Startpagina

free counters
Zorg voor de Gezondheid     - Maak gezondheidszorg Gratis ! -  


"Zowel ziekte als genezing komen eerst het energetische veld binnen voor ze het lichaam binnengaan. ..Door Hersengolven, veranderingen in de bloeddruk, galvanische huidreacties, hartslag en spiersamentrekkingen tegelijkertijd met veranderingen in de aura vast te leggen, ontdekten we dat er veranderingen plaatsvonden in het auraveld voor er iets in de andere systemen veranderde."   Uit; The unturned Stone- Een revolutie in de preventieve gezondheidszorg. isbn  978-90-79035-02-1  pag 44.

Daarbij is dan vergeten te vermelden dat kosmische invloeden waaronder de maan en tal van andere aspecten van grote invloed zijn.
Ons systeem fluctueert mee op het ritme van de maan en tal van andere. Wij leven in een dynamisch systeem dat nooit het zelfde is of zal zijn. Toch zoekt ons bewustzijn vaak naar houvast en zo ontstaat verwarring en spanning.


Meridianen zijn electronisch meetbaar, auravelden me foto's zichtbaar te maken. Energiewisselingen voelbaar en merkbaar en voor sommigen zichtbaar. Wij weten hoe het zit. De enigste vraag die blijft; waarom doen wij het dan niet? Onze vasthoudendheid maakt ons ziek als individu en als samenleving.

Ontdek uw eigen unieke blauwdruk met de wens dat deze pagina's, ons werk, u daarbij behulpzaam mogen zijn.
December 2011        en onthoudt; niets is ooit het zelfde!    

Contactformulier voor nadere informatie onderaan de pagina !

Bron: Google Nieuws 28 Juni 2011    Verschil in zorgverkwaliteit is 'onverklaarbaar groot' 
De verschillen in geleverde kwaliteit tussen ziekenhuizen en zorgverleners zijn in Nederland onverklaarbaar groot. Dat constateert de Raad voor de Volkgezondheid en Zorg (RVZ) in het advies 'Sturen op gezondheidsdoelen'. Volgens de RVZ is het voor ...  
'Kwaliteit zorg moet omhoog' NU.nl
"Den Haag - ‘Opnieuw heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg gefaald’, zegt SP-Kamerlid Renske Leijten in een eerste reactie op het nieuws dat de inspectie na 3,5 jaar nog steeds geen tuchtklacht heeft ingediend tegen een incompetente vaatchirurg met een alcoholprobleem.  De chirurg heeft bij zeker veertien patiënten ernstig letsel veroorzaakt waarvan een aantal met dodelijke afloop....."
De inspectie is te afwachtend en de beroepsgroep heeft geen zelfreinigend vermogen meer. Direct oneervol ontslaan in het belang van de volksgezondheid.


Uitvoeringsinstanties in de zorg falen Ernstig    Bron:  skipr.nl -  NRC  23 Maart 2011
"Een aantal overheidsinstanties in de gezondheidszorg presteert erg slecht. Brenninkmeijer spreekt zijn ‘grote bezorgdheid’ over Volksgezondheid uit. De uitvoering van de zorgverzekeringswet is op politiek niveau ‘op een niet verantwoorde wijze verwaarloosd’...."
"...Brenninkmeijer noemt ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) als zwakke broeders...."

Natuurlijk moet dat kunnen van ons geld uit een verplichte verzekering. Sterker nog; meestal trekt men zich er weinig van aan. Hoog tijd om zelf de boel te organiseren.

Frauderende Psychiaters in Rotterdam  26 Maart 2011  Algemeen Dagblad
Mensen op verzoek ziek verklaren. Zodoende grote aanslag op zorggelden en toeslagen.

Ons zorgsysteem zo lek als een mandje?
"....Ze zouden zijn getraind om hun ziekte, van zware depressie met psychoses tot schizofrenie, te veinzen. Soms zouden ze medicijnen hebben geslikt om een zombie te lijken. Nooit voerden ze het woord, zo zijn de beschuldigingen. Dat deden twee 'neefjes' die altijd meekwamen.

Dit zijn de medeverdachten van de Rotterdamse psychiater Sinan G. (46) en zijn collega uit Helmond. Zij zouden de neppatiënten hebben geronseld met de belofte van uitkeringen en zakken geld om hulp in te kopen...."

'Veel verpleeghuizen werken onhygiënisch' 

Trouw - ‎21 April 2011
DEN HAAG - Nogal wat verpleeg- en verzorgingstehuizen nemen het niet zo nauw met de hygiëne. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond waarvan donderdag de uitkomst bekend werd gemaakt. Een woordvoerster bevestigde een bericht daarover in De ...

"....dat de kosten voor het patiëntendossier tot juli 2010 in totaal 217 miljoen bedroegen. Inmiddels zijn de kosten opgelopen tot circa 300 miljoen euro, zegt het ministerie van Volksgezondheid. Dat geld zit in onder meer adviezen, pilotprojecten, controle, communicatie, IT en subsidies....." In de kamer tekent zich een meerderheid af tegen het voorstel.....

Een te groot systeem waar te veel mensen toegang toe hebben. Het is niet mogelijk een dergelijk systeem op zo'n schaal goed te laten functioneren. Het is te groot, te slordig en met verkeerde intenties opgezet. Dit mist de menselijke maat.

