Marga Pradas


Marga Pradas i Garijo (Barcelona, 1969) . Llicenciada en Geografia Física (1992) per la Universitat de Barcelona, des del 1994 treballa com a redactora i coordinadora de la Gran Enciclopèdia Catalana i l'Anuari, entre d'altres grans obres, publicades pel Grup Enciclopèdia Catalana. L'any 2009 crea el blog gastronòmic L'Hora del tàper, on comparteix receptes i idees culinàries per omplir el tàper, i el 2014 l'editorial RBA - La Magrana publica el llibre homònim.

 https://twitter.com/mpradas      


Visiteu la pàgina web de l'autor: Marga Pradas (L´hora del tàper)

 

“Sóc del barri de Santa Eulàlia, de davant just del mercat. El soroll dels carros de les botigues exteriors al mercat parant a primera hora del matí i desparant al migdia juntament amb els trens a sota dels meus peus tot creuant el pont de la Torrassa per anar a casa dels avis són alguns dels primers records que ronden pel meu cap, així com les imatges de les façanes del Casal dels Àngels i del Copem en els que em vaig educar. I aquest petit centre neuràlgic del meu passat, és ara també el nucli on es desenvolupa la meva vida junt amb el meu marit i les meves filles. I això ens agrada a tots perquè tenim la sensació de viure en un petit poble on tothom es coneix al bell mig d'una gran ciutat”.


2014, Marga Pradas


 Curiositats

Va participar a l'espai "Cuines" de TV3 preparant la seva recepta de paella valenciana. Si voleu seguir-la pas a pas, no us perdeu el vídeo del programa.


L'any 2013 el blog de la Marga va estar guardonat  amb la categoria de Cuina pel certament Premis blogs Catalunya.


http://sinera.diba.cat/search*cat/?searchtype=a&searcharg=Pradas%2C+Marga&searchscope=23
L’Hora del tàper: receptes senzilles i saludables per menjar fora de casa. Barcelona: RBA; La Magrana, 2014.

Ets dels que menges cada dia de tàper? O dels que t’agradaria fer-ho però no saps com organitzar-te? Tant si ets d’un grup o de l’altre, L’hora del tàper es convertirà sens dubte en una eina imprescindible a l’hora de preparar les teves carmanyoles. A la primera part del llibre s’ofereix el decàleg bàsic del bon “taperista”, amb consells per planificar els menús, per calcular bé les quantitats d’aliments, per evitar els tàpers avorrits... Perquè, en definitiva, a més de constituir un estalvi molt important per a l’economia familiar, els tàpers ajuden a menjar de manera saludable.


 

Condal, Teresa; Ferrández, Jaume. El Solsones, la Noguera. Barcelona: Pòrtic, 2001.

Catalunya Romànica. Guies Comarcals és una col·lecció de guies manuals i pràctiques pensada per acostar-nos als nombrosos i importants testimonis del nostre món romànic. Introducció de Antoni Pladevall i monografies per Teresa Condal; Jaume Ferrández i Marga Pradas.


Comments