Coordinació Llengües Estrangeres 

a la Catalunya Central



El contingut, disseny, manteniment i actualització d'aquest site van a càrrec únicament de Joan Molina Jiménez. En aquest lloc web trobareu actualitzada la informació de què disposem als serveis territorials de la Catalunya Central referent a llengües estrangeres i que pot ser d'utilitat a mestres de primària i professors/es de secundària, EOI i CFA. Per a qualsevol aclariment, suggeriment o comentari us podeu dirigir a jmolina8@xtec.cat

Magnífic vídeo de l'escola setelsis

En el marc de la seva participació al programa Global Scholars, cal felicitar l'Escola Setelsis de Solsona pel magnífic vídeo amb què s'han fet ressò del seu projecte d'acció comunitària. Més informació.

El Col.legi Sant Josep de Navàs, Premi Nacional eTwinning 2022 

El 22 de novembre la directora del centre, Montserrat Mollet, i la mestra d’anglès i coordinadora del projecte, Fina Vendrell, varen rebre aquest important reconeixement en una cerimònia que va tenir lloc al Palau Municipal IFEMA de Madrid. Més informació.

L'institut Guillem catà, premiat a E+

Felicitem l'Institut Guillem Catà pel reconeixement que ha rebut el seu projecte Erasmus+ anomenat WISH en la convocatòria dels European Innovative Teaching Award. Més informació.

dIA eUROPEU DE LES LLENGÜES 

El passat dia 26 de setembre vam commemorar el Dia Europeu de les Llengües amb aquest vídeo enregistrat a l'Institut La Plana de Vic. Moltes gràcies a alumnat i docents del seu centre per participar en una gravació que va fer palesa la presència de moltíssimes llengües d'origen al seu institut i arreu del nostre país.

oferta formativa

A partir del dilluns dia 12, i fins el diumenge 25 de setembre, podreu fer la inscripció a les activitats formatives previstes en aquest primer torn.
En aquest document veureu he mirat d'aplegar l'oferta més significativa (però no tota) per a docents de llengües estrangeres. 

20 webinars 

Accediu als 20 webinars que durants els cursos 2020/2021 i 2021/2022 ha promogut el Servei de Llengües Estrangeres i d’Origen.

la Francophonie a manresa

Des de l’APFC (Associació de Professors de Francès de Catalunya) se'ns informa de la Jornada de la Francophonie a Manresa que des de fa vint-i-tres anys s'organitza la ciutat i que tindrà lloc els propers 17 i 18 de març . La celebració consisteix en dedicar plenament la jornada a la cultura francesa, ja sigui mitjançant la música, el teatre, el cinema o d'altres expressions culturals, artístiques o socials.
DIJOUS – 17 de març de 2022 – Grande Dictée de la Francophonie
Horari: 17.30h
Lloc: Espai Plana de l'Om (Manresa)
Activitat: Dictat lúdic amb autocorrecció. Tot seguit es projectarà, en versió original francesa, la pel·lícula Felicità, realitzada per Bruno Merle

DIVENDRES – 18 de març de 2022- Cinema del Québec
Horari: 19.30h
Lloc: Espai Plana de l'Om (Manresa)
Activitat: Projecció en versió original quebequesa de la pel·lícula La déesse des mouches à feu

Les dues activitats són obertes a tothom que tingui ganes de passar una bona estona.

DISSABTE- 19 de març - Teatre Kursaal de Manresa.  Espectacle
Concert homenatge a Jacques Brel. Brel: Le Spectacle d'Olivier Laurent dirigit per Gil Marsalla.
És un espectacle que ha donat la volta al món . El millor Brel!
L'acte començarà al pati del Teatre Kursaal de Manresa amb l' Inauguració de la Francophonie.

La Francophonie a Manresa s'ha convertit en un referent per tot Catalunya i la celebració d'aquest acte figura en l'agenda internacional de la Francophonie; donat que el Parlament de Catalunya des de febrer de 2021 forma part de l'Assemblée Nationale de la Francophonie amb veu i vot, enguany es demana que Manresa sigui oficialment declarada “ Capital cultural de la Francophonie a Catalunya”.

beques i ajudes per aprendre anglès 

Si bé es tracta de beques i ajudes amb moltes restriccions, és possible que pugin ser del vostre interès i/o de l'interès dels/de les vostres estudiants. Més informació.

