micro:bit

Både micro:bits og eksterne komponenter kan lånes af skoler i region Sjælland i CFU Absalons udlånssamling. Find dem her: Book vores robotter

BBCs micro:bit er en lille micro-computer, som du kan programmere til at vise billeder og beskeder og forbinde til eksterne enheder, kits, og objekter, som den kan kontrollere. Micro:bitten er desuden udstyret med kompas og accelerometer. Micro:bitten kan både programmeres via computer/USB-kabel og tablets/mobiler/Chromebooks via Bluetooth.

kom godt igang med micro:bits

I skoleåret 18/19 fik alle landets fjerdeklasser mulighed for at få en micro:bit gennem et stort DR projekt, som er støttet af Industriens Fond. I skoleåret 19/20 er projektet udvidet, således at skolerne nu kan få klassesæt til alle årgange på mellemtrinnet. I den forbindelse har CFU Absalon afholdt en række begynder- og fortsætterworkshops og alt materiale er samlet på siden, som du ser nedenfor.

Her finder du:

  • begynderøvelser

  • fortsættermateriale

  • øvelser til de forskellige komponenter

  • idéer til, hvordan du kan sætte micro:bits i spil i fag

  • Links til DRs mange ressourcer

og meget, meget mere....

andre idéer til forløb med micro:bit

brug micro:bits i længere innovative forløb

Når du og dine elever er fortrolige med micro:bits kan du prøve at sætte den i spil i et længere innovativt forløb. Her ser du enmåde, hvorpå det kunne struktureres.

se materialer fra detnationale forsøg med teknologiforståelse

Kig særligt på blok 1-3 + 5-6 under 4. klasse.Her bruges micro:bits dels til at forstå computersystemer og netværk og dels i et scenariedidaktisk forløb om spioner og overvågning. Du kan også med fordel undersøge materiale fra tekforsøget.dk under udskoling + som delelement i fag også, da micro:bits anvendes i mange af de prototyper, der er udviklet til forsøget.