Hvem er vi?

Provstegårdskolen er en folkeskole i det vestlige Odense med to - tre spor på alle årgange. I 8. og 9. kl. har vi desuden to sportsklasser, hvor elever kommer fra hele kommunen og andre dele af Fyn.

Vi har ca. 600 elever og 82 medarbejdere. Vi varetager derudover også sygehusundervisningen på OUH, hvor 8 af vores medarbejdere har tilknytning.


Vi har et tæt samarbejde med lokalområdets børnehuse i forbindelse med overlevering af de kommende børn til Forårs-SFO, så overgangen bliver lettere for børnene. Vi besøger hinanden inden skolestart, så både børn og voksne kender til hinanden. Desuden er der, så vidt muligt, voksne med fra nogle børnehuse i området i Forårs-SFO’en.


Der er på Provstegårdskolen et tæt samarbejde mellem undervisningsdelen og fritidsdelen. Pædagogerne er tilknyttet samme årgang gennem hele dagen og skaber således sammenhæng i børnenes hverdag ved at være den gennemgående voksne.


Skolens SFO, som er et tilbud for alle børn fra forårs-SFO til 4. klasse, benyttes af langt størstedelen af børn i denne aldersgruppe.

SFO´en er i dagligdagen inddelt i fire grupper: Forårs-SFO, 0. - 1. kl., 2. - 3. kl. og SFO2. Alle grupper har egne lokaler, som benyttes efter undervisningstiden.

Vi tilbyder her et trygt og rart miljø, hvor alle børn understøttes i at se sig selv og andre som en betydelig del af det store fællesskab. Bevidsthed om egne handlemuligheder, selvstændiggørelse og frihed under ansvar er begreber, der arbejdes med gennem hele børnenes SFO-tid.

Aktiviteterne, der tilbydes i SFO´en, tilrettelægges ud fra skolens overordnede værdigrundlag og ud fra de læreplanstemaer, som alle skoler i Odense Kommune er forpligtet på, og som i det følgende beskrives.

Børnene møder således i hverdagen rammer med både fri leg og mere voksenstyrede aktiviteter.


Provstegårdskolen har store udearealer. Der er legepladser, boldbaner, parkourbane, skolesø, græsarealer og et lille stykke indhegnet skov, som børnene har adgang til i forskellig grad. Desuden er der i skolens nærhed en del tilgængelig natur og svømmehal, bowlinghal og skøjtehal, som flittigt benyttes. Der er samarbejde med de lokale fritidsforeninger, hvis tilbud i perioder benyttes i SFO-tiden.


Gennem hele børnenes SFO-tid inddrages lokalområdet i større eller mindre grad, men særligt i det sidste år, i SFO2, gøres der en indsats i forhold til at give børnene kendskab til de muligheder, der er for beskæftigelse efter skoletid. F.eks. arrangeres der besøg i diverse foreninger og kreative værksteder, og i samarbejde med Ung Odense planlægges besøg i klubben på Højstrupskolen.

Der er i SFO2 desuden et særligt fokus på selvstændiggørelsen i overgangen fra børnemiljø til ungemiljø. Intentionen er, at det ruster børnene til at kunne begå sig selvstændigt i nærmiljøet, til at skabe nye relationer og til at få et indholdsrigt fritidsliv.