Næste arrangement:

 Fredag 22/11 kl.19.00 :

"Opera-dukketeater Evgenij Onegin"


Dukkeførerne Hanne Slumstrup og hendes medspiller  Knud Erik Forsberg præsenterer en forkortet version af operaen Evgenij Onegin, som bygger på Pushkins versroman af samme navn  med musik af Tjajkovskij.


Vejgård Kirkes Sognehus.  
Vejgård Kirkevej 11, 9000 Aalborg

Gratis adgang men med tilmelding som sms til 20452342  senest 20.11.19 (husk at skrive navn og antal pladser). 

Efter forestillingen serveres der kaffe med cupcakes.

OBS. Da scenen er meget lille, er der begrænset antal pladser nemlig 25, der fordeles efter "først-til-mølle" princippet (med fortrinsret til medlemmer)


Om dukkeførerne:
Knud Erik Forsberg er tidligere  landsformand i Dansk Modelteaterforening. Hanne Slumstrup er sekretær samt redaktør af foreningens medlemsblad Suffløren. De har begge spillet modelteater i mange år. Da de opdagede, at de begge har en forkærlighed for musik, blev de enige om, at forsøge sig i den genre. Forrige år spillede de ”My Fair Lady”, sidste år ”Elverskud” samt havde premiere på Eugen Onegin.

Resume af handlingen:
Operaen Eugen Onegin af Tchaikovsky bygger på Alexander Pusjkins versroman af samme navn, og den handler om den blaserte verdensmand Onegin, der med sin ven, den romantiske poet Lensky, besøger nabogodset, hvor Lenskys forlovede Olga og hendes søster Tatjana bor med deres mor, der er enke. Olga er en livlig ung pige, medens Tatjana er en belæst drømmer.  

Tatjana forelsker sig over hals og hoved i Onegin og skriver samme nat en glødende kærlighedserklæring til ham. Han er imidlertid ikke indstillet på ægteskab og afviser hende, men dog på en pæn måde. Til Tatjanas fødselsdag noget senere, hvor der er stor fest, er han også inviteret – og fornemmer, at gæsterne har travlt med at gøre et par ud af ham og Tatjana. 

Det irriterer ham, hvorpå han tankeløst flirter med Olga. Dette bringer den romantiske Lensky ud af fatning – især da Olga tilsyneladende ikke har noget mod flirten, og det ender med, at Lensky udfordrer Onegin til duel.

På en mærkelig måde minder dette meget om Pusjkins egen skæbne. Hans kone flirtede med en fransk officer, som Pusjkin så udfordrede til duel, og der blev han dræbt på samme måde.

 Lenskys død og Onegins skyldfølelse derover, gør at Onegin i flere år rejser rundt i Europa. Da han vender tilbage, bliver han inviteret til et bal hos den rige fyrst Gremin, og her viser det sig, at Tatjana er blevet fyrstens hustru. Nu er det Onegins tur til at tabe hovedet, han bestormer Tatjana med kærlighedserklæringer, og selvom hun indrømmer, at hun stadig elsker ham, så vil hun ikke forlade sin mand, og Onegin står ulykkelig tilbage, da hun går. 
Der er også Ruslands-arrangementer i Vejgård  Kirke                                                                           I kikkerten:

-11. januar 2020: Nytårsfrokost. Frivillighuset i Mølholm

-14. juni 2020:  Generalforsaming + Sommefrokost. Pumpehuset