Fable

Fable robotterne er i vores udlånssamlingen. I løbet af skoleåret 2020 vil skoler i region Sjælland også kunne låne den nye tilføjelse, "Fable Spin" gennem os. Fable er et dansk-produceret robotsystem, som består af forskellige moduler, der nemt klikkes sammen til forskellige robotdesigns.

Robotterne programmeres via en hub (dongle), og det er muligt både at være flere om at programmere den samme robot og tilkoble flere robotter til samme dongle.

Vær obs på, at du også kan låne et lærereksemplar, så du kan prøve robotten, inden du får klassesæt hjem. Find dem her: Book vores robotter

Man kan programmere Fable på forskellige måder. Således kan Fable programmeres via:

  • en simpel version af Blockly (blokprogrammering)

  • en fuld version af Blockly (blokprogrammering)

  • python (tekstprogrammering)

Fable-systemet anvender PC eller Mac og der er også netop lanceret en løsning til Chromebooks. Derudover findes en app til iPads.

begynderressourcer og undervisningsforløb

Firmaet bag - Shape Robotics - og deres community har udviklet en masse begynder- og fortsætterforløb, som ligger under deres Teacher Zone på hjemmesiden. Her kan du få inspiration til både generelle og fagrettede forløb.

Du kan bruge menuen til venstre på deres side og klikke dine præferencer af, fx sprog. Du kan også vælge eksempelvis "Coding", hvis du først og fremmest har brug for vejledninger til, hvordan robotten programmeres.

Når du åbner de enkelte forløb, finder du en beskrivelse samt forskellige understøttende ressourcer, fx worksheets til eleverne, præsentationer og videoer.