De bedrijven betrokken bij inentingen - en waar u ook van koopt

Wie maken er vaccins en wie zijn er bij de besluitvorming betrokken. Hoe zitten de netwerken !
Vraag daarbij; en van wie koopt u spullen waarmee u ongemerkt bedrijven aan het ondersteunen bent !

Een van de grote bedrijven bij vaccinaties is Glaxo Smith Kline.  Link
"GSK Biologicals, de vaccindivisie van GlaxoSmithKline, is wereldleider in de productie van vaccins. GSK Biologicals is gevestigd in Rixensart (België), waar de meeste activiteiten van GlaxoSmithKline op het vlak van onderzoek van vaccins, ontwikkeling en productie zijn ondergebracht." Bron  Link   (Heeft ook een vestiging in Zeist.)
Gespecialiseerd in vaccins voor mensen en de nummer een in de wereld. GSK biologicals is gevestigd in Belgie waar de meeste activiteiten tav inentingen zijn ondergebracht volgens de eigen website  LInk  Het bedrijf is ook betrokken bij nieuwe ontwikkelingen voor kankerpatienten. Wie is bijvoorbeeld de producent van het vaccin wat wordt gebruikt in verband met Baarmoeder halskanker?  Dat is het van oorsprong Britse bedrijf Glaxo Smith Kline !   Bron:  Link  Het bedrijf zou volgens de eigen website 100.000 werknemers hebben in meer dan 115 landen.  Link        
    

"GlaxoSmithKline (GSK) is een Britse onderneming die zich bezighoudt met het vervaardigen van farmaceutische, biologische en gezondheidsproducten. GSK behoort tot de vijf grootste farmaceutische industriële ondernemingen van de wereld en heeft in diverse landen vestigingen. De hoofdzetel is in Londen. Over 2006 behaalde ze een omzet van ruim 31 miljard euro en een nettowinst ongeveer 10,5 miljard euro. Het totale aantal personeelsleden ligt iets boven de honderdduizend. 

GSK verricht ook onderzoek; zo werd op 3 januari 2008 bekendgemaakt dat ze een vaccin tegen het vogelgriepvirus H5N1 heeft ontwikkeld."  Bron: Wikipedia  Link              


Het bedrijf staat genoemd op de website van Wikipedia als nummer 5 van de wereld en als een van de tientallen farmaceutische bedrijven actief in Nederland en Belgie en daarbuiten,  Link en het is onderdeel kun je zeggen van een waar netwerk van farmaceutische bedrijven en instellingen.  Wikipedia geeft een beetje aan daarvan:  
 • Nefarma
   
  - Website Nederlandse Vereniging van de Research-georiënteerde Farmaceutische Industrie
 • Neprofarm
   
  - Website Nederlandse Vereniging van de Farmaceutische Industrie van Zelfzorggeneesmiddelen en Gezondheidsproducten
 • BioFarmind
   
  - Website Vereniging Biotechnologisch Farmaceutische Industrie
 • ACRON
   
  - Website Associatie van Clinical Research Organisations in Nederland
 • Pharma.be
   
  - Website van de Belgische Algemene Vereniging van de Geneesmiddelenindustrie (AVGI)


Zijn er problemen met entstoffen ? Ja!   In Engeland (wie is de producent ?!)  En het probleem is:  Link  Ruim 2000 kinderen zijn daar intussen ziek als gevolg van de vaccinatie  - nieuws  14 september 2009

Er was vooraf zelfs ruzie tussen bedrijven wie de entstoffen mocht regelen waarbij de concurrent aanvoerde dat zijn entstof beter was!! Link
"Farmaceutisch bedrijf Sanofi Pasteur MSD kan zijn wonden gaan likken. De rechter heeft gisteren besloten dat minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) het besluit om de productie van het vaccin tegen baarmoeder-halskanker aan de concurrent te gunnen, niet hoeft te herzien. Minister Klink besloot onlangs – na een internationale aanbestedingsprocedure – dat GlaxoSmithKline (GSK) het vaccin mag leveren. Dat betetekent dat alle meisjes van 12 jaar en ouder vanaf september volgend jaar worden ingeënt tegen baarmoederhalskanker met het  vaccin Cervarix.

