VISIE: ONZE TROEVEN

Lokeren telt verschillende kwaliteitsvolle basisscholen. Wat onderscheidt onze school van de anderen, wat zijn onze troeven? Kijk gerust even naar ons filmpje:https://www.youtube.com/watch?v=k395YCLmabs&feature=youtu.be!

Je kan ook meer lezen in onze schoolbrochure over onze schoolvisie! Hieronder geven we kort een samenvatting:


  • Wij zijn een autonome kleuterschool, gespecialiseerd in de ontwikkeling van kleuters. We gaan er vanuit dat kinderen pas kunnen groeien wanneer ze zich veilig voelen in de klas. We werken daarom met kleine klasjes van ongeveer 20 kleuters. Samen gaan we op ontdekking naar de talenten van je kleuter. Daarnaast hebben we een goede samenwerking met de lagere school OLVC (gelegen op dezelfde campus), waardoor we onderwijs van 2,5 tot 12 jaar aanbieden! Neem gerust een kijkje op hun site.


  • Bij ons ligt de klemtoon op het muzisch-creatieve domein! Wij schenken extra aandacht aan beeld, muziek, drama door onder andere poppenkast te spelen, leuke animaties te voorzien, de kinderen extra te laten experimenteren met materiaal,.... Humor en plezier zijn bij ons ook belangrijke factoren!


  • Jullie als ouder zijn onze partner! Jullie zijn meer dan welkom! Spelletjes- en voorleesmomenten voor ouders in de klas, kinderen afhalen in de klas, fruit snijden voor de kleuters, knutselactiviteiten samen met je kleuter,... is een greep uit ons aanbod. Wij hebben respect voor iedereen!


  • We zijn een zorgzame school. Dit maken we waar door een uitgebouwde zorgwerking voor kleuters die extra zorg of extra uitdaging nodig hebben. Daarnaast zorgen we ook goed voor de gezondheid van jullie kleuter door gezamenlijke fruitmomenten in te lassen, enkel water aan te bieden én voldoende beweging te voorzien.


  • We geven onze kinderen graag de tijd om zichzelf te ontdekken en te laten ontwikkelen! We bieden ook verschillende rustmomenten aan: samen in de klas een ‘yoga’ moment of lekker ‘snoezelen’ in onze snoezelklas.


Overtuigd van je keuze? Om in te schrijven in onze school, kan je hier alle nodige informatie terugvinden.