Tapahtumat

Pastori Rhoda Chamsama Morogorosta vierailee Suomessa loppiaisen tienoolla 2017. Hänet voi tavata mm Naantalissa ja Lempäälässä. Katso tarkemmin Kimbilion Facebookista. (julkaistu 3.1.2017)

Näistä piispa Moretokin tykkäsi! Kouvolan Lakritsin erinomaista lakritsia erinomaisen hienossa Kimbilio- paketissa saatavissa mm Olkkarista ja Majakalta. Hinta 8€ laatikko. Ole nopea, nämä syödään käsistä!

(Toim huom: Nämä lakut on jo myyty ajat sitten loppuun) 

Amanin konsertti Lempäälän kirkossa 27.9. klo 18. Konsertin tuotto Kimbiliolle. 

Musiikkiryhmä Amani on oululainen musiikkiryhmä, joka esittää pääasiassa itä- ja eteläafrikkalaista hengellistä musiikkia uudelleen sovitettuna ja osin suomeksi sanoitettuna. Amanin musiikki soi Kimbilion esittelyvideon taustalla. Hineoa että saimme järjestettyä heidät myös livenä kuultaviksi Lempäälään!

Olkkarin Wappu oli menestys jälleen kerran!

Olkkarin Wappu on onnellisesti takana ja oli kyllä kiva päivä! Kymmenet vapaaehtoiset, myyjät, leipojat, paistajat, musikantit, kuorolaiset, motoristit, lastenohjelmoijat, kahvinkeittäjät, kasvomaalaajat ja muut ansaitsevat teekkarihatunnoston ja kädenpuristuksen. Kiitokset myös morogorolaisvieraalle Hery Jangalle. Vaikea arvioida kävijöiden määrää, mutta kirpparilla kävi yli 300 ja Suomalaisessa Messussa lähemmäs 400. Vohvelitaikinaa meni rapiat 20 litraa, makkaroita piti hakea kesken päivän lisää ja simaakin katosi kurkkuihin pitkälle toista sataa litraa. Päivän tuotto oli lähes 7000 € ja se matkaa lyhentämättömänä työmiesten palkoiksi ja materiaaliin Tansaniaan. 

Olkkarin Wappu tulee taas, tule sinäkin!

Kontti on Tansaniassa, mutta ei vielä ihan perillä.

Toissapäivänä apulaispiispa Pindua soitti ja ilmoitti rakennustarvikekontin olevan perillä Dar es Salaamin satamassa. Nyt on edessä vielä kontin tullaus, jonka toivomme etenevän rivakasti. Valtava määrä erilaisia dokumentteja on kontiin liittyen kirjoiteltu ja lähetelty ees taas sähkö- ja maapostissa viime kuukausina. Toivomme hartaasti että kaikki paperit ovat nyt kunnossa ja Pindua saa kontin ulos satamasta. Sitten on edessä maantiekuljetus Morogoroon, jossa kontille on valettuna jo tukevat jalat. Kontissa on rakennustarvkkeita, huonekaluja, keittiötarpeita yms kylätalon ja turvatalon tarpeisiin. (25.4.14)

Työmaalla tapahtuu edelleen

Viime päivityksen jälkeen työmaalla on edetty rivakasti. Talo nousi harjakorkeuteen ja on nyt kattopeltejä vaille valmis. Pellitkin saadaan paikoilleen lähipäivinä. Sen jälkeen rakennustyöt taukovat taas hetkeksi, rahaa valmiiksi asti rakentamiseen ei nyt vielä ole. Sen sijaan Kylätalon rakentaminen jatkuu edelleen. Ikkunaristikot ja ovet ovat valmiit, sähkötöitäkin on jo tehtynä. Valmista pitäisi olla kesään mennessä. Irja ja Veikko Aro-Heinilä palasivat reilu viikko sitten Suomeen mahtavan talkoorupeaman tehneinä. Aplodit heille! Rakennustyöt jatkuvat nyt siis paikallisin voimin. (25.4.14)

Perustukset valmiina ja vesi virtaa

Tontilla rakentminen on ollut vilkasta. Kimbilion perustukset ovat valmiit, lattialaatan valutyötä valmistellaan. Veden saanti on ollut vähintään yhtä hankalaa kuin viime vuoden rakennustöissä. Veikko on hakenut vettä kuution vetoisella tankilla ojasta 10km päästä. Mutta nyt, kiitos Lemun Rukosuhuoneyhdistyksen asialle omistautumisen, tilanne on ratkaisevasti muuttunut. Tontille on porattu 100m syvä porakaivo, josta jatkossa saadaan vettä riittämiin. Vettä rittänee myös myytäväksi lähiseudun asukkaille. Aiemmin myös sadankeräysjärjestelmä Kylätalolle valmistui, ja viime keväänä rakennettuun vesisäiliöön menee nyt katolta kertyvä sadevesi. Afrikassa vesi on todella arvokasta tavaraa, sitä ei täällä tuhansien järvien maassa aina jaksa muistaa! Hyvänä esimerkkinä on Botswanan rahayksikkö "pula", joka suomeksi tarkoittaa sadetta. (15.3.2014)

Rakentaminen jatkuu taas!

Irja ja Veikko Aro-Heinilä lähtivät tammikuun lopulla taas Morogoroon. Tavoitteena on nyt rakentaa kylätalo valmiiksi ja aloittaa turvatalon rakentaminen. Viimevuotiseen tapaan Veikko on mukana rakennustöissä neuvonatntajan roolissa, paikallisten miesten tehdessä varsinaisen rakennustyön. Irja puolestaan ahkeroi suunnittelupuolella kehitellen turva- ja kylätalon toimintasuunnitelmia yhdessä Ruth Mmarin, mama Kilatun ja muiden morogorolaisten kanssa. Tuoreita kuulumisia ilmestyy facebook- sivuille lähes päivittäin, käy katsomassa.

