Roser CastellàLa Roser va néixer a Barcelona el 1943 al barri de Santa Caterina (Ciutat Vella).

Va treballar trenta-un anys d’auxiliar d’infermera i és mare de dos fills.

Sempre s’ha sentit atreta per l’escriptura i quan estudiava va guanyar diversos premis de poesia a l’escola. Els darrers anys ha tingut al cap fer un llibre de l’època del franquisme: de les grans mancances, de com es vivia, de la repressió, etc. Quan es va jubilar es va posar mans a la obra i després d’anys de treball va sortir ¨De gent ...¨. És un retrat d’aquells temps. Parla de petites histories que tenen com a fil conductor la família de la Núria, que no és més que l´alter ego de la Roser Castellà.

                                                            
“Ara ja fa catorze anys que visc a Rambla Badal però just el carrer de darrera és la Riera Blanca per tant es pot dir que L’Hospitalet és el meu barri ja que sempre em moc per aquí: les botigues, el mercat, la biblioteca etc.

Em sento reconfortada quan des de casa escolto les campanades de la parròquia de Sant Isidre.

Els carrerons del voltant del mercat de Santa Eulàlia em recorden els de Sta. Caterina, vet aquí que ja m’hi sento arrelada i, m’agrada força”.  

 

2012. Roser  Castellà

http://aladi.diba.cat/search*cat/?searchtype=a&searcharg=Castella%2C+Roser&searchscope=23De gent...[Barcelona]: Microvolare, 2010.

De gent... és un recull de petites narracions costumistes del barri de Santa Caterina de Barcelona, des de principis del 1900 i fins a mitjans dels anys 40 i 50,on es narren vides de persones de les quals no hi ha ressò en els mitjans de comunicació. Dels personatges n’hi ha de reals i de ficticis, però sens dubte es ret homenatge a una massa de persones de barri (extrapolables a qualsevol barri humil) senzilles i anònimes, sense més pretensió que formar una família i anar tirant en un ambient de mancança econòmica i social.

Comments