، مدرس کارگاه‌های آموزشی دانشجویی و دوره‌های ضمن خدمت معلمان در حوزه های آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی می باشد. و سابقه داوری جشنواره تولید محتوای الکترونیکی رشد استان سمنان را دارا می باشد.

وب سایت شخصی:

www.SomayeRazban.ir

سمیه رزبان

سمیه رزبان، دانشجوی مقطع دکتری رشته تکنولوژی آموزشی دانشگاه تربیت مدرس است. هر سه مقطع خود را در رشته تکنولوژی آموزشی (دانشگاه خوارزمی و اراک) گذرانده است.

به حوزه تولید محتوای آموزشی و آموزش سواد دیجیتال به کودکان علاقه مند است. هفت سال است در زمینه تولید محتوای آموزشی به طور جدی با موسسات و سازمان های فعال در حوزه آموزش فعالیت می کند.

یکی از علایق او تدریس است، تجربه تدریس در دانشگاه و کارگاه های مختلف در زمینه تکنولوژی آموزشی را داشته است و حالا در تلاش است تا در فضای دیجیتال به طور جدی به آموزش بپردازد تا بتواند فراتر از محدودیت های مکانی و زمانی به افراد و شرکت های بیشتری کمک کند تا بتوانند آموزش های استانداردی را طراحی کنند.

مهران محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد تکنولوژی آموزش دانشگاه خوارزمی

علاقه مند به تحقیق در حوزه بازیوارسازی، یادگیری مشارکتی و واقعیت جایگزین.

دارای سابقه همکاری با دانشگاه فرهنگیان و آموزش و پرورش

مریم بابایی

مریم بابائی دانشجوی سال دوم دکتری تکنولوژی آموزشی دانشگاه تربیت مدرس و لیسانس مهندسی نرم افزار است. او بعنوان استاد مدعو با دانشکده مجازی، آموزش پزشکی و مدیریت شهید بهشتی همکاری داشته و 10 سال است که در سازمان فنی حرفه ای کشور مشغول به تدریس است. از جمله فعالیتهای پژوهشی او در طی سه سال گذشته داده کاوی آموزشی، یادگیری کاوی و ایده کاوی است که این علاقه مندی منجر به تالیف کتاب اصول و معیارهای داده کاوی پزشکی شد. در حال حاضر هم بر روی تفکر محاسباتی تمرکز دارد و بر همین اساس دوره هایی را با همین عنوان در فضای دیجیتال برای کودکان و معلمان ابتدایی برگزار می کند.

سمیرا حبیبی

دکتری تکنولوژی آموزشی از دانشگاه علامه طباطبائی، فرهنگی آموزش و پرورش گیلان

انجام طرح های تحقیقاتی با آموزش و پرورش تهران با عنوان طراحی الگوی مشارکت والدین، مدرس دانشگاه آزاد و پیام نور و فرهنگیان استان گیلان. مجری طرح پژوهشی اثرات سو کودک آزاری با سازمان بهزیستی گیلان، عضو باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد واحد رشت

احسان طوفانی نژاد

وی دارای دكتری تكنولوژی آموزشی از دانشگاه علامه‌طباطبائی و لیسانس مهندسی برق الكترونیك است. همچنین به عنوان محقق میهمان به مدت یك‌سال در دانشگاه استرالیای جنوبی در كشور استرالیا و دانشگاه ایالتی كالیفرنیا در كشور آمریكا در حوزه روش‌های آموزش و یادگیری در محیط‌های برخط و شبكه‌های اجتماعی مجازی تحقیق و فعالیت می‌كرد. تجربیات ۱۲ ساله وی در تدریس دانشگاهی در حوزه تكنولوژی آموزشی، ۴ سال مدرس مجازی در واحد الكترونیكی دانشگاه‌هاي مختلف، برگزاری بیش از ۲۰ عنوان كارگاه مرتبط با آموزش و یادگیری در محیط مجازی و همچنین بیش از ۱۵ سال تدریس مهارت‌های رایانه و روش‌های تدریس در مدارس و مؤسسات مختلف صنعتی و آموزشی، باعث شده كه بتواند تلفیق مناسبی از تئوری‌ها و یافته‌های پژوهش‌ها، با عمل در محیط‌های آموزشی و یادگیری ایجاد كند. از او مقالات و پژوهش‌های مختلفی درباره حوزه‌های مختلف مرتبط با آموزش با تمركز بر آموزش و یادگیری الكترونيكی چاپ شده است.