De Geheimen van Mensen die nooit Ziek zijn
De feiten over 25 bijzondere gezondheidsgeheimen
Gene Stone

Dit origineel en fascinerend boek bevat de verhalen en beschrijvingen van 25 totaal verschillende mensen die allemaal een andere verklaring hebben voor het feit dat ze nooit ziek zijn. Het is informatief en onderhoudend geschreven en onthult originele en nooit eerder gehoorde gezondheidsgeheimen. Zo"n geheim komt soms voort uit de familietraditie, maar is ook vaak "toevallig" ontdekt door de beschreven persoon die er zijn langdurige gezondheid aan toeschrijft. Dat kan iets eetbaars zijn, zoals kippensoep, biergist of knoflook, maar ook oefeningen zoals yoga, stretching, of een koude douche. Elk geheim is een vast ritueel in het dagelijks leven van de beschreven personen.Zo stopt de 65-jarige ondernemer Bill Thompson, met de constitutie van een 20-jarige, elke morgen zijn hoofd in een bak warm water met waterstofperoxide. Dat is een natuurlijk bacteriedodend middel dat hem vitaliseert en het gevoel geeft weer een tiener te zijn.Het geheim van de 83-jarige archeoloog Barbara Pritzkat is haar dagelijks ochtenddrankje van biergist, dat een rijkdom aan vitamine B, proteine en mineralen bevat.De natuurgeneeskundige dr. Robert Fulford is in de negentig en bezoekt nog dagelijks zijn patienten. Zijn geheim is een reeks van strekoefeningen die hij elke morgen doet voordat hij naar zijn werk gaat.

Prijs: 19,90
Code: GVMZ

Paperback
ISBN: 9789088400568

Bladzijdes: 144
> Zie onze online catalogus

“Parkinsons medicijn maakte me gokverslaafd!”

Bet-Office.com  2 Februari 2011
Vandaag word het farmaceutische bedrijf GlaxoSmithKline voor de rechter gesleept door een 51-jarige vader van twee uit Frankrijk, hij beweerd dat het medicijn dat hij heeft gebruikt van het Britse bedrijf om de symptomen van zijn Parkinsons ziekte te ...   Verslaafd aan homoseks door pillen Gaysite.nl   Verslaafd aan homoseks en gokken door medicijn Blog.nl (Blog)   De Standaard - Het Laatste Nieuws - SpitsNieuws   alle 7 nieuwsartikelen »

Er zijn meer vreemde zaken met het bedrijf Glaxo Smith Kline. Zij zijn ook een van de producenten van vaccins. Daar is enorm vele mee mis zoals zelfs door voormalig medewerkers wordt verteld !  

Sowieso is het merkwaardig dat diverse medicijnen zulke bijwerkingen blijken te hebben. bijwerkingen die al jaren bekend zijn en kennelijk niet te verhelpen gezien de honderden miljoenen en miljarden welke worden geïnvesteerd. Wat is eigenlijk de richting van de investeringen welke worden gedaan? Is er belang bij bevordering van de volksgezondheid?


De fraude met serotonine en dopamine

Fernand Haesbrouck


ADHD-ers , depressieven en zelfs Alzheimer's krijgen chemicalien die in feite partydrugs zijn en die drogeren in plaats van genezen. Artsen mogen dit niet weten, vandaar dat men ze opleidt met de fabeltjes van tekorten aan serotonine- of dopamine. Het complete medisch establishment verkondigt deze sprookjes als wetenschappelijke waarheden en elk echelon vaart er wel bij.

Drie jaar na De medische megablunder (ISBN: 978-909021709-3) blijkt dat de kracht die nodig is om een medische massa te overtuigen, recht evenredig is met die massa. 
De wetenschap verklaart het werkingsmechanisme van harddrugs als onbekend om daarmee een waan van veiligheid te creeren. Maar is al eens nagegaan, wat voor baten deze gigantische gezondheidsinvesteringen hebben opgebracht voor de gezondheid van onze bevolking?
Heeft men al eens onderzocht:
-hoeveel minder (zelf)moorden er zouden zijn
- hoeveel minder Alzheimers zouden er zouden zijn
-hoeveel minder jongeren in psychiatrie zouden terecht komen zonder die zogezegd therapeutisch toegediende drugs ? 
Dit boek wel ! Het toont haarfijn en wetenschappelijk onderbouwd aan hoe de verhaaljes over serotonine en dopamine verzonnen zijn om te verbergen dat men kinderen en jongeren eigenlijk met amfetamine- en(of) cocaïnestoffen drogeert om snel geld te verdienen.

Drie pijlers vormen de rode draad van dit belangwekkend geschrift :
1) Een fysiologische redenering over serotonine, die aantoont hoe de stof helemaal niets met depressie te maken heeft, wat perfect aansluit bij de chemische uitleg waarom amfetamine of cocaïne toedienen alleen maar zenuwstelsels kapot maakt
2) De manier belichten waarop het farmaceutisch bedrijf Eli Lilly instellingen als FDA, EMEA, de Europese Commissie, CBG en zelfs onze federale regering in een ijzeren greep houdt, en politieke beslissingen kan doordrukken.

3) De verklaring waarom medische proefschriften over het ontstaan van Alzheimer eindigen met het obligate zinnetje, dat men nog steeds in het duister tast en dat over het onderwerp nog verder moet gestudeerd worden: op die manier vermijdt men de medische dopingindustrie voor het hoofd te stoten.

Het boek toont onweerlegbaar het verband aan tussen het gebruik van ADHD-medicatie en antidepressiva met dementie, want nu de serotonine-hypothese vervalt, blijft alleen het chemisch werkingsmechanisme over, dat men ooit om commerciele redenen als onbekend had verklaard.
Eigenlijk belicht deze studie wat zich op vele vlakken in onze maatschappij voordoet : we worden met de dag lichamelijk en mentaal zieker , terwijl de verantwoordelijke machthebbers zich inspannen om de potjes gedekt te houden.

