OzoBot

Ozobotter er små robotter, som enten styres ved hjælp af tegnede farvekombinationer, som de kører henover eller via simpel blokprogrammering i appen OzoBlockly.

CFU Absalon har endnu ikke Ozobots i vores udlånssamling, men vi har mulighed for at demonstrere dem efter aftale på en af vores lokationer, hvis du er blevet nysgerrig.


Ozobots website, hvor du kan læse mere

Her finder du lektionsplaner

inspiration til din undervisning

Læs og se her nedenfor, hvordan Kathrine Løth og Helene Pedersen har anvendt Ozobots i deres speciale i IT Didaktisk Design

Gæsteskribenter: Katrine Løth og Helene Pedersen, begge cand.pæd i IT Didaktisk Design

Ozobotten er en lille forprogrammeret robot, som kan følge farvekoder på papir. Dermed bliver det muligt for eleverne selv at skabe robottens bane og dermed opnå de indledende forståelser for kodning og programmering.

Se introduktionsvideo:

Ozobot.mp4

Ozobotten bliver desuden rigtig sjov, hvis man kombinerer denne med f.eks. storytelling. På billederne her er Ozobotterne blevet personaliseret ved hjælp af plastikglas og papir-udsmykning og indgår nu i eventyret “Klodshans”. Eleverne skal nu tegne robottens bane, så “Klodshans” og “hans brødre” kommer i rigtig rækkefølge op til slottet. Dette giver eleverne mulighed for at kombinere teknologiforståelse med fantasi og historiefortælling.

Vi benyttede bl.a. Ozobotter i forbindelse med vores speciale på IT Didaktisk Design på Aarhus Universitet. Her blev Ozobotterne brugt i en workshop som pædagogisk redskab med henblik på at løfte pædagogstuderendes kompetencer inden for brug af digitale medier og teknologier i den understøttende undervisning i Folkeskolen.

De øvrige teknologier benyttet på workshoppen kan ses HER

Derudover bruges Ozobotten også i det gratis digitale læremiddel “Lav et hack af et brætspil”, som kan downloades gratis på saxo.com.