Krigsminne

9. april 1940: 
Nils Audun Mugaas Vassenden var åtte år gamal i april 1940. Far hans var lensmann i Klokkarvik på Sotra - akkurat ved den trongaste delen av innseglinga til Bergen (Bergens "Drøbaksund"). Mineleggaren KNM "Tyr" var stasjonert der, og skipperen ombord - kaptein Fritz A. Ulstrup. Han forsto kva som nærma seg, og var veldig utålmodig etter å få minelegga sundet. Den einaste telefonen i Klokkarvik sto på haugen nede i hamna - der var han stadig på tråden med Marineholmen i Bergen om dette spørsmålet. Det var slik Nils Audun lærte å banna. Sjå han sjølv fortelja:

Nils Audun Mugaas Vassenden:

Meir av Nils Audun Vassenden i Memoar/Sjoefart og Memoar/Sund

Prosjekt Krigsminne.Memoar.no er eit dugnadsprosjekt som starta hausten 2016, i samarbeid med enkeltpersonsforetaket Mediekunnskap Jostein Saakvitne. Samarbeidet handlar om digitalisering, publisering og formidling av munnleg kjeldemateriale om hendingar og daglegliv i krigsåra 1939-1945. Mange av desse vart samla inn på 1990-talet, i prosjektet Norgesdokumentasjon som Saakvitne var ein del av. 

Du kan og ta kontakt med telefon til Jostein Saakvitne 975 85 357, eller  Bjørn Enes, tlf 415 16 745.  


http://www.memoar.no/krigsminne/frontkjempararOppmoding:

Har du lyd-, film- eller videoopptak av primærkjelder til krigshistoria - ta kontakt!
Lydband,  kassettar, film og videoband  har avgrensa levetid. Det er viktig å få dei digitalisert og arkivert slik at dei ikkje går tapt.  Me samarbeider gjerne!