Prijs: 19,- Euro

code: FRSE


Bestellen:
Verzendkosten:
De verzendkosten bedragen 6 Euro voor het verzenden van Nederlandstalige boeken.
Bij drie boeken/DVD's of meer is verzending gratis.
Verzendkosten bij 1 DVD bedraagt 3 Euro.
Genoemde producten zijn eveneeens verkrijgbaar in de Frontier Bookshop in Amsterdam:
Frontier Bookshop, Leliegracht 42, 1015 DH Amsterdam,
tel: 020-3309151
U kunt de bestelling op de volgende manieren aan ons doorgeven:

Frontier Sciences Foundation
Postbus 10681, 1001 ER Amsterdam
Tel. 020-3309148; Fax: 020-3309150
Belgie: Tel. +31-(0)20-3309148; Fax +31-(0)20-3309150
email: info@fsf.nl website: www.fsf.nl
Postbank: 7231599, ABN-AMRO: 40.78.98.417
KvK Flevoland: 41246829, VAT: NL-8039.76.707.B.01


30 januari 2011

Nieuws.nl - (Novum) - Een groep orthopedische chirurgen heeft geheime contracten met medische bedrijven. De chirurgen krijgen onder meer reisjes in ruil voor de aankoop van medische instrumenten. Voormalig topchirurg Henk Been van het Academisch Medisch Centrum ...    Geheim contract topchirurgen SpitsNieuws     Topchirurgen dealen met medisch bedrijf De Telegraaf   alle 5 nieuwsartikelen »

Top Ten Legal Drugs Linked to Violence    January 7, 2011, Time Magazine   Bron:  Want To Know nieuwsbrief   31 januari 2011
http://healthland.time.com/2011/01/07/top-ten-legal-drugs-linked-to-violence/#ixzz1B7WdMVrm

 When people consider the connections between drugs and violence, what typically comes to mind are illegal drugs like crack cocaine. However, certain medications — most notably, some antidepressants like Prozac — have also been linked to increase risk for violent, even homicidal behavior. new study 
from the Institute for Safe Medication Practices published in the journal PloS One and based on data from the FDA's Adverse Event Reporting System has identified 31 drugs that are disproportionately linked with reports of violent behavior towards others. Please note that this does not necessarily mean that these drugs cause violent behavior. Nonetheless, when one particular drug in a class of nonaddictive drugs used to treat the same problem stands out, that suggests caution: unless the drug is being used to treat radically different groups of people, that drug may actually be the problem. Here are the top ten offenders: * 10. Desvenlafaxine (Pristiq) * 9. Venlafaxine (Effexor) * 8. Fluvoxamine (Luvox) * 7. Triazolam (Halcion) * 6. Atomoxetine (Strattera) * 5. Mefoquine (Lariam) * 4. Amphetamines: (Various) * 3. Paroxetine (Paxil) * 2. Fluoxetine (Prozac) * 1. Varenicline (Chantix)     Note: As mentioned in this article, all of these drugs are 8 to 18 times time more likely to be linked to violent acts than other drugs. For excellent reports on health issues from reliable sources, click here
Survival het SAS handboek
Hoe overleef je in het wild, in elk klimaat, op land en op zee
John Lofty Wiseman
Hét boeiende en alomvattende boek over álle informatie, gereedschappen en vaardigheden die een mens nodig heeft om onder de meest barre omstandigheden te overleven. 
Dit is een door en door betrouwbaar boek voor de echte avonturiers. De opzet en indeling zijn bijzonder aantrekkelijk en toegankelijk: het is daarom óók een fascinerend boek voor iedereen met interesse in actieve vakanties, trektochten en buitensporten. 

2007. 576  pagina's. Paperback. 27,50 Euro. Code: SASH
> Zie online catalogus  FSF Sciences Foundation
Handboek Triggerpoint therapie
Clair Davies
Veel van onze alledaagse pijnklachten—en vele andere vreemde symptomen—worden feitelijk veroorzaakt door myofasciale triggerpoints (kleine spierknopen) in overbelaste of geblesseerde spieren. De medische gemeenschap doet er lang over dit feit te accepteren en er gebruik van te maken, zelfs al wordt in de medische vakbladen al meer dan 60 jaar over triggerpoints geschreven!
2010. 296  pagina's. Paperback. 29,90 Euro. Code: HBTT
> Zie online catalogus   FSF Sciences Foundation

Vraagtekens bij onderzoek kwaliteit ouderenzorg December 2010


-
Health Care Restrictions Cost Thousands of Lives in US (For full story, click here)  Bron 'Want To Know'

As the health-care debate raged on and Americans heard over and over again about supposed "death panels" and the government's infringement on personal freedom, one important study was largely drowned out. Research led by the Johns Hopkins Children's Center revealed that lack of health insurance may have figured into 17,000 childhood deaths among hospitalized children in the U.S. in the span of less than two decades. The results of a study published in the Journal of Public Health compared more than 23 million hospital records from 37 states between 1988 and 2005, and found that uninsured children in the study were 60 percent more likely to die in the hospital than those with insurance. "Can we say with absolute certainty that 17,000 children would have been saved if they had health insurance? Of course not," notes a co-investigator. "From a scientific perspective, we are confident in our finding that thousands of children likely died because they lacked insurance or because of factors directly related to a lack of insurance."

Source: Johns Hopkins Children’s Center, “Lack of Insurance May Have Figured in Nearly 17,000 Childhood Deaths” Physicians for a NHP, “Over 2,200 Veterans Died in 2008 Due to Lack of Health Insurance” Democracy Now!, “Mother Speaks Out on CIGNA’s Denial of Healthcare to Cancer-Stricken Twin Daughters”.


Het is zodoende beter gezondheidszorg gratis te maken en voor iedereen toegankelijk. Gezondheid als een mensenrecht.

Verpleegkundigen treffen maandelijks medicatiefouten  Skipr - ‎27 september 2010

Bijna de helft van de verpleegkundigen is in 2010 betrokken geweest bij een medicatiefout. Van hen zegt de helft maandelijks medicatiefouten mee te maken. Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder 406 verpleegkundigen. ...