Cicle de webinars

En aquesta pàgina podreu veure els vídeos dels webinars que han tingut lloc (els del curs passat i els d'aquest curs, que ja són 2) i que val molt la pena tenir en compte a l'hora de reflexionar al voltant de l'ensenyament i l'aprenentatge de llengües estrangeres.

Fina Vendrell i Ester Pérez, noves ambaixadores ODS

Aquestes dues mestres del Col·legi Sant Josep de Navàs (Bages) han estat nomenades ambaixadores SDG per una llarga trajectòria docent que fomenta els objectius de desenvolupament sostenible a través de la participació de l’alumnat de l’escola en activitats i  iniciatives com els diferents projectes eTwinning pels quals han estat premiades o el projecte Erasmus titulat Sustainable Development Goals Action!  Més informació

Bones festes de part del grup d'auxiliars de conversa!

La Kasia Kolanko (Escola Setelsis de Solsona), la Ina-Maria Saxl (Institut Cal Gravat de Manresa), la Megan Walker (Institut Jaume Callís de Vic), l'Emilia Marciniec (Escola Flama, Sant Fruitós de Bages) i el Greg Gottlieb (Institut Badia i Margarit d'Igualada), tots/es ells/es auxiliars de conversa al territori, us desitgen molt bones festes. Gràcies, auxiliars!

Un recorregut curiós i ple de sorpreses per la geografia lingüística del planeta

Aquesta història de Vilaweb ens apropa a veure quina és la segona llengua més parlada a cada estat del món.

SEGELLS DE QUALITAT EUROPEUS

La plataforma eTwinning ha reconegut la feina de vint-i-un docents de la Catalunya Central i els ha atorgat el segell de qualitat europeu. Es tracta d'un important reconeixement a aquells projectes eTwinning de qualitat que van ser prèviament guardonats amb el segell de qualitat nacional. Enhorabona a tots/es ells/es per aquest important reconeixement! Més informació. 

auxiliars de conversa: Jornada de seguiment

El 19 de novembre ha tingut lloc a l'Escola Oficial d'Idiomes de Manresa la Jornada de seguiment del programa d'auxiliars de conversa. Més informació.

NOU DECRET LLEI

El Govern de la Generalitat va aprovar el passat 5 d'octubre DECRET LLEI 22/2021, de 5 d'octubre, relatiu a l'acreditació d'una tercera llengua per part de l'estudiantat de grau de les universitats catalanes. El punt fonamental del Decret llei és que l’exigència als estudiants universitaris de grau d’acreditar el nivell B2 abans d’acabar els seus estudis queda modificada per l’obligació “d'assolir els coneixements i les competències suficients en, com a mínim, una llengua estrangera, en els termes que estableixi la normativa aplicable als plans d’estudis i altra normativa interna de la universitat”. Per tant, estableix un marc general de progrés i millora en els coneixements de terceres llengües, sense especificar nivells concrets, de manera que cada universitat pot fixar els nivells de coneixements en terceres llengües que consideri més convenients i adequats per als seus estudiants, d’acord amb les seves circumstàncies. 

difonem eTwinning

El 6 d'octubre ha tingut lloc una sessió telemàtica de presentació de la plataforma europea eTwinning que connecta centres, docents i alumnat d'Europa i de més països veïns. Ja es pot visualitzar el vídeo del que va ser la segona part de la jornada; properament podreu visualitzar també, la primera part, que va anar a càrrec del servei de llengües estrangeres i d'origen. Més informació.

ja tenim els/les auxiliars de conversa

El 4 d'octubre hem dut a terme la primera sessió de treball, amb auxiliars arribats/des de tot el món i les seves tutores. Moltes gràcies a tots/es per la vostra aportació! Més informació.

dansa, música i cultura Ceilidh

Dilluns dia 20 de setembre va tenir lloc el Taller de dansa, música i cultura Ceilidh, a càrrec de Donnie Nicolson a l'Institut Lluís de Peguera de Manresa. Aquí podeu veure un vídeo molt breu de la jornada i des d'aquí donem les gràcies a les docents assistents per la seva participació, al Donald per la seva feina engrescadora i a l'Institut Lluís de Peguera per la cessió dels espais.

el covid no atura les bones pràctiques

Són molts els centres de la Catalunya Central que cada dia treballen a fons i ens fan arribar mostres de la seva tasca excel.lent a les seves aules. Aquí  veureu què fa l'alumnat de l'Institut la Plana de Vic; de l'Institut Gerbert d'Aurillac de Sant Fruitós de Bages; i els nens i nenes del Col.legi Sant Josep de Navàs. N'hi ha per treure's el barret! 

