Adafruit Circuit Playground Express

Adafruit Circuit Playground findes i 2 versioner; Classic og Express. Mens Classic kan programmeres i Arduino og code.org, kan Express programmeres i MakeCode, CircuitPython og Arduino.

Særligt muligheden for at kode i MakeCode i Express-versionen - som er den samme blokeditor, som du kan bruge til micro:bit - gør boardet anvendeligt i folkeskolen for alle. Derudover har Express boardet lidt flere sensorer end Classic versionen. Dog er code.org's Maker Toolkit også forholdsvist simpelt, hvis du arbejder med Classic versionen.

Skoler i region Sjælland kan låne klassesæt med Circuit Playground Express gennem CFU Absalons udlånssamling. Find dem her: Book vores robotter

eksempler på projekter

Fil_000.mov

Her er der brugt en Circuit Playground Express til at styre de blinkende neopixels, som er placeret på underskørt i et parallelt kredsløb. Selve boardet er placeret i den 3D printede holder, der skal fungere som bæltespænde.

Nederdelen mangler nu bare et overskørt, som de 8 neopixels kan lyse igennem, men som samtidig kan skjule ledningerne, der forbinder de 8 neopixels.

Her er der brugt CP Express til at styre forskellige komponenter på Steampunk masker. På den første styres en 3D printet ventilator i det ene øje, og på den anden styrer boardet LED dioder, som er påsat på toppen af hovedet. Se mere på vores site HD Power.

programmering

Circuit Playground Express kan programmeres i makecode som micro:bit. CP Express har en del flere sensorer og input/outputmuligheder og er derfor en oplagt mulighed til videreudvikling, hvis eleverne allerede kender micro:bitten, men det er også muligt at komme i gang med CP Express uden forkendskab.

Nedenfor ser du en længere pdf.vejledning fra Adafruits site. Denne vejledning samt en lang række inspirationsforløb findes også i online versioner på:

https://learn.adafruit.com/adafruit-circuit-playground-express/overview

bøger

Sophie Hovdekorp har skrevet bogen "Digibling", som gennemgår micro:bits, CP Express og Gemma-boards gennem en udførlig indføring og masser af kreative eksempler.

Du kan følge med på Sophies blogsite her, hvor du også finder link til bogen: http://whattowearable.com/digibling-dk/