26  Januari 2011 Bron:  Locomediagroep
"....Door verkeerd gebruik van medicijnen belanden er jaarlijks 19.000 mensen in het ziekenhuis. Elk jaar komen er 1.250 mensen om het leven door onder andere verkeerde medicijnen of foute dosering. Veel fouten zijn het gevolg van slechte overdracht van de medicijngegevens tussen zorgverleners. ...."  

"...De verontruste artsen voorspellen dat door de bezuinigingen praktijken moeten sluiten en dat de zorg aan patiënten verschraalt. ‘Het zal de kosten van de gezondheidszorg, als gevolg van een toename van het aantal verwijzingen naar de duurdere tweede lijn, alleen maar doen toenemen’, zo is de verwachting van de nieuwe belangenbehartiger, de Vereniging van Praktijkhoudende Huisartsen (VvPH).

‘Verder tasten de door de minister opgelegde invoering van het Landelijk Electronisch Patiënten-dossier en de vermarkting van de huisartsenzorg de basis van de vertrouwde arts-patiëntrelatie aan’, aldus de initiatiefnemers vrijdag...."

"...Behoud van de professionele kernwaarden en verbetering van de voorwaarden voor een gezonde praktijkvoering, zijn de belangrijkste doelen. De persoonlijke en integrale zorg die door huisartsen aan hun patiënten wordt verleend, dreigt volgens de leden van de nieuwe vereniging VPH door het beleid van minister Klink ondermijnd te worden...."

Spiritualiteit en Geneeskunde Congres 11 November 2011Doctors probe spirit world with astonishing results

"..The second day of the conference will hear presentations on “Spiritual Reality in Psychotherapy” from Dr Andrew Powell, “Doctor and Patient Explore the Spirit Realm” from Dr Alan Sanderson, “Comfort for the Dying” from Dr Peter Fenwick and “Spiritual Experiences and the Mind-Body Relationship” from Prof Alexander Moreira-Almeida.

Medicine and Spirituality seem to be enjoying a new focus in the UK. Two months ago, a one-day conference held at Liverpool Hope University which was advertised as being of “interest to those in ‘positive psychology’ and the psychology of wellbeing, complementary and alternative medicine, the therapeutic effects of meditation, the placebo effect, religious beliefs and experiences, creativity, paranormal beliefs and experiences, as well as the psychology of spirituality”.


....."Patiënten kunnen hier zelf nieuwe aanbevelingen aan toevoegen of bestaande aanbevelingen wijzigen. Ze kunnen ook een score toekennen aan de aanbevelingen. De aanbevelingen die patiënten het belangrijkst vinden worden direct gebruikt voor nieuwe en te actualiseren richtlijnen...."

"Patiënten met een depressie of angststoornis verkiezen praten boven pillen, terwijl de huisarts tegenwoordig juist vaker medicijnen voorschrijft.

Dat blijkt uit promotieonderzoek van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel). Volgens het Nivel is er een spanningsveld tussen de behoeften van patiënten en de richtlijnen voor de behandeling van angst en depressie.

Uit het onderzoek blijkt dat de behoefte van patiënten aan counseling en informatie onvervuld blijft, terwijl aan hun medicatiebehoeften wel gehoor wordt gegeven. ‘Huisartsen hebben vaak maar beperkt tijd voor een patiënt. Medicatie voorschrijven is vaak makkelijker en sneller’,...."

".... het boek Dit nooit meer, dat donderdag werd gepresenteerd. Daarin vertellen twaalf artsen openhartig over hun fouten. Het boek is een initiatief van Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO en wordt onder veel artsen in Nederland verspreid. Doel is grotere openheid te creëren, zodat artsen meer van elkaar kunnen leren. ‘Ik wil daarin een voorbeeld zijn’, zegt Zeeman.

Artsen zijn vaak bang zich kwetsbaar op te stellen, vertelt neonatoloog Harry Molendijk, een van de projectleiders. ‘Vaak zwijgen ze uit schaamte. Bovendien zijn ze bang dat de patiënt boos op hen wordt...."


Seminar : De Psyche in de Geneeskunde- Nederland 7 November 2009
Een optimale zorg voor de gezondheid van onze samenleving is iets vanzelfsprekends.
Toch is onze samenleving uitermate ziek te noemen. 

 De uitvoering van een andere gezondheidszorg
- De verantwoording nemen voor uw eigen gezondheid. 
- Mensen leren zichzelf te genezen
De overheid als vangnet voor extreme situaties. 
- Alles er op gericht u te leren hoe met uw lichaam optimaal om te gaan. 

Wat een geluk dat gezondheid bij ons niet om geld gaat.


Edgar Cayce en wat jij zelf kan

  
Deze documantaire is een aanrader voor iedereen. Om te beseffen dat wat wij zijn en kunnen. Ieder van ons !

Een interview met Vismai Schonfelder over de gezondheids-toestand van de Nederlanders. Hij schreef enige tijd geleden het boek: "Wake up Holland!" 

"Er zijn geen slimme trucjes of sluiproutes om een goed niveau van blijvende gezondheid te bereiken. Er zijn echter wel vele simpele manieren die aan het gezondheidsproces ten grondslag liggen. Deze manieren zijn even onveranderlijk als bijvoorbeeld de wet van de zwaartekracht. Ze veranderen niet in de loop van de tijd door bijvoorbeeld de nieuwste hype of de meest recente wetenschappelijke doorbraak. Het boek richt zich op methoden die de gezondheid verbeteren, niet op methoden die de ziekte bevechten. Het probleem is de verloren gezondheid, niet de opgelopen ziekte. De oplossing wordt gevonden in het terugkrijgen van gezondheid, niet in het verslaan van de ziekte. Het is essentieel om je te richten op gezondheid in plaats van op ziekte. Dit boek benadrukt dat je lichaam intelligenter is dan je jezelf kunt voorstellen. "    Meer informatie staat op: http://www.healthyholland.nl 

Steeds meer lijkt Zuid Amerika in zijn grote diversiteit ons tal van wenselijke - menselijke voorbeelden te geven van de inrichting van een eerlijke samenleving.

