L'organigrama de l'Institut

Tota l’estructura organitzativa i de gestió queda recollida a les NOFC.

Mapa de processos de l'Institut Gallecs

L’Institut Gallecs imparteix els següents estudis i serveis en horari de matí i de tarda:

L'abast del sistema de Gestió de qualitat és tot l'alumnat del centre, tot el professorat i personal de serveis, és a dir tota la comunitat educativa.

L’Institut Gallecs imparteix els següents estudis i serveis en horari de matí i de tarda:


Ensenyament Secundari Obligatori.

1ESO

2ESO

3ESO

4ESO


Batxillerat.

1 BATX


2 BATX


MODALITATS


HUMANÍSTIC-SOCIAL


CIENTÍFIC-TECNOLÒGIC

Cicles Formatius de Grau Mitjà (MODALITAT DUAL):

CFGM GESTIÓ ADMINISTRATIVA

CFGM CURS AUXILIAR DE CURES D’INFERMERIA (CAI)

CFGM FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA

CFGM ATENCIÓ A LES PERSONES EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA



Cicles Formatius de Grau Superior (MODALITAT DUAL):

CFGS ADMINISTRACIÓ I FINANCES

CFGS DOCUMENTACIÓ I ADMINISTRACIÓ SANITÀRIES

CFGS HIGIENE BUCODENTAL

CFGS INTEGRACIÓ SOCIAL

CFGS EDUCACIÓ INFANTIL


Els recursos humans

ELS RECURSOS DE GESTIÓ ECONÒMICA

La previsió d’inversió dels recursos es desenvoluparà en relació a les següents dimensions:

· Dimensió Espais, Infraestructures i Equipaments.

· Dimensió Pedagògica i Didàctica

· Dimensió Organitzativa i Gestió.

· Dimensió Convivència-Equitat del Centre.

Les línies prioritàries d’actuació són:

-Donar resposta a les necessitats bàsiques de manteniment, desinfecció d’espais i neteja de les instal·lacions i subministraments del centre.

-Millora de l’eficiència energètica i sostenibilitat en la inversió de recursos.

-La dignificació dels espais del centre: aules, secretaria, despatxos de direcció i coordinació, plaça del logotip, espai d’accés a l’edifici des de l’entrada, patis exteriors i interiors, Consergeria, Sala d’Actes, Sala del Professorat, Departaments, Lavabos, entre d’altres; les tasques fan referència a la pintura, adequació de portes i finestres, revisió d’instal·lacions (aigua, gas, electricitat, ascensor, extintors i xarxes de comunicació).

-Distribució de recursos econòmics pels Departaments didàctics segons necessitats.

-Manteniment i previsió de millora de la xarxa informàtica del centre incorporant els dispositius i maquinaris necessaris per l’adaptació als canvis tecnològics, pedagògics i metodològics (ordinadors portàtils per l’alumat i professorat).

-Optimització de recursos derivats dels Projectes propis, Programes en què participi el centre i activitats pedagògiques externes

La formació

Els objectius de formació s’aglutinen al voltant d’uns factor clau d’acord amb els reptes que la nostra societat planteja i encarrega al sistema educatiu. Dins d’aquests factors clau es troba l’assoliment d’una educació per a tothom en el marc de l’escola inclusiva.

Igualment, s’escau l’actualització de les metodologies i la gestió d’aula que possibilitin la incorporació del model competencial d’ensenyament-aprenentatge arreu, amb una forta presència de les competències de l’alumnat associades a la dimensió plurilingüe.

Un punt d’interès formatiu ha de ser la qualitat de l’educació de les llengües a l’entorn dels pressupòsits dels criteris que s’estableixen en el Marc Europeu comú de referència per a les Llengües i dels objectius del nostre Projecte Lingüístic.

Així mateix estem immersos en l’establiment de l’Estratègia Digital del Centre pel que s’esdevé prioritari actualitzar i garantir la nostra competència digital docent, i també ens cal posar el focus en tota la formació enfocada als entorns empresarials i d’entitats del mon productiu.

LA FORMACIÓ DE CENTRE.

  • Xarxa del Projecte de Qualitat i Millora Contínua M4.

  • Xarxa territorial per a l’Estratègia Digital de Centre.

  • Programa GEP.

  • Traspàs primària-secundària

  • Aquiproubullying.

  • Grup de treball de Coordinadors LIC.

  • Curs de tutors d’Aula d’Acollida.

  • Futura FP.

  • Orienta FP.

  • Activa FP.

  • Innova FP.

  • Emprèn FP.

  • Empresa FP.

  • Mobilitat FP (Erasmus+).

  • Formació Professional DUAL.

  • Xarxa de Coordinació del Pla d’Esport a l’Escola.


La formació interna de centre (FIC)

Recull la tradició de treball intern que es desenvolupa a l’Institut Gallecs amb la difusió de bones pràctiques i la millora en la gestió del coneixement. Té com a finalitat contribuir a l’actualització metodològica del professorat, donant valor a la seva experiència i saber, per afavorir l’increment de l’èxit educatiu de l’alumnat.

Durant el segon o tercer trimestre de cada curs es farà la detecció de necessitats formatives pel següent curs.

En reunió d’Equip Directiu s’analitzarà, és valorarà i es proposaran les necessitats de formació del professorat de l’Institut. Els Caps de Departament faran arribar a la Direcció del Centre les necessitats de formació acordades en Reunió de Departament.

L’Equip Directiu planificarà les activitats formatives de cada curs i gestionarà la demanda escaient al Servei Educatiu del Vallès Oriental II per tal que s’incloguin en el PFZ corresponen, tot seguint el procediment i les indicacions de la Comissió del PFZ del Servei Educatiu del Vallès Oriental II. La resta de la demanda, si n’hi ha, es gestionarà des del propi centre.

CENTRE DE SERVEIS I FORMADOR.

Coordinació de pràctiques

L’Institut Gallecs considera fonamental que els futurs mestres i professors facin les pràctiques en centres educatius sostinguts amb fons públics, per tal que puguin assolir les competències necessàries per exercir una docència de qualitat. L'organització de les pràctiques en centres formadors ha de permetre la simultaneïtat entre la teoria i la pràctica, i ha de facilitar l'acompanyament professional des de la universitat i des del centre educatiu. Aquestes pràctiques es realitzen en el marc de convenis de col·laboració entre el Departament d'Educació i les universitats per una durada de quatre anys amb possibilitat de renovació.