Sanofi, producent van middel Gardasil, tekende daarop bezwaar aan bij de rechtbank. Het bedrijf vindt dat de minister onvoldoende heeft gekeken naar de kwaliteitsverschillen tussen de vaccins. "

Kan iemand die aanbestedingsprocedure eens tegen het licht houden, wat staat daar in, en vooral gaan kijken naar de rol van de minister ?!  Wat wist de minister en op welke gronden heeft er wie vervolgens wat besloten en met welke argumentatie ?!

Zouden werknemers van de bedrijven misschien eens kunnen uitleggen wat er aan de hand is binnen de bedrijven en hoe een en ander daar toe gaat ?  

Gaat het hier nu over volksgezondheid, of over geldelijke belangen of over nog heel wat anders ?!

De laatste zin van het bovenstaande artikel is ook bepalend;

"De rechtbank in Den Haag heeft echter maandag bepaald dat Klink de aanbestedingsprocedure niet over hoeft te doen."  Op grond van welke overwegingen ?!!!!!  Als er een beter vaccin is !  Het plan is in oktober 2009  6 miljoen mensen op te roepen in Nederland voor de vaccinatie. En de procedure hoeft niet over hoewel een andere producent aangeeft dat zijn vaccin kwalitatief beter is ????!!!! Gaat dit nog over de volksgezondheid  ?   

Link  De Geschiedenis van Vaccins)    Link  Vaccins, antistoffen aanmaken en dat stimuleren is gewoon door mensen uitgevonden en door de industrie op grote schaal opgepakt.

Het bedrijf Sanofi Pasteur MSD?     Volgens de eigen website zijn zij "de grootste producent van griepvaccins ter wereld." "Een substantieel deel van haar vaccins of onderdelen van entstoffen vinden hun weg via het Rijksvaccinatieprogramma (RVP)."  Het bedrijf is gevestigd in Hoofddorp - Nederland.    Website  Link

Hier zijn 2 bedrijven welke zich de grootste noemen en beide een vaccin blijken te hebben waarbij Sanofi Pasteur MSD aangeeft een beter vaccin te hebben. 

Bij nadere bestudering van de websites valt het op dat de website van Sanofi Pasteur MSD veel meer informatief is opgebouwd.  Link  Het bedrijf komt meer open over.

Wie er meer wil weten mbt  Baarmoederhalskanker   Link  voor de achtergronden !!  en bijzonder degelijke informatie .

Waaronder:  "Daarna wordt waarschijnlijk bij aanbesteding bepaald welke fabrikant de hoofdprijs van 60 tot 75 miljoen euro (per jaar) binnenhaalt. Bij opneming in het vaccinatieprogramma zullen meisjes voortaan naast de injecties tegen kinkhoest, difterie, bof, mazelen en polio, rond hun twaalfde ook drie prikjes krijgen tegen baarmoederhalskanker. Er zijn twee spelers in de markt: Sanofi Pasteur MSD, een samenwerkingsverband van het Franse Sanofi Aventis en het Amerikaanse Merck, en als tweede het Britse bedrijf GlaxoSmithKline (GSK). De firma’s beconcurreren elkaar op leven en dood. Want wie de markt straks beheerst zit gebeiteld, het klantenpotentieel is groot en het vaccin duur: 375 euro voor drie injecties."

Sanofi was het eerst met een vaccin. In november 2006 kwam Gardasil op de markt

Hoe wordt een entstof geproduceerd?  Een korte beschrijving kunt u vinden  via deze Link.