Paraguay maakt gezondheidszorg helemaal gratis 6 januari 2010

en dat kan in Nederland ook!

"Moet je iets betalen?". Dat is de eerste vraag die ziekenhuispatiënten in Paraguay tegenwoordig van hun bezoekers te horen krijgen. De regering heeft openbare gezondheidszorgen bijna helemaal gratis gemaakt, maar de Paraguayanen moeten er nog aan wennen.

Paraguay was al in september 2008 begonnen met het schrappen van allerlei betalingen in het openbare gezondheidssysteem, maar de laatste stap werd twee weken geleden op Kerstdag gezet. Ook laboratoriumonderzoeken en het bezoek aan de tandarts of de oogarts kosten nu niets meer.

De linkse president Fernando Lugo hoopt op die manier 2,4 miljoen arme mensen te bereiken die vroeger buiten het openbare gezondheidssysteem vielen. "Gezondheid is een recht, los van de koopkracht van mensen", oordeelt Diego Gamarra, directeur-generaal in het ministerie van Volksgezondheid en Sociaal Welzijn.    Bron:  Link

Ook in Cuba is dit al jaren het geval. Zorg is helemaal of nagenoeg gratis !
Een uitstekend voorbeeld voor Nederland !  Voor wie betalen wij onze bijdragen ? Is gezondheid en onafhankelijke hulp daarbij een recht ? Een mensenrecht ?


".....een Belgische vereniging van geneeskundigen die gratis geneeskunde aanbiedt. Het is een initiatief van de PVDA dat van start ging op 4 januari 1971. ..."
".....Het doel van Geneeskunde voor het Volk is iedereen van kwaliteitsvol, toegankelijk en gratis, eerstelijnsgezondheidszorg te voorzien. Gezondheidszorg is volgens hun visie immers een basisrecht voor iedereen....."


Strijdpunten

Geneeskunde voor het volk heeft hun visie in acht strijdpunten samengevat:

  1. Gratis geneeskunde van hoge kwaliteit voor iedereen, in het kader van een nationale en sterke, sociale zekerheid.
  2. Afschaffing van de prestatiegeneeskunde. Invoering van een vast maandloon voor het medische personeel, inbegrepen: dokters, specialisten en apothekers.
  3. Oprichten van een Nationale Gezondheidsdienst met vertegenwoordiging van patiënten en een doorzichtige besluitvorming
  4. Openhouden van alle openbare ziekenhuizen.
  5. Alle ziekenhuizen volledig toegankelijk voor iedereen.
  6. Een geneesmiddelenbeleid dat op basis van openbare aanbesteding van ieder geneesmiddel het beste product kiest aan de laagste prijs en kosteloos voor de patiënt.
  7. Voorrang geven aan preventie, in de ruime zin van het woord: een goede sociale zekerheid, een gezond milieu, een betere arbeidsbescherming en een goede huisvesting.
  8. Afschaffing van de Orde van Geneesheren en vervanging door een Hoge Raad voor Medische Ethiek.".....De dokters van Geneeskunde voor het Volk maken ook geen onderscheid tussen de patiënten. Of je nu werkloos bent of van het OCMW leeft, ze proberen je zo goed mogelijk te verzorgen....."
"Als wij de dokters nodig hebben, staan ze er voor ons. Nu zij ons nodig hebben, zijn we hier."


'De Witte Jas' in Amsterdam  initiatief voor gratis gezondheidszorg voor illegalen. Bestond tot 2007
Is toen opgegaan in een speciale voorziening .... die er nu in die vorm niet meer is omdat wij nu met een verplichte verzekering zitten waar.... 150.000 mensen niet aan mee doen of niet mee kunnen doen!
Verplicht waarom?Groeiende kritiek op macht farmaceuten  Link  5 januari 2010

" Groeiende kritiek op macht farmaceuten  door René Steenhorst
STRAATSBURG -  In Europa groeit de kritiek op de macht die geneesmiddelenbedrijven hebben uitgeoefend bij het uitroepen van een wereldwijde uitbraak van Mexicaanse griep. Het parlement van de Raad van Europa vindt dat experts van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die uiteindelijk een pandemie van Mexicaanse griep uitriep, zich te veel hebben laten leiden door farmaceutische ondernemingen met directe belangen bij vaccins en andere geneesmiddelen tegen het H1N1-virus." ......

Junkfood net zo verslavend als drugs   
jojoclub-afslanken.com - ‎29 Maart 2009

Dat kan men lezen in het tijdschrift Nature Neuroscience. Proeven met ratten stelden vast dat junkfood het chemische evenwicht in de hersenen bij ratten verstoord raakt. Junkfood geeft hetzelfde gelukzalige gevoel als andere soorten drugs. ... 


"Van de 30 artsen en psychologen die een beroepsverbod hebben gekregen, zijn er acht nog steeds actief in hun vakgebied. Ze werken in het alternatieve circuit, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.   Ze mogen niet meer als arts of therapeut werken vanwege medische missers of seksuele contacten met patiënten. Toch hebben zeven van hen nog steeds een eigen praktijk; de achtste geeft les op een hogeschool. 

