Disseny Universal i Aprenentatge Mòbil

Dissenyar en cap cas pot ser un procés lineal que es fa a l’inici de curs per un alumnat estandaritzat i no es modifica. Per dissenyar cal tenir en compte la diversitat d’alumnat que hi ha a l’aula i també partir de principis de disseny que indiquen com podem crear entorns d’aprenentatge més oberts i flexibles, que donin cabuda a tot l’alumnat i que els  permetin accedir, participar i avançar per assolir els objectius en l’aprenentatge. 

Aquest espai es va crear amb la intenció de compartir les experiències que porten a terme els membres del grup de treball Ús de dispositius mòbils per a la inclusió educativa, des del curs 2013-2014, i dins del pla de formació del Departament d’Ensenyament. 

OBJECTIUS


Propostes realitzades a la nostra escola durant diferents cursos dintre del grup de treball de dispositius mòbils.

Pots clicar la imatge o el Títol per veure cada proposta sencera.

A l’escola Agnès Armengol de Sabadell el mestre d’educació especial, Pedro Antonio Fábrega, la tutora de P4 Maria Saiz i el mestre de música  Martí, han realitzat una experiència que fomenta l’expressió oral amb tots els alumnes de P4  d’Educació Infantil. 

setembre 2015

L’experiència en si intenta enriquir, motivar i donar noves eines que permetin potenciar l’autonomia dels alumnes, el treball cooperatiu, la capacitat d’aprenentatge entre companys i aconseguint extrapolar tots aquests aspectes més enllà de l’aula. 

febrer 2017

A partir d’aquesta idea sobre experiments, s’acorda presentar als alumnes l’experiència sobre Pintura amb llum: Varetes màgiques per contextualitzar-lo dintre del projecte  Experiments i introduint, a més a més, altres competències relacionades amb  la comprensió lectora i escrita.

febrer 2019


A l’escola Agnès Armengol de Sabadell ha aprofitat les potencialitats que ofereix Thinglink per treballar diversos aspectes curriculars amb la classe de cinquè i la classe de sisè.  

setembre del 2015

Qualsevol tipus de proposta en què apareix una eina digital (tauleta, portàtil, PDI…) que permeti complementar, donar suport, engrescar  el treball que es fa a l’aula, ampliar coneixements, aprendre de manera divertida i  donar una importància  cap enfora allò que estan fent, fa que  tots els alumnes tinguin una gran predisposició cap a l’activitat plantejada. 

Abril 2018


Qüestionaris per aprendre els uns dels altres

La majoria de vagades sóm els mestres els que fem les preguntes i els alumnes els que responen. Però, i si fossin els alumnes els que creen els qüestionaris pels seus companys? D’aquesta manera els convertim en protagonistes del procés d’avaluació i els obliguem a pensar  ...

maig 2016


A les aules de l’escola Agnès Armengol de Sabadell cada dia es retroben i conviuen alumnes amb diversitat de procedències, capacitats i interessos. Un dels reptes del centre és crear les condicions que afavoreixin un clima d’aula acollidor on tothom trobi el seu lloc, que faciliti la convivència, que faci possible l’aprenentatge de la llengua catalana i que, en definitiva, contribueixi al desenvolupament personal de cada alumne. 

Juliol 2015