FEM SONAR L'ART


Aquest any a P4 estem treballant amb Innovamat les seriacions.

Els nens han proposat diferents seriacions i patrons a través de sorolls i moviments amb el seu cos.

Video de emmamartinezmartinez
Video de emmamartinezmartinez

A p5 hem proposat una activitat a partir de la música del Trencanous de Tchaikovsky. Havien d'expressar i dibuixar una situació, una emoció.

Els alumnes després d'haver fet l'activitat els han pogut relacionar amb la felicitat, la sorpresa, l'alegria i la tranquil.litat. 

VID_20230209_152227.mp4

Flotant en el cel.

Barreja de colors, tranquil.litat.

Alegria de Nadal.

Cor nevat, obra d'art de felicitat.

Jocs artificials.

Joc de colors.

Dibuix Dali. Alegria.

Satisfacció Barça.

Nena mirant per la finestra.

Quadre de teatre, fent una obra amb emocions.

Estimar a tothom.

Contenta, em dibuixo a mi mateixa.

Tenda de campanya.

Instruments

A 2n escoltem dues obres musicals de Beethoven, “Para Elisa” i “L’himne de l'alegria”. Mentre escoltem la música representem les emocions que sentim a través del grafisme, els colors, les intensitats de les dinàmiques musicals.




YouCut_20230209_213835698.mp4



A la classe de 6è triem diferents cançons que ens emocionen per algun motiu, hem fet un llistat i les  hem escoltat.

La persona que ha triat la cançó comparteix l’emoció que li transmet (si li recorda algú o una situació), la resta de companys/es comparteix també el que ha sentit o la seva opinió.



La classe de 3r, aprofitant que hem començat el nostre projecte "Pot haver vida en altres planetes?", hem fet una activitat a partir d'unes peces musicals, interpretades per una orquestra simfònica, que van ser creades pensant els els planetes del sistema solar i les seves característiques.

La primera part de l'activitat es va fer en grups de quatre alumnes.  Cada grup tenia un paper dividit en quatre parts, on havien d'escriure els nombres 1, 2, 3 i 4, per relacionar-los amb els planetes i les seves simfonies, amb l'ordre que anaven sonant. A la pissarra digital hi havia unes característiques dels quatre planetes triats per aquesta activitat: Venus, Júpiter, Neptú i Mart. Es posava la simfonia uns minuts i, en equip, havien d'endevinar de quin planeta tractava, a partir de les característiques que tenien a la pissarra.

2 equips van encertar els 4 planetes i 2 equips van encertar només 2.

La segona part de l'activitat es va fer individualment.  Cada alumne tenia un paper dividit en quatre parts, on havien d'escriure els nombres 1, 2, 3 i 4, per relacionar-los amb els planetes i les seves simfonies, amb l'ordre que anaven sonant. A la pissarra digital hi havia unes característiques dels quatre planetes triats per aquesta activitat: Venus, Júpiter, Neptú i Mart. Es posava la simfonia uns minuts i, a més d'intentar esbrinar de quin planeta es tractava, havien d'anar pintant en un paper gegant tot allò que els transmitís la música.

Només 1 alumne va ser capaç d'encertar els 4 planetes.

La tercera i última part de l'activitat es va fer en gran grup.  A partir de les mateixes simfonies dels planetes que anaven sonant i de les creacions artístiques que havien fet en la segona part,  entre tots havien de decidir quin de quin planeta es tractava. A la pissarra digital també hi havia les característiques dels quatre planetes triats per aquesta activitat: Venus, Júpiter, Neptú i Mart. Es posava la simfonia uns minuts i, en molt poc temps, es van posar d'acord amb el planeta triat. No van fallar ni un.

En acabar es va fer la reflexió, tant de les emocions que ens havien transmès les simfonies, representades en les creacions artístiques, com de la importància del treball en equip, que va fer encertar sense cap problema els 4 planetes.

Cliqueu en aquesta imatge per veure tot l'àlbum, ple d'imatges i vídeos!