اطلاعات بیشتر:

https://directory.cci.fsu.edu/maedeh-agharazidermani/

مائده آقارضی

وی دانشجوی مقطع دکترا رشته‌ی اطلاعات در دانشگاه ایالتی فلوریدا و دارای دو مدرک کارشناسی ارشد در رشته‌های مربوط به آموزش است؛ آموزش الکترونیک و آموزش بین‌الملل و تطبیقی که در راستای راهبری و سیاست گذاری‌های آموزشی بوده ‌است. هم‌چنین وی در زمینه تولید محتوای آموزشی و تدریس آنلاین فعالیت می‌کند. موضوع تحقیق فعلی وی در زمینه‌ی نیازها و رفتارهای اطلاعاتی دانشجویان با اختلالات روانی‌‌ست.

سارا بنی‌عامریان

دانشجوی مقطع دکتری رشته تکنولوژی آموزشی در دانشگاه علامه طباطبائی.

سابقه تدریس در مقطع ابتدائی و همکاری با آموزش و پرورش

زمینه پژوهشی: تحلیل داده های آموزشی و بازی وارسازی

پریسا نعیمیان منفرد

سوابق تحصیلی: كارشناسي علوم تربيتي، كارشناس ارشد تكنولوژي آموزشي، دانشجوي دكتري فلسفه تعليم و تربيت

سابقه تدريس در دانشگاه و مدرسه

همکاری و انجام چندین طرح و تحقيق در دانشگاه و آموزش و پرورش

حیطه های مورد علاقه: حوزه سواد اطلاعاتي، تحليل داده و ديتا ساينس

سمانه ذوالفقار

کارشناس تکنولوژی آموزشی و کارشناس ارشد مطالعات برنامه درسی. پژوهش در زمینه بارِشناختی و اثر آن بر یادگیری، یادداری و انگیزش پیشرفت دانش آموزان.

  • آموزگار مقطع ابتدایی.

  • همکاری در پروژه مطالعات کودکی مدرس و پروژه های آموزشی برای کودکان. نویسنده مقاله هایی با هدف دانش افزایی والدین، در زمینه تربیت و آموزش کودکان. تولید محتوای الکترونیکی با موضوع آموزش.

  • گوینده و تولیدکننده پادکست های آموزشی و تیزرهای تبلیغاتی.

رضا مالمیر

رضا مالمیر دانش آموخته دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بوعلی سینا همدان در مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم تربیتی گرایش برنامه‌ریزی درسی می‌باشد. ایشان در حوزه ی محتوای الکترونیکی فعالیت دارد و چند مقاله پژوهشی پیرامون معلمان مجازی به نگارش درآورده و از سال 1395 در استان همدان مشغول به تدریس در مدارس می‌باشد. در سال 1396 رتبه اول تجارب برتر آموزشی را در سطح استان کسب کرده‌اند و همچنین در برگزاری کارگاه‌های آموزشی ضمن خدمت به عنوان مدرس گارگاه های درس پژوهی، طرح شهاب و ارزشیابی توصیفی می‌باشد. زمینه‌های تخصص ایشان عبارت اند از: درس پژوهی، اقدام پژوهی و تولید محتوای الکترونیکی.

فريده رشيدي

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه خوارزمی رشته تکنولوژی آموزشی .

فعالیت در حوزه های تولید محتوا الکترونیکی، عکاسی و گویندگی می باشد.

وی به پژوهش در زمینه های سواد دیجیتال، سواد اطلاعاتی، یادگیری مشارکتی علاقهمند می‌باشد.

فاطمه آقاپور

کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان، ارشد تکنولوژی اموزشی دانشگاه علامه طباطبایی و دانشجوی دکتری تکنولوژی آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی

معلم رسمی آموزش و پرورش، سابقه همکاری با گروه‌های آموزشی وزارت آموزش و پرورش

فاطمه جنيدي

دانشجوی دکتری رشته تکنولوژی آموزشی دانشگاه علامه طباطبائی

سابقه همکاری با مدارس جهت تولید محتوا و آموزش روش‌های تدریس نوین به معلمین

علاقه‌مند به پژوهش در زمینه یاددهی-یادگیری سنین کودکی