Sylvia Millecam
Onder de acht is ook de arts die medeverantwoordelijk was voor de dood van actrice Sylvia Millecam. Hij noemt zichzelf nu 'natuurgeneeskundige' en behandelt nog steeds patiënten. Minister Klink van Volksgezondheid heeft RTL laten weten dat hij de wet wil aanpassen, zodat ook alternatieve genezers beter kunnen worden aangepakt. " Er worden duizenden medische missers per jaar gemaakt. Nog afgezien van het feit of de keuze van een client een medische misser kan worden genoemd. Wie bepaald hie wat er gaat geberuen ? De overheid niet ! De overheid is faciliterend en een dienst verlenende instelling. Geheel os van elk belang of inlvoed. Althans; dat is hoe het hoort te zijn.


Huisartsen schreven tien jaar geleden 40% homeopathische middelen voor. Nu nog maar 17%, omdat ze geïndoctrineerd en omgekocht zijn door hun artsenbezoekers en atheïstische, commerciële journalisten. Het boek "He dokter, wordt wakker” op www.gignomai.nl is zeer aan te bevelen. Op de site kun je alvast 20 bladzijden lezen.

 

 (plaatje boek = link naar meer informatie)  

Deze informatie met dank aan Nieuwsbrief van Peter den Haring November 2009
Hoe Virussen werken


Allergieën versterken het lichaam en bestrijden kanker 

Het Laatste Nieuws - ‎dinsdag 25 Mei 2010
Goed nieuws voor hooikoorts- en allergielijders: de kwaal maakt je lichaam sterker. Daardoor krijgen heel wat kankers minder kans, zo blijkt uit recent Amerikaans onderzoek. De kans op eierstokkanker daalt met 30 procent bij astmalijders. ...Allergieën verkleinen kans op kanker Blog.nl (Blog)  alle 3 nieuwsartikelen »

'Grote verschillen in behandeling artsen' 

NU.nl - ‎Dinsdag 25 Mei 2010
BILTHOVEN - Er zitten grote verschillen in kwaliteit en prijs tussen de behandelingen die artsen hun patiënten bieden. Dat blijkt uit een rapport dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag heeft gepresenteerd. ...

De mafia in de geneeskunde:  ook vandaag de dag nog actief:

Shocking History of Medical Experiments on People
February 27, 2011, ABC News/Associated Press   http://abcnews.go.com/Health/wireStory?id=13012856

Shocking as it may seem, U.S. government doctors once thought it was fine to experiment on disabled people and prison inmates. Such experiments included giving hepatitis to mental patients in Connecticut, squirting a pandemic flu virus up the noses of prisoners in Maryland, and injecting cancer cells into chronically ill people at a New York hospital.Much of this horrific history is 40 to 80 years old, but it is the backdrop for a meeting in Washington this week by a presidential bioethics commission. The meeting was triggered by the government's apology last fall for federal doctors infecting prisoners and mental patients in Guatemala with syphilis 65 years ago. U.S. officials also acknowledged there had been dozens of similar experiments in the United States. Inevitably, they will be compared to the well-known Tuskegee syphilis study. In that episode, U.S. health officials tracked 600 black men in Alabama who already had syphilis but didn't give them adequate treatment even after penicillin became available. Though people in the studies were usually described as volunteers, historians and ethicists have questioned how well these people understood what was to be done to them and why, or whether they were coerced. In the last 15 years, two international studies sparked outrage. U.S.-funded doctors failed to give the AIDS drug AZT to all the HIV-infected pregnant women in a study in Uganda even though it would have protected their newborns. The other study, by Pfizer Inc., gave an antibiotic named Trovan to children with meningitis in Nigeria, although there were doubts about its effectiveness. Critics blamed the experiment for the deaths of 11 children and the disabling of scores of others. Pfizer settled a lawsuit with Nigerian officials for $75 million but admitted no wrongdoing.

Note: Though it appears these highly unethical studies have stopped in the US, the article points out that many drug companies are now doing their studies in countries where ethical codes are not strong. For an astounding list of government-sponsored programs where humans were used as guinea pigs, click here. For a two-page summary of solid evidence of government involvement in mind control programs, click here.
Open Letter To New York State Over Mandatory Vaccination
September 30, 2009, CBS News blog   http://www.cbsnews.com/blogs/2009/09/30/taking_liberties/entry5353611.shtml

As a group of healthcare workers, we are being mandated by a new New York state law to receive the seasonal flu vaccine and H1N1 vaccines. If we do not receive these vaccines by November 30th, that inaction is to be considered our resignation. We must sign a consent for the vaccines prior to their administration. The manufacturers have been granted immunity by the government; they cannot be sued for untoward effects. We do not want to receive these vaccines. Our educated studies of risks versus benefits conclude that the risks of the vaccine are greater than the possible benefits. All health care workers with direct patient care are mandated to receive the vaccine, so the coercion is real -- we cannot just go find a job "somewhere else." And the job market of 2009 does not offer opportunity in a different arena where we could still feed our families. We understand the fear that swine flu and influenza has generated. While our sources of information indicate that swine flu is not a pandemic, we know that the slanted research fed by the media offers results intended to frighten the public.We do not have the power to stop the fear that mass hype is able to generate. We hear the hype you are fed. We do not want to bring you harm, but we should not be forced into harm's way ourselves. Met dank aan Want To Know  Link      


Onze hoogstaande gezondheidszorg is kennelijk niet instaat te zorgen dat wij gezond zijn.

Wanneer geld het uitgangspunt is bij zorg, of het verdienen van geld, dan zijn de doelen en intenties op iets anders gericht dan zorgen voor de volksgezondheid. Extra onderzoek is dan een extra verdienste geworden.


"  JUNE 9, 2009   Chronic Diseases – Posing a Greater Global Risk Than a Fiscal Crisis?

Posted by Rachel Nugent in Chronic DiseaseWHO Tags: Global Risk NetworkWHO

This is a joint post with Andrea Feigl.

Chronic diseases (heart disease, cancer, chronic respiratory diseases, diabetes, and the like) are the world’s leading cause of death, and greatest contributor to the global burden of disease. To some of us working in the health field, this is not news. To others, it comes as a surprise that chronic diseases kill more people in the developing world than HIV, malaria, and other infectious diseases combined (WHO).