Een belangrijke mededeling daarin is: "Alle werkzaamheden tijdens de productie moeten onder het kwaliteitsregime van Good Manufacturing (of Laboratory of Clinical) Practice (GMP, GLP en GCP) uitgevoerd om te waarborgen dat de producten werkzaam en veilig zijn. Er zijn productievergunningen nodig en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) voert inspecties uit. Bij falen kan de productievergunning worden ingetrokken."    Je mag aannemen dat dit ook opgaat voor de eerder genoemde bedrijven. En wat heeft de inspectie intussen geconstateerd en gedaan ?                             Wat is er bevonden, waar staat dat en wat wordt er in het licht van de nu naar voren komende 'klachten' - ernstige bijwerkingen, ondernomen?

"GlaxoSmithKline (GSK) is een Britse onderneming die zich bezighoudt met het vervaardigen van farmaceutische, biologische en gezondheidsproducten. GSK behoort tot de vijf grootste farmaceutische industriële ondernemingen van de wereld en heeft in diverse landen vestigingen. De hoofdzetel is in Londen. Over 2006 behaalde ze een omzet van ruim 31 miljard euro en een nettowinst ongeveer 10,5 miljard euro. Het totale aantal personeelsleden ligt iets boven de honderdduizend.

GSK verricht ook onderzoek; zo werd op 3 januari 2008 bekendgemaakt dat ze een vaccin tegen het vogelgriepvirus H5N1 heeft ontwikkeld."  Wikipedia  Link

Via deze link komt u bij een tijdschrift waardoor u iets meer kunt zien van de wereld er achter .
WWW. UICC.org  'The International union against cancer'.

U komt dan bij deze link  van de union.  Het opvallende daaraan is dat er direct bovenaan een plaatje staat waarbij nadrukkelijk het woord vaccine staat en de aanhef ook al praat over vaccineren. U kunt via deze link verschillende sprekers horen over hun werk in dit kader. Triest te merken dat deze organisatie kennelijk niet de focus legt op de werkelijk tientallen mogelijkheden welke er zijn om kanker aan te pakken. Wie betaald dit soort congressen eigenlijk?   Is dit een triest resultaat voor een internationale unie?  En hoe zit het met het voorkomen van de oorzaken van kanker en het onderzoek daar naar? 

Waarom zou je alleen vechten met vaccins? Er komt meer duidelijkheid als je volgt hoe het onderstaande congres, en de vorige twee! waarvan een in Amsterdam!, in elkaar zitten.

Wat is HPV. Lees deze Link - schokkende informatie !

'The WHO/ICO Information Centre on HPV and Cervical Cancer is developed to accelerate the development and introduction of prophylactic human papillomavirus (HPV) vaccines in countries with the highest burden of cervical cancer and reduce the incidence of this disease and related lesions among women.'   

Over de hele wereld, onder aanvoering van de WHO wordt deze aanpak gevolgd !  Er worden zelfs internationale congressen rondom vaccinatie georganiseerd;

Voor meer informatie:  www.vaccinecongress.com Link

4 - 6 oktober 2009 in Singapore in het Ritz Carlton Hotel. Bent u ook uitgenodigd ?  Een internationaal congres !  En het derde!  Wat is daar besloten en besproken. Door wie, en waarom !!

Iets over het congres;  Link

'The annual Vaccine Congress has become the forum for a state-of-the-art report on the latest progress in the development of vaccines for infectious and non-infectious diseases. Following successful meetings in Amsterdam in 2007 and Boston in 2008, the Vaccine Global Congress travels to Asia for the third congress in the series.

The congress programme will consist of invited lectures and presentations selected from submitted abstracts. Coverage includes:

 • Human vaccines, infectious diseases
 • Human vaccines, non-infectious diseases
 • Veterinary vaccines
 • Immunology / Animal models
 • Vectors / Adjuvants / Drug delivery
 • Production / Manufacturing / Safety
 • Regulatory / Societal / Legislation aspects

Attendance at this congress will enable to you to:

 • Access unique, high-quality content and gain a state-of-the-art report on the development of vaccines for infectious and non-infectious diseases
 • Learn from experts and opinion leaders in the field and meet with the editors of the journal Vaccine.
 • Network with an interdisciplinary group – including academics and researchers, regulatory and governmental agencies, charities, and health and industry professionals.