Kimbilio-joulukuusi

Kuusen hankinta ei ole koskaan ollut näin hankalaa! Hyviä vaihtoehtoja on niin monta, että lienee varminta hankkia kuusi talon joka huoneeseen. Valikoimassa sekä kasvatettuja että luonnonkuusia:

Kuusi kotiovelle toimitettuna

Tilaukset Markku Kuusjärvi, p. 040 557 04 09. Tai sähköpostilla kimbiliokummit@gmail.com.

Kuusen mukana tulee maksuohjeet, hinta 40€

Itse haettu Kirkkotorilta joulun alla. Hinta 35€.

Geokätkökuusi!

Saat sähköpostiisi kuusesi koordinaatit, heität kirveen olalle, älypuhelimen taskuun ja alat vihellellä “Taatto taatto läksi innoissaan, geokätkökuusen hankintaan…” Tilaus sähköpostilla kimbiliokummit@gmail.com. Hinta 40€

Koko perheen kuusenhakuretki

Opastettu kuusenhaku lumisesta metsästä, glögiä ja pipareita, kahvia ja makkaraa nuotion lämmössä. La 21.12. klo 10-14, Lähtö nonstoppina Tervajärven leirikeskukselta. Hinta 50 €/kuusi. Ilmoittautuminen suotavaa, mutta ei pakollista: Topi Koivuniemi 0400 954 463, Jorma Viitanen 0400 630935

22.9.2013 klo 16:00

Tasauspäivän Majakkamessu

Ensi sunnuntaina 22.9.2013 klo 16 Tasauspäivän Majakkamessu Lempäälässä Kuljun Majakassa. Pietari & Kalat musisoi Afro-henkisesti. Kirkkokahveilla myyntipöytä Kimbilion hyväksi. Tarjolla mm. herkullista Kimbilio-leipää ja kauniita käsitöitä.

18 litraa vohvelitaikinaa, 600 munkkia, 200 makkaraa, 100 litraa simaa, kivaa kaikenikäsillle, huikeaa torvisoittoa, mieskuoro, kierrätystä, upeita vapaaehtoisia ja tyytyväisiä asiakkaita. Päivän kruunasi upea Suomalainen messu -konsertti. Tuotto Kimbiliolle kolehteineen reilut 5000 €. Ensi vuonna uudestaan!

    15.2.2013

Hyväntekeväisyysgaala

Lempäälän NMKY järjesti Kuljun Majakalla Hyväntekeväisyysgaalan Tansanian naisten turvakoti Kimbilion ja Gambian Nehemian raamattukoulun hyväksi. Syötiin herkullinen kolmen ruokalajin illallinen ja Jubalam, Mooseksen parta ja HMP soittivat ja lauloivat.

28.01-04.02.2013

Kirpputoriviikko Kuljun Majakalla 28.01-04.02! Kimbliolle saatiin yhteensä yli 750 €

14.1.2013

Kylätalon rakentaminen aloitettiin!

Paikan päällä Lempäälä NMKY:N edustaja Veikko Aro-Heinilä ja turvakodin sinnikäs hankkeen suomalainen puuhanainen tohtori Irja Aro-Heinilä

12.11.2012

Irja ja Veikko Aro-Heinilä olivat Morogorossa sopimassa rakentamisen yksityiskohdista paikallisen ohjausryhmän kanssa.

24.12.2012

Kimbilio-joulukuusi

Kuusia ja laulavia joulutervehdyksiä myytiin joulun aikaan Kimbilion hyväksi.

6.12.2012

Itsenäisyyspäivän juhla

6.12.2012 Kuljun Majakassa

Ohjelmaa, musiikkia, hyvää seuraa ja illallinen

Musiikkivieraana oli Markku Perttilä ja mukana myös varusmiespastori Topias Tanskanen ja Matti Vehviläinen

21. - 24.9.2012

Tansanialainen piispa Jacob Moreto Lempäälässä

Kuvia vierailusta

Tansanialainen piispa Jacob Moreto vieraili Lempäälässä 21.-24.9. Piispa kertoi Kimbilio-turvakotiprojektista ja tansanialaisten naisten asemasta eri yhteyksissä seuraavasti:

Perjantaina 21.9.2012

klo 13–14.30 lähetyskahvila Olkkarissa (Tampereentie 4),

klo 18.30 seurakunnan nuortenillassa Hopella (Kaakisentie 1).

Lauantaina 22.9.2012

klo 16 (miesten) saunaillassa Tervajärven leirikeskuksessa (Ketkantie 247). 

Sunnuntaina 23.9.2012

klo 10 messu Pyhän Birgitan kirkossa, Moreto saarnaa,

n. klo 11.30 messun jälkeen lähetyslounas Kimbilion hyväksi,

klo 16 Majakka-messu Kuljun Majakassa (Tampereentie 262), Moreto saarnaa.

Messun jälkeen kirkkokahvit (n. klo 17).

1.5.2012 Olkkarin Wappu, tuotto Kimbilio-keräykseen

17.3. 2012 Jukka Leppilammen konsertti Lempäälän kirkossa

Maamme tunnetuimpiin gospel-artisteihin lukeutuva Jukka Leppilampi konsertoi Lempäälän kirkossa lauantaina 17.3.2012. Leppilampi on karismaattinen esiintyjä ja koskettava tulkitsija. Paljon ulkomaillakin esiintynyt muusikko tunnetaan myös äänirunouden taitajana. Lempäälässä Leppilampi esittää lauluja vuosien varrelta. Konserttiin on vapaa pääsy. Kolehti Tansanian turvakodin hyväksi.

Jatkot Kahvila Olkkarissa.