Yet it was a surprise to us when the World Economic Forum described the global threat of chronic diseases to be more imminent and threatening than – yes, indeed – a global fiscal crisis. More… "  Bron

-
Ziekte is vaak ook een leerproces voor lichaam en geest  Een lichaam is in principe niet gemaakt om ziek te worden maar om drager te zijn voor onze geest en ons bepaalde ervaringen te taten doormaken welke als blauwdruk in dit lichaam zijn aangelegd. Als een jas trekken wij het na afloop weer uit. Als ziekte een leerproces is kun je de vraag stellen wanneer wij zijn uitgeleerd. Is ziekte nog nodig is een andere vraag. Heel veel ziekten kennen tal van geneeswijzen. onze oude geneeskunde heeft zijn functie gehad in het inzicht geven in hoe e.e.a. fysiek functioneerd. 
Nu gaat het over de werkelijke oorzaken en de bewuste en ook onbewuste keuzes welke ooit zijn gemaakt.

Loise Hay  geeft met haar boek:  'je kunt je leven helen' , tal van bijzonder belangrijke aanwijzingen. Als eerste moeten wij weer de verantwoording gaan nemen voor onze eigen gezondheid en welbevinden. De verzorgingsstaat houdt op. Het doel moet zijn het afbouwen en afschaffen van de huidige verzorgingsstaat naar een samenleving waarin wordt gestimuleerd, begeleid en geholpen om opnieuw de eigen verantwoordelijkheid op te nemen met ons volle bewustzijn.
Wij hebben die verantwoording altijd al, die is nooit weg geweest, alleen onduidelijk geworden in de huidige zorg voor de gezondheid welke steeds meer ontaard in een geldmachine en ook zich ontwikkeld als een  experimenteergebied voor nieuwe medicijnen en technieken waaraan verdient kan worden ! Dat is een ander uitgangspunt dan het zorgen voor elkaar.


Geld en gezondheidszorg
In China werd de arts vroeger betaald zolang de patiënt gezond was. Werd de cliënt ziek en daarmee patiënt dan kreeg de arts niets. Een systeem wat te overwegen is en een goede invloed zal hebben op de gezondheidszorg in Nederland. Zoals de situatie nu is is de gezondheidszorg zelf ziek. En hoe kun je dan ooit mensen beter maken. 
Als gevolg van diverse processen hebben wij in deze tijd te maken met een sterk vergrijzende bevolking.
Ouder worden kan met een goede gezondheid.

Wij hebben als samenleving een vertekend beeld gekregen van wat gezond zijn is en van onze eigen verantwoordelijkheid daarvoor. Voor nadere informatie: bekijk ook onze website  gezondheidszorg en een goede zorgverzekering met actueel nieuws en voorbeelden van hoe het anders kan.


" Our health information is collected, categorized and disseminated in an independent and unbiased manner. It includes allopathic medicine alongside complementary and alternative medicine... ancient and traditional techniques and healing therapies as well as the latest medical technology. "


Wat kan er vergoed worden aan alternatieve behandelingen via uw verzekering - een aanzet

"Three types of acupuncture therapy including one de scribed as only “simulated” acupuncture appeared more effective than usual care for chronic low backpain in a new study, researchers report. The study ap pears in the May 11 issue of the research journal Archives of Internal Medicine"


En over voeding en de relatie tot gezondheid:

Snoep net zo verslavend als heroïne  Donderdag 29 Oktober 2009     De Telegraaf - 

LONDEN - Snoep, chips, worstjes, koekjes en hamburgers blijken net zo verslavend als heroïne. Ze programmeren de hersenen zodanig dat we steeds meer smachten naar zout, vet en suiker. 
Wie veel en regelmatig van deze producten eet, wordt daarom al snel ... 'Snoep even verslavend als heroïne' FOK! Junkfood even verslavend als drugs Het Laatste Nieuws Gazet van Antwerpen


Veel van onze medische klachten en aandoeningen lijken te worden veroorzaakt door chemische stoffen in ons leefmilieu en het gevolg te zijn van de gegeven vaccinaties Link       
232 chemische (schadelijke) stoffen zijn er gevonden bij een onderzoek van baby's bij bloedonderzoek


The Five Biggest Lies in the Health Care Debate
August 29, 2009, Time magazine    http://www.newsweek.com/id/214254

To the credit of opponents of health-care reform, the lies and exaggerations they're spreading are not made up out of whole cloth—which makes the misinformation that much more credible. Instead, because opponents demand that everyone within earshot (or e-mail range) look, say, "at page 425 of the House bill!," the lies take on a patina of credibility. Take the claim in one chain e-mail that the government will have electronic access to everyone's bank account, implying that the Feds will rob you blind. The 1,017-page bill passed by the House Ways and Means Committee does call for electronic fund transfers—but from insurers to doctors and other providers. There is zero provision to include patients in any such system. Five other myths that won't die: [1] You'll have no choice in what health benefits you receive. [2] No chemo for older Medicare patients. A related myth is that health-care reform will be financed through $500 billion in Medicare cuts. This refers to proposed decreases in Medicare increases. [3] Illegal immigrants will get free health insurance. [4] Death panels will decide who lives. [5] The government will set doctors' wages. To be sure, there are also honest and principled objections to health-care reform. Some oppose a requirement that everyone have health insurance as an erosion of individual liberty. And many are simply scared out of their wits about what health-care reform will mean for them. But when fear and loathing hijack the brain, anything becomes believable.