The 3rd Vaccine Congress is sponsored and hosted by Vaccine – the pre-eminent journal for those interested in vaccines and vaccination – in collaboration with the International Society for Vaccines.

GlaxoSmithKiline Satellite Symposium, Monday 5 ...
6 Sept: We are faced with an H1N1 influenza pandemic, now what?
The agenda is today announced for the GlaxoSmithKiline Satellite Symposium - We are faced with an H1N1 influenza pandemic, now what? Chaired by Albert Osterhaus and Malik Peiris, the symposium ...   More »
Program update   27 Aug: Full congress program announced
The full congress programme for the 3rd Global Vaccine Congress is now available for download.   More » "


'Latest News... Sept 6    GlaxoSmithKiline Satellite Symposium, Monday 5 October
We are faced with an H1N1 influenza pandemic, now what?
The agenda is today announced for the GlaxoSmithKiline Satellite Symposium - We are faced with an H1N1 influenza pandemic, now what? Chaired by Albert Osterhaus and Malik Peiris, the symposium features the following three presetnations: Emergence of the new influenza A/H1N1 2009 pandemic (Malik Peiris); Clinical and preclinical data supporting GSK’s pandemic influenza vaccine (Albert Osterhaus); Putting pandemic preparedness plans into practice (Mark Van Ranst).'


In de kolom rechts is het programma als PDF te downloaden van dit derde congres via deze link.

De tekst is in de bovenstaande opsomming rood gemaakt vanwege 2 aspecten;

1. het congres wordt gesponsord door 'het blad Vaccine' 

2. in samenwerking met  'the International Society for Vaccines'

Een interessante combinatie zo kunt u verderop in deze pagina lezen.3. Daarnaast wordt uitgeverij Elsevier genoemd bij het congres op de website Link, en zijn zij de mede distribiteur - uitgever van het blad 'Vaccine'.

En dan staat er nog een  4  genoemd;    Japanese Society for Vaccinology


4. The Japanese Society for Vaccinology    Since 1997


In een andere kolom aan de rechterkant worden nog enkele sponsors genoemd alsmede een uitnodiging om sponsor te worden. Die zijn, onderverdeeld naar Sponsored by,Platinum, Zilver en Bronzen sponsor:


Sponsored by:  Vaccine en ScienceDirect   Link


Vaccine

Voor meer informatie zie eerder in deze pagina. Een uitgave van Elsevier. Iets meer over het concern, werkwijze en achtergronden in de voorgaande jaren Link  en nu; Jaarverslag en gegevens 2008  Link   Bedrijfswebsite Link  Omzet ruim 6,5 miljard  winst bijna 600 miljoen beide in 2008.Voor meer informatie mbt ScienceDirect  LinkPlatinum:  GSK  GaxoSmithKline


GlaxoSmithKline


Voor meer informatie zie eerder in deze pagina
Silver:  

Inovio   Biomedical Corporation

Inovio Biomedical Corporation   Voor meer informatie mbt Inovio Biomedical Corporation  Link

Op de website van Inovio valt de volgende term op:  'Electroporation-dilivered DNA Vaccines'. DNA vaccines gebracht op de website als de nieuwe generatie vaccins.


 Pediatric Dengue Vaccine Initiative

Voor meer informatie mbt Pediatric Dengue Vaccine Initiative  Link met ook een schets van partnerships met andere bedrijven


Solvay Pharmaceuticals

Voor meer informatie mbt Solvay Pharmaceuticals  -Vaccine  Link  Ook veel geschiedenis van influenza beschrijvingenBronze Sponsors:

PfeifferVandalia Research

" VACCINE is the pre-eminent journal for those interested in vaccines and vaccination. It serves as an interface between academics, those in research and development, and workers in the field. Relevant topics range from basic research through to applications, safety and legislation.

