Guia per a l’observat quan rep feedback

  1. Estigues tranquil. Tracta de veure la teva actuació a l’aula de la manera més distant o objectiva possible i evita reaccionar a la defensiva si el company et fa un comentari que no comparteixes.


  1. Considera la sessió de feedback com una oportunitat per millorar la teva competència professional, acceptant els comentaris com una crítica constructiva.


  1. Els ulls dels aprenents. Quan reflexionem sobre com ensenyem pot ser útil tractar de veure les coses des de la perspectiva dels alumnes. No tant des de la perspectiva personal o del docent. Prova de posar-te en el lloc d’algun alumne per interpretar els comentaris.


  1. Adopta un rol actiu durant la discussió. Com més sentis teu el feedback, més clars es faran els possibles punts de millora. Dialoga amb el company, aporta la teva perspectiva...


  1. Pregunta. Demana aclariments, sol·licita exemples... En molts casos, potser construireu respostes conjuntes. Justament d’això es tracta: construir col·laborativament coneixement professional.


  1. Pren notes durant la sessió. Apunta tot allò que et servirà per fer un document reflexiu dels teus aprenentatges. Si el company presenta les seves observacions recolzades en evidències (anotacions, clips de vídeo...), recull les que consideris oportunes per al teu aprenentatge. Documenta no només allò susceptible de millorar, sinó també els teus punts forts.


  1. Accions futures. Segurament concloureu una petita llista de punts de millora. Tracteu de prioritzar-ne algun o alguns i planejar conjuntament com es pot aconseguir aquesta millora.

Elaborada a partir de:

O’Leary, M. (2014). Classroom Observation - A guide to the effective observation of teaching and learning. London: Routledge.

ANNEX 2