Note: For lots more on health issues from major media sources, click here

Bijzondere aandoeningen ; Heel vreemde aandoeningen van de mens met foto's en korte beschrijvingen   
en nog meer met schokkende foto's


In al deze aspecten:

De vraag of u durft op te komen voor u zelf, voor een gezonde samenleving, voor uw buren - uw medemensen. Er is een enorme druk maar samen kunnen wij die keren!


The Shock Doctrine with Naomi Klein  February 18, 2011, MSNBC News
http://www.msnbc.msn.com/id/41702708

Chris Hayes: With me now is journalist and author Naomi Klein whose books include “No Logo” and “The Shock Doctrine. The Rise of Disaster Capitalism.” Not all of our viewers have “The Shock Doctrine.” I‘ve seen a few people recently talking about how ... they were skeptical of the thesis before, but what‘s happening in Wisconsin is making them a little more receptive to it. Describe what the thesis of “The Shock Doctrine” is and how it applies in what we‘re seeing play out in Wisconsin. Naomi Klein: What I argue in “The Shock Doctrine” is that if you look at the 30-year history of the triumph of [disastrous] policies around the world, what you see is that you‘re great leaps forward happened during times of extreme crisis. That‘s because in a time of crisis, you have politicians able to do exactly what Scott Walker is doing right now in Wisconsin, which is say, the roof is falling in, we have a state of emergency here, we don‘t have time for democracy or public consent or deliberation or collective bargaining. So, it becomes an opportunity to ram through these unpopular policies. You have a budget crisis. You exaggerate the extent of the crisis and ... say we don‘t have any alternative but to push through these very unpopular measures. I think it‘s [particularly] significant that they‘re going after collective bargaining. They‘re trying to reduce the ability of participation of the workers in their own futures. It‘s a constricting of democracy. I end the book by saying that the way you resist these tactics is by understanding that they‘re happening while they‘re happening. What‘s happening in Wisconsin, is an excellent example of what I describe as shock resistance, because people are naming this while its happening.

Note: Many don't know that when Wisconsin Governor Walker ordered police to remove protestors from the state capitol building, the police refused, stating that they took an oath to serve the people and not the governor. To see a two-minute video clip of this amazing event,click here. To see how the major media greatly downplayed this event, read the New York Timescoverage available here.


Shock Doctrine, U.S.A.    February 24, 2011, New York Times
http://www.nytimes.com/2011/02/25/opinion/25krugman.html

The story of the privatization-obsessed Coalition Provisional Authority [created by Bush in Iraq in 2003] was the centerpiece of Naomi Klein’s best-selling book “The Shock Doctrine,” which argued that it was part of a broader pattern. From Chile in the 1970s onward, she suggested, right-wing ideologues have exploited crises to push through an agenda that has nothing to do with resolving those crises, and everything to do with imposing their vision of a harsher, more unequal, less democratic society. Which brings us to Wisconsin 2011, where the shock doctrine is on full display. In recent weeks, Madison has been the scene of large demonstrations against the governor’s budget bill, which would deny collective-bargaining rights to public-sector workers. Gov. Scott Walker claims that he needs to pass his bill to deal with the state’s fiscal problems. But his attack on unions has nothing to do with the budgetWhat’s happening in Wisconsin is, instead, a power grab — an attempt to exploit the fiscal crisis to destroy the last major counterweight to the political power of corporations and the wealthy. And the power grab goes beyond union-busting. The bill in question is 144 pages long, and there are some extraordinary things hidden deep inside. For example, the bill includes language that would allow officials appointed by the governor to make sweeping cuts in health coverage for low-income families without having to go through the normal legislative process. The state of Wisconsin owns a number of plants supplying heating, cooling, and electricity to state-run facilities. The language in the budget bill would ... let the governor privatize any or all of these facilities. Not only that, he could sell them, without taking bids, to anyone he chooses. And note that any such sale would, by definition, be “considered to be in the public interest.”

Note: For an abundance of major media articles revealing rampant government corruption, click here.Equal Rights Takes to the Barricades
February 1, 2011, New York Times
http://www.nytimes.com/2011/02/02/world/middleeast/02iht-letter02.html

CAIRO — People here are not afraid anymore — and it just may be that a woman helped break that barrier of fear. Asmaa Mahfouz was celebrating her 26th birthday on Tuesday among tens of thousands of Egyptians as they took to the streets, parting with old fears in a bid to end President Hosni Mubarak’s three decades of authoritarian, single-party rule. “As long as you say there is no hope, then there will be no hope, but if you go down and take a stance, then there will be hope.” That was what Ms. Mahfouz had to say in a video she posted online more than two weeks ago. She spoke straight to the camera and held a sign saying she would go out and protest to try to bring down Mr. Mubarak’s regime. It was a woman who dared put a face to the message, unfazed by the possibility of arrest for her defiance. “Do not be afraid,” she said. To her surprise, dozens of other people picked up on the spirit of her message and started to post their own pictures, holding similar signs to their chests that declared their intent to take to the streets. Ms. Mahfouz is one of the founders of the April 6 Youth Movement, a group of young, Internet-savvy activists who have been credited with a leading role in organizing the mass protests. She uses Facebook and Twitter as convenient methods for organizing and disseminating messages but finds that talking to people face to face is the best way to motivate them. Although it is still overwhelmingly men demonstrating, there is a new quality to the way Egyptians walk the streets now. “Everyone used to say there is no hope, that no one will turn up on the street, that the people are passive,” Ms. Mahfouz said. “But the barrier of fear was broken!”

Note: Watch this video and learn how without this one woman, Mubarak might still be in power. One person can make a huge difference. For powerful and inspiring information on the military/industrial complex and what we can do to make a difference, click here.

Dat is de uitdaging aan u aan ons allemaal!

Syntax  NBA  Natuurlijk Beter i/d  Achterhoek.   Natuurlijk is beter voor een ieder !    

Skroll door )!' CONTACTFORMULIER SYNTAX NBA STERSF


Navigatie :