Key aspects include
• human • veterinary • disease prevention
• physiological manipulation • molecular biology • synthetic peptides
• recombinant antigens • vectors • new immunogens
• adjuvants • animal models • immunity
• immunology of protection • fertility • academic research
• developmental applications • field trials • clinical trials
• laboratory productions • industrial production • social implications
• epidemiology • efficacy • safety
• legislation • regulation • cost/benefit

These aspects may be applied to diseases caused by: viruses, bacteria, mycoplasma, protozoa, fungi, helminths, arthropods,prions

VACCINE is the pre-eminent journal for those interested in vaccines and vaccination. It serves as an interface between academics, those in research and development, and workers in the field. Relevant topics range from basic research through to applications, safety and legislation.

Key aspects include
• human • veterinary • disease prevention
• physiological manipulation • molecular biology • synthetic peptides
• recombinant antigens • vectors • new immunogens
• adjuvants • animal models • immunity
• immunology of protection • fertility • academic research
• developmental applications • field trials • clinical trials
• laboratory productions • industrial production • social implications
• epidemiology • efficacy • safety
• legislation • regulation • cost/benefit

These aspects may be applied to diseases caused by: viruses, bacteria, mycoplasma, protozoa, fungi, helminths, arthropods,prions

Please bookmark this URL: http://www.elsevier.com/locate/vaccine
Hide Aims & Scope
 Editor: Contact the Editor
   R.E. Spier "                                                      Bron van deze informatie:  LinkThe International Society for Vaccines  Link


Wie zijn de adviseurs van deze organisatie ?  Link  Een interessante lijst. Er zit ook een Nederlndse adviseur bij opgeleid in Amsterdam en Rotterdam. 

De eerdere congressen:

1st Global Vaccine Congress
December 9-11, 2007   Amsterdam, The Netherlands

2nd Global Vaccine Congress
December 7-9, 2008 Boston MA, USA

3rd Global Vaccine Congress
October 4-6, 2009 Singapore

Bron:  Link

Hoe deze organisatie begon
'
The Society may be said to have begun at the meeting between Ray Spier and Peter Nara when the former suggested to the latter that a society focussing on issues of vaccines and vaccination should be formed with Peter Nara as its first leader or President. This occurred during a conference on Modern Approaches to New Vaccines that was held at Cold Spring Harbor in September, 1992. Fred Brown who chaired one of the sessions at the conference allowed us to address the conferees to assess the strength of the demand for such a Society. We were rewarded with a clear indication that the participants would welcome the development of such a Society; so we set to work.'  Bron Link

Cold Spring Harbor is gelegen in New York.

Een stukje uit de doelstelling van deze organisatie - de 'beginacte':"
   2. AIMS
2.1. To encourage, establish and promote the development and the use of vaccines to prevent and control infectious and non-infectious diseases in humans and animals
2.2 To develop a professional and academic society devoted to all aspects of vaccines    .....------
Bron   Link

-

Is dit volgens u een gezond uitgangspunt?  Het doel zoals het hier staat zijn de vaccines zelf !!!!! To prevent is dan mooi maar staat prevent wel op de eerste plaats ? Ze hebben de naam al niet mee;  'The international Society for Vaccines'. Waarom zou je daarvoor een Society oprichten! Dit lijkt op niet meer dan een lobbygroep voor eigen belangen.

Opvallend is tenslotte dat ik er weinig informatie heb kunnen vinden voor wat betreft de bijwerkingen van vaccins of de evaluatie daarvan. O misschien zelfs verbeteringen! Of betere middelen ter preventie.


Andersom wel. Het onderzoek en de bevordering van de registratie van vaccins worden uiterst secuur gedaan en binnen eigen muren van het bedrijf.


Hoe wordt je lid van deze organisatie ?  Link

Waar gaat de post naar toe ?  

