Prado G. Velázquez

Prado G. Velázquez es va formar com a actriu a l'Escola Constantin Stanislavsky i al reconegut Estudi Nancy Tuñón de Barcelona. Durant més de deu anys es va dedicar a l'Art Dramàtic, alternant el teatre alternatiu amb la publicitat i el cinema.

Com no només d'art es viu, també és tècnica superior de multimèdia i dissenyadora web, a més de fundadora del portal divulgatiu de relats d'escriptor/es novells, Versió Original.


Tierra de Sol (Éride Ediciones, 2012) va ser la seva primera novel·la publicada, una aventura en la qual exhibeix un marcat estil cinematogràfic que manté i arrela en la següent, En blanco y negro (Egales, 2018), i queda àmpliament justificat a La gran aventura de Sylvia (Ed. Verbalia, 2019). Col·labora a més en els volums de relats de diverses autores: Locas y perversas (Egales, 2020) amb el relat "Bulimia", Tenemos al cura (NehNah, 2020) amb el relat "Lo-cura sistémica" y en publicacions com el núm. 107 de Gehitu Magazine amb el relat De sinónimos y verbos (2020).

La novel·la En blanco y negro va quedar finalista al premi nacional de millor novel·la negra escrita en castellà per una dona al festival Cubelles Noir 2019 i, després de passar per festivals com Cartagena Negra, Vilassar de Noir, Sant Boi Negre, Febrer Negre al Candela, Lloret Negre, Les Borges Negres o Las Casas Ahorcadas (Cuenca), es va alçar com a millor novel·la de gènere en els III Premis Britt del prestigiós bloc literari de Las Chicas Britt.


L'antologia de relats Locas y perversas, també s'ha endut el premi a la millor novel·la de gènere i ha estat finalista en la menció especial del jurat en els IV Premis Britt (2020).

"Vaig realitzar cursos de guió i seminaris de narrativa cap el 94, però no va ser fins anys després quan, després de penjar les màscares del teatre, em vaig embarcar en l'aventura d'escriure una novel·la i la vaig publicar en això que començava a florir en aquest país i que es diu Internet.

Animada per cert èxit de lectors, premis atorgats per pàgines web i, sobretot, pel meu cercle d'amistats, em vaig decidir a llançar-me a aquesta piscina saturada de peixos de tots els colors on, una vegada més, exposo el meu ego, el meu cor i la meva pell al judici dels altres.

Aquesta sóc jo, a grans trets, que 40 ja donen per parlar més de vint línies, però com que hi ha tant per llegir, no t'entretinc més.

Era una joveneta emancipada recentment quan vaig descobrir que l'Hospitalet era molt més que una ciutat enganxada a Barcelona i on, cada estiu, anava a un bar cantoner de Can Vidalet a agafar la "viatgera" que em portava al poble de vacances.

El meu grup d'amics de llavors eren originaris de l'Hospitalet i em van descobrir una ciutat rica i acollidora per a tots, preocupada per la cultura i oberta a noves iniciatives.

L'Hospitalet es va convertir en L'H, símbol de l'aposta per la modernitat amb el que jo em sento molt identificada. Transcorria aleshores el rodatge del meu primer curtmetratge com a actriu en un dúplex de la Rambla Just Oliveras, i l'estrena del cinquè, al Rambles Cinema.

Van passar els anys sense sospitar que un juny del 2004 el meu coqueteig amb L'H es convertiria en un romanç seriós quan vaig decidir traslladar-me a un petit estudi de La Torrassa.

Des de llavors, he tingut l'oportunitat d'assaborir la ciutat, de conèixer més profundament la seva gent, de contrastar que aquella juvenil impressió de ciutat cultural i plural era certa. Del fet que L'H està en constant evolució i creixement, com la meva pròpia vida".

2013. Prado G. Velázquez

"Bulimia". Dins: [diversos autors]. Locas y perversas: voces bolleras. Barcelona: Egales, 2020, p. 103- 118.

El silencio ha sido siempre el campo de batalla de las voces femeninas. Bajo el estigma social de histéricas, pervertidas o simplemente locas, las mujeres que aún luchan por hacerse oír, también en la literatura. Tres generaciones de autoras se dan cita en esta antología para unirse contra ese silencio impuesto. Estas dieciséis autoras de distintos países hispanos representan algunas de las voces más estimulantes de la narrativa lésbica en español de los últimos años. Historias emprendedoras y divertidas, tiernas, sorprendentes y excitantes componen un mosaico que deja atrás visiones fatalistas de las lesbianas como figuras pérfidas o al servicio del disfrute del varón heterosexual.

"Lo-cura sistémica". Dins: [diversos autors]. Tenemos la cura. Antología de relatos de ficción especulativa. [llibre electrònic]. NehNah, 2020.

Tenemos la cura es un e-book producto de diferentes estilos y voces pero, sobre todo, es el resultado del deseo común, plasmado en palabras, de salir pronto de este oscuro túnel. Desde que empezó todo, la realidad ha superado a la ficción en muchos aspectos. Al menos, quienes hemos participado en este libro de relatos hemos querido que esa realidad sea más llevadera respondiendo, de diferentes e imaginativas formas, a la pregunta: ¿y si…?

La gran aventura de Sylvia. Sitges: Verbalia ediciones, 2019.

Eve Vargas, una dama de la alta sociedad americana, se dispone a abordar el transatlántico más grande del mundo cuando un ladronzuelo dicharachero y audaz le roba el pasaje y consigue colarse en la embarcación fingiendo ser su hermano. Al joven Víctor le mueve el sueño de empezar una nueva vida en New York. Lo que ninguno de los dos sospechan son los secretos que esconden. Pero ni sus sueños ni sus deseos importarán en el viaje inaugural de un barco que hará historia.

En blanco y negro. Barcelona: Egales, 2018.

Rachel J. Bladovich se despierta en una cama que no es la suya. Desnuda. Atada. Cualquiera pensaría que es algo excitante. Y lo sería si no fuera porque tiene un ojo hinchado y la cabeza como un bombo. Señales inequívocas de que está metida en un lío.

No recuerda nada. Salvo que vive en Los Ángeles de 1950. Y que es investigadora privada. Y que no le va bien en la vida. Nada bien. Y que, si quiere salir del embrollo, tendrá que recordar qué faldas o qué caso la han llevado a esa situación. Porque, si de algo está segura, es que hay unas faldas, un marido y un caso de por medio.

Tierra de Sol. Madrid: Éride, 2012.

En 1992, cuando en Europa sólo se habla de los Juegos Olímpicos de Barcelona, en las míticas y soleadas tierras de México, se está fraguando el inicio de la revolución neo-zapatista, con brotes de rebeldes que reclaman igualdad de derechos para los indígenas. Éste es el marco donde Sol Velasco, una despiadada sicaria, se está haciendo famosa por luchar a favor de un pueblo empobrecido y olvidado por los gobernantes. Al tiempo, Mary Anne, una joven entusiasta cargada de buenas intenciones, se embarca en la aventura de ayudar a una remota aldea de las montañas de Oaxaca, con el recuerdo latente de las proféticas palabras del chamán de la aldea y la desaparición de Pau, el profesor que la debía acompañar.

Con personajes extraídos de una película de aventuras, cualquier cosa puede pasar: acción, política, fantasía, sangre y sexo son algunos de los ingredientes de esta historia en la que todos tienen un destino que cumplir y un secreto que guardar.

¿Vols actualitzar la teva pàgina de L'H Escriu?

Utilitza aquest enllaç i envia'ns la informació omplint el formulari:

Darrera actualització: 07/02/2021