Franchu


Francesc Llopis Surrallés (l'Hospitalet de Llobregat, 1981). És tècnic superior en gestió comercial i màrqueting i a més a més, dibuixant, humorista gràfic i guionista. S'ha format a l'Escola de Còmic Joso de Barcelona. Es va iniciar al món del còmic amb l'edició de fanzines, però la seva primera vinyeta remunerada va ser ni més ni menys que en la revista El Jueves i desprès han seguit El Triangle, La Directa, Empresa y Trabajo.coop, El còmic de la Premsa Comarcal, El webnegre, La kodorniz, El correu de MEG, l'Aplec, Animangaweb Magazine, Le Potage, Gamers Magazine, ... 

També ha participat en exposicions conjuntes com Garrick se va a la India (Barcelona, 2008), Maldita la gracia (San Fernando de Henares, 2010), Escolta Espanya!...ep, que hi ha algú? (Barcelona, 2010).


https://es.linkedin.com/pub/franchu-llopis/1a/677/333
https://plus.google.com/+FranchuLlopisSurrall%C3%A9sCOMICS


Visiteu la pàgina web de l'autor:  Franchu


"La meva relació amb l'Hospitalet de Llobregat és molt similar que la que tenia Pepe Rubianes amb Galícia... és a dir, jo sóc un autor Hospitalenc-Barceloní, perquè vaig néixer a l'Hospitalet de Llobregat tot i que mai hi he viscut i Barceloní perquè sempre he viscut a Barcelona tot i que mai hi he nascut.

Per mi l'Hospitalet és com el meu poble, aquí és on vaig néixer i on tinc bona part de la meva família, a l'Hospitalet he passat grans moments de la meva vida com quan de petit anava al parc de "los pajaritos" a jugar, on he fet inoblidables vermutillus pel mercat de Collblanch, on he passat tardes passejant amunt i avall de la rambla Just Oliveres, etc... En fi que puc dir amb orgull que sóc i em sento hospitalenc de tot cor"

2012. Franchu

“Unos son de letras, otros de números... yo soy de dibujo”

                                                                                                 Franchu

Fins als borbons!: 38 dibuixants emPalmats. Barcelona: Angle, 2013.

Aquest llibre és un emocionat acte d’agraïment. Els ninotaires estem sincerament i profundament agraïts a tota la família reial espanyola, perquè és una font inesgotable d’acudits. I és que si no existís aquesta família divinament escollida, on trobaríem la inspiració?
Sense tots ells, sense les seves vides exemplars —tan sofertes, tan austeres, tan injustament criticades—, no us podríem oferir aquesta majestuosa compilació d’acudits sobre Sa Majestat i els seus parents, amics i coneguts —elefant inclòs.
I si l’editorial ens va dir que ja n’hi havia prou de dibuixos, és perquè era hora de fer el llibre i vendre’l. Nosaltres podríem haver seguit omplint pàgines i més pàgines d’acudits. Sempre d’humor blanc i benintencionat. Que si algú se sent ferit, ens disculpem per endavant: «Ho sentim. Ens hem equivocat. No tornarà a passar». PUM!
Dibuixants d'El Web Negre. Rescatallats: humor independent contra la crisi. Barcelona: Angle, 2012.


ResCATallats és un llibre il·lustrat pel col·lectiu de dibuixants d’El Web Negre que ofereixen una versió humorística i satírica, irònica no exempta de sarcasme, però, sobretot, sobretot, plena de veritat i bon rotllo, del que ens està passant: la crisi, el capital monopolista desbocat, corrupció enquistada, polítics que no hi toquen, banquers bandarres, retallades salvatges, impostos esfereïdors, misèria creixent, rescats... i un 11 de setembre de pel·lícula, eleccions anticipades, consulta sobiranista.


[et. al.]. Enfoteu-vos-en!. Humor indignat. 45 dibuixants contra la crisi. Barcelona: Angle, 2012.

Un llibre il·lustrat, divertit, en el que els principals ninotaires del nostre país combaten la crisi amb els llapis ben esmolats. 45 dels principals dibuixants del país ens ofereixen la seva visió de la crisi i d'altres temes candents com el 15M, els indignats, les retallades, la corrupció política, la banca, l'habitatge, les eleccions, els moviments de les xarxes socials, etc.

Enfoteu-vos-en! denuncia amb humor les desigualtats socials del nostre món i del nostre entorn més proper utilitzant tots els recursos humorístics de la vinyeta, des de la sàtira més descarnada fins a la reducció a l'absurd de polítics i personatges coneguts.

Dibuixants sense fronteres cedeix tots els beneficis d'aquest llibre a Arrels Fundació.

 

La Tira de cargols!: humor bavós. [Barcelona: Francesc Llopis Surrallés], 2012.

El llibre conté més de 125 tires còmiques de la sèrie "La tira de cargols", publicades des de fa més d'un any al blog www.cargols.org i a la revista El Correu. A més, el llibre inclou tires inèdites i d'altres fetes per grans mestres del còmic com Kap, Malagon, Bernal o Monteys.

Per poder finançar-ne el projecte a optat pel micro-mecenatge (manera de finançar projectes a través de les aportacions d'un grup nombrós de persones que a canvi reben recompenses exclusives). Aquesta alternativa permet actualment posar en marxa molts projectes culturals.

No us perdeu el programa de radio per tenir més informació. I al final aneu al web CARGOLS que us encantara!!!


Comments