Dr. Shan Lu   Treasurer  International Society for Vaccines
LRB 304   University of Mass. Medical School
354 Plantation St.
Worcester, MA 01605    USA


Wat is de verhouding tussen de International Society en het blad Vaccine ?

De webbsite van de Society geeft daar duidelijkheid in: " From the onset of the Society there has been a special relationship between the Society and the journal Vaccine. 
The publishers, Elsevier, recognise the journal as the organ of the Society and they have made a special concessionary price for those people who are members of the Society and who wish to take a personal subscription to the journal.'   en:  'Many ethical issues pertain to the development and use of vaccines; and vaccines are in the van when it comes to developing responses to putative bioterrorist activities. The journal in conjunction with the web site and the Society is a component of a tripartite gateway to matters related to the need for and production and use of vaccines. The three elements are mutually supportive and generate a synergism that will give added impetus to faster and more profound progress and developments in this field.
Since 2007, at the 25th anniversary of Vaccine, the publishers have initiated an annual Vaccine Congress that will be organized by the Society. '   Bron:  LinkHoe zit het tav Europa en de WHO:

Van de website van  Solvay: zoals hierboven genoemd;

Influvac® 2008/2009 Northern Hemisphere Composition according to WHO and CHMP

The composition of Influvac® 2008/2009, Solvay’s influenza vaccine for the influenza season 2008/2009 in the northern hemisphere is as follows:

A/Brisbane/59/2007 (H1N1)-like strain (A/Brisbane/59/2007 IVR-148 reass.)    (15 μg haemagglutinin/dose)
A/ Brisbane/10/2007 (H3N2)-like strain (A/ Uruguay/716/2007 NYMC X-175C reass.)
(15 μg haemagglutinin/dose)
B/Florida/4/2006-like strain (B/Florida/4/2006)
(15 μg haemagglutinin/dose)

The recommendation of the World Health Organization for the composition of influenza virus vaccines for use in the 2008/2009 season in the northern hemisphere is as follows:

“It is recommended that vaccines to be used in the 2008-2009 season (northern hemisphere winter) contain the following:

 • an A/Brisbane/59/2007 (H1N1)-like virus;
 • an A/ Brisbane/10/2007 (H3N2)-like virus
 • a B/Florida/4/2006-like virus

(source: Weekly Epidemiological Record, no. 9, 83 (20087), 77 – 88, dated 29 February 2008).

The decision of the EU Committee for Human Medicinal Products (CHMP) on the final EU recommendation for the influenza vaccine composition for the 2008/2009 season, published as EMEA/CHMP/BWP/133836/2008, dated 19 March 2008
(
http://www.emea.europa.eu/pdfs/human/bwp/13383608en.pdf), is as follows:

[….] the WHO recommendation on the composition of vaccines for 2008/2009 should be followed:

Trivalent vaccine containing:

 • A/Brisbane/59/2007 (H1N1)-like strain
 • an A/ Brisbane/10/2007 (H3N2)-like strain
 • a B/Florida/4/2006-like strain

On the basis of cross reactivity and growth in eggs, the group agreed that for the purpose of vaccine manufacture, the following strains be accepted:

a) Reassortant virus IVR-148, which is derived from A/Brisbane/59/2007, as an A/Brisbane/59/2007 (H1N1)-like strain.
b) Reassortant virus NYMC X-175C, which is derived from A/Uruguay/716/2007, as an A/Brisbane/10/2007 (H3N2)-like strain
c) B/Florida/4/2006 and B/Brisbane/3/2007 as B/Florida/4/2006-like strains

Weesp, the Netherlands
03 April 2008

De tekst welke rood is gemaakt is zo gemaakt om enkele hoofdlijnen naar voren te halen in het kader van deze pagina.


