Kimbilio ja me 4

Julkaisupäivämäärä: Feb 19, 2013 7:15:51 AM

Hei,

meillä ei ole ollut sähköä moneen päivään, siksi Kimbilio-työn päivittäminen FB:ssa on jäänyt. Täällä sade tekee tuloaan. Tullessaan se puhaltelee sähkötolppia poikki ja lennättelee kattoja ihmisten kodeista.

Ihme silmieni edessä

Sunnuntain jumalanpalveluksessa katselin taas kerran ihmettä. Upeasti koruihin pukeutunut masainainen halusi antaa seurakunnalle kiitoslahjan. Hän oli tuonut alttarin eteen kymmenen tulipunaista muovituolia.

Tiesin yhden tuolin hinnan, koska olin sellaista juuri kysellyt: 17 000 shillinkiä. Kertolasku on helppo tehdä. Vertailuluvuksi voisi ottaa vaikka piispan palkan. Se on 200.000 shillinkiä, noin sata euroa.

En tiedä syytä, miksi nainen antoi tällaisen erityisen lahjan, puhe oli nopeaa, en siis ymmärtänyt. Vuorenvarmasti se sanottiin. Nyt voin vain muistella aiemmin kuulemiani. Lapsi oli päässyt kouluun. Lapsi oli päässyt koulun tenteistä läpi. Joku perheessä oli parantunut sairaudesta. Lapsi oli syntynyt. Tutkinto oli valmis. Matkalla ollut oli päässyt turvallisesti kotiin.

Nainen lapsineen tuli alttarin eteen. Miestä siis ei ollut. Hän oli ehkä kuollut. Ehkä kiitoslahjan syynä olikin, että oli selvitty vuosi miehen kuolemasta. Kaikki polvistuivat lattialle. Heidät siunattiin siinä. Osa seurakunnasta tuli mukaan heidän tuekseen.

Kiitoslahjarinki

Kiitoslahjarinki väikkyi mielessäni. Olisiko meillä Kimbilio-kirjeen saajilla syytä kiitokseen? Olisi komeaa, jos www.kimbilio.fi -sivuilla näkyisi, miten paljon olen antanut ja mistä syystä, mitä kiitollisuuteen ohjaavaa on tapahtunut elämässäni.

Tässä kohdin muistin suomalaisen mielen. Mehän emme tahdo, että muut tietävät antamamme summan. Emme myös tahdo, että muut tietävät, miten onnekkaita olemme, miten lapsi tosiaan pääsi kouluun, miten selviän vaikka olen työtön, miten onnekkaasti lapseni avioitui, miten jakselen lääkkeiden avulla, vaikka sairaus juilii.

Viime kerran viesti

Laitoin viime kirjeessä mukaan valokuvia. Ne olivat joidenkin osoitteeseen liian suuria. Posti ei siis saavuttanut sinua. Kaikki Kimbilio-kirjeet ovat osoitteessa www.kimbilio.fi  Työn eteneminen -kohdassa. Laitamme sinne myös kuvia ja videoita. Markus Perko on tehnyt sinne mm. upean videokoosteen työn etenemisestä.

Työmaa

Työt Kimbilion alueella jatkuvat vauhdikkaasti. Tällä hetkellä tehdään kylätalon näyttämön pohjaa. Tansanialaiset ovat upeita näyttelijöitä ja esiintyjiä.

Näyttämötila toimii juhlissa myös arvovieraiden istumapaikkana. Juhlittavan paikka on ehdottomasti edessä ylhäällä. Hänen kanssaan istuvat ”viralliset vieraat”. Voin kuvitella, että kylätalon valmistujaisjuhlassa virallisina vieraina eteen kuljetettaisiin Lempäälän NMKY:n edustajat.

Kylätalon seiniin käytettävät raudat on ostettu, kuusi miljoonaa shillinkiä. Pohja on jo pian niin kuiva, että seiniä aletaan muurata. Se on jännittävää nähdä, sillä vasta silloin pystyy hahmottamaan hallin koon. Nyt se näyttää surkean pieneltä. Miten ihmeessä siihen muka mahtuu 100 henkeä juhlimaan!

Voimme hyvin. Kuumuus vie voimat, illalla olemme ihan naatteja, mutta aamulla taas, ihme! voimissamme.

Jos haluat vastata viestiin, käytä osoitetta irja.aro-heinila@artboxirja.net. Luen tätä gmail.com -osoitetta vain silloin, kun lähetän Kimbilio-viestin eli luen vain harvoin.

Monin terveisin,

Irja, tänään tietokoneen äärellä

Veikko, työmaalla vettä kuskaamassa, rautoja, lautoja, sementtiä ym. haalimassa, allekirjoittamassa ostettuja