Proloog;

Natuurlijk moet je opkomen voor je eigen marktaandeel en je werk zo goed als mogelijk doen. Natuurlijk heeft een mens een probleem niet altijd het hele plaatje te zien en vaak te denken aan de cijfers op zijn salarisstrook zonder gedachten over gevolgen, vervuiling of wat dan ook. Zo schijnen wij te zijn, of beter; zo worden wij opgevoed in deze samenleving. Misschien helpt het als u het nu anders gaat doen voor uw eigen kinderen. Wilt u deze samenleving voor uw kind ? Wilt u dat hij of zij op deze weg zoals hierboven  is geschetst straks ook verder gaat en zich zo ontwikkeld ? Uw kind ? 

'Wij hebben als samenleving een probleem. Een trein wordt in gang gezet en is lastig te stoppen.Toch is het maatschappelijk geizen beter om tenminste een station en een evaluatie en een herbezinning in te bouwen ten aanzien van wat wij aan het doen zijn. Je kunt je ernstig afvragen of de mensen in organisaties zoals hierboven voorbijgekomen nog maar enigszins weten wat zij aan het doen zijn. Dat wordt door de belangengroep opzij geduwd zo lijkt het. Er ontbreekt een etische toetsing. Ook zij zijn slachtoffer van een systeem geworden. 

Deze mensen zijn in hun dagelijkse werk bezig met onze gezondheid. Ongemerkt  zijn zij enorm afgedreven. Preventie, gezond eten, niet snoepen, voldoende rust, goede vetten, en tal van andere preparaten welke ingezet kunnen worden. Instellingen als in deze pagina genoemd kunnen het beste, in het algemeen belang, direct ontbonden worden. Het is onmogelijk om daar nog iets fatsoenlijks mee te doen gezien de totaal ontspoorde richting vanuit menselijk perspectief gezien.

Wetenschappellijk is  er niet.s aan de hand.  Hoogstaand en diep gravend. Maar wat hebben wij hier nog aan ?  De belangen zijn te groot en dat vervormd het denken.

Als je nu op een verkeerd pad bent kun je dan ook een forse stap terug doen in het algemeen belang? Een aardige taak voor een democratische overheid. 
Wij moeten deze mensen helpen. Wie gaan er allemaal naar het genoemde congres van 4-6 oktober 2009 in Singnapore om deze mensen, verbonden aan deze organisaties, persoonlijk aanspreken ?! Doen! Laat de boodschap uit deze pagina's daar duidelijk overkomen . LAat er een structurele beleidswijziging mogen zijn.

Verder is er nog een belangrijk aspect;  Aan Elsevier, en anderen, de vraag stellen of zij het begrip maatschappelijk verantwoord ondernemen kennen. Mag je op deze manier en door het stimuleren van dit soort onderzoek en publicaties invloed hebben op de samenleving ?  Waar is de moraal en hoe ver ben je van de (menselijke-) natuur ?

Het geheel lijkt losgeslagen van elke menselijkheid. Een dode wetenschap die ooit probeerde het leven te begrijpen. Een forse herbezinning op wat wij aan het doen zijn als samenleving, waar ons geld naar toe gaat en wat wij nuttig vinden is wel op zijn plaats. Je kunt uitwassen van ons door God geschapen lichaam bestrijden, wegsnijden,  vernielen,  behandelen etc.  Maar is het niet gerechtvaardigd om als eerste te beginnen met de vraag waar het vandaan komt en wat wij daar aan doen ?

Als je belang is dat het erger wordt kan deze wetenschap dan ooit gezondheid brengen ?  Praten met elkaar in gewone taal. Ons verdiepen in waar het over gaat en eerlijk open vertellen wat de bedoeling is in gewone woorden. Misschien is dat een goede nieuwe wet voor de natuurlijke ontwikkeling van deze samenleving.De toekomst is aan jou !
NBAnatuurlijk@gmail.com................................................................................................................................................... NBA   

Laatst bijgewerkt:  Winter  2009           (C) Copyright Syntax NBA 2009 e.v. Alle rechten voorbehouden 

Deze pagina is in opbouw.  Najaar 2009.  Aanvullingen, opmerkingen of verbeteringen zijn welkom

Comments