El nivell C2 d'anglès, per primer cop a la Catalunya Central

A partir del curs 2021/2022 l'EOI de Manresa oferirà per primera vegada al nostre territori el nivell avançat de llengua anglesa. Més informació.

PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA GEP

Aquest dijous 25 de febrer ha tingut lloc al nostre territori la presentació dels programes d'innovació GEP i Avancem, que són promoguts pel Servei de Llengües Estrangeres i d'Origen que depèn de la Subdirecció General de Plurilingüisme.
Aquest vídeo-resum us permetrà veure, de forma sintètica, alguns dels trets bàsics que hem comentat i que defineixen el programa Generació Plurilingüe (GEP): aprendre llengües estrangeres a través de les matèries.

mònica carrasco, nova ambaixadora ODS

Mònica Carrasco (Manresa, 1975) és una mestra de primària especialista en llengües estrangeres que actualment treballa a l'Escola La Serreta de Santpedor (Bages) i ha estat nominada Ambaixadora ODS, un reconeixement que el gener passat van rebre 290 mestres i professors/es del planeta.  Més informació.

Erasmus+ i eTwinning: RECONEIXEMENT de la innovació pedagògica 

Ja és pública al DOGC la resolució per la qual s'estableixen els criteris i es dicten instruccions relatives al reconeixement i certificació de la innovació pedagògica per al professorat que participa en les accions del programa Erasmus+ (sectors escolar i persones adultes) i eTwinning. Més informació.

El Jaume Callís de Vic optarà al XII Premi Europeu de la Prevenció de Residus 

Hi participen les activitats organitzades durant la dotzena Setmana Europea de la Prevenció de Residus, celebrada entre el 21 i el 29 de novembre de 2020. Llegiu tota la informació aquí.

formació en llengües estrangeres 2n quadrimestre

Aquí podreu accedir a un document que intenta aglutinar l'oferta formativa per a mestres i professors/es de llengües estrangeres o docents que tinguin l'acreditació lingüística en anglès o francès.

CONCURS DE TRADUCCIÓ per a estudiants 

La Facultat de Traducció i Ciències del Llenguatge de la Universitat Pompeu Fabra organitza un any més el Concurs de traducció per a estudiants de tercer i quart d'ESO i de primer i segon de Batxillerat, que aquest cop arriba a la seva edició número vint-i-u. Iniciatives com aquesta permeten engrescar els/les estudiants de l’educació secundària en el coneixement dels idiomes i de la traducció i es fan amb el propòsit d'il·lustrar la vitalitat de l'ensenyament del francès i l’alemany i promoure el multilingüisme a casa nostra.Tanmateix, com veureu en aquestes bases, la situació de pandèmia obliga a la Universitat a proposar per aquesta edició una organització que suposa una col·laboració més gran per part dels centres: donada la impossibilitat de garantir que la segona fase del concurs es podrà fer presencialment a la Universitat, totes dues fases del concurs es faran als respectius centres de l'alumnat. Des de la UPF esperen que aquest canvi, que és excepcional i només per a aquesta edició del concurs, no suposi un inconvenient massa gran per a tots/es vosaltres, i que puguin comptar de nou amb la participació d'estudiants dels centres de la Catalunya Central.

Programa de Inmersión Lingüística

El passat mes d’octubre dos centres educatius del nostre territori van gaudir d’una molt bona experiència que té per objectiu estimular la pràctica oral de la llengua anglesa en entorns comunicatius no formals, més dinàmics i atractius. Alumnes de sisè de l’Escola Lluçanès de Prats de Lluçanès (Osona) i de segon d’ESO de l’Institut Montbui de Santa Margarida de Montbui (Anoia) van participar, del 18 al 24 d’octubre, en el Programa de Inmersión Lingüística que promou el MEFP. Més informació.

Jornada de reflexió sobre L’ensenyament híbrid als CFA i les EOI

El passat dijous 10 de desembre va tenir lloc de forma telemàtica una jornada de reflexió per a equips directius i docents d'Escoles Oficials d'Idiomes i Centres de Formació d'Adults sobre una qüestió que està a l'ordre del dia a totes les EOI i els CFA: l'ensenyament híbrid. Aquí podreu veure quin va ser l'ordre del dia i aquest enllaç us permetrà visualitzar la xerrada que Mercè Gisbert va fer, L’e-learning i els escenaris híbrids per a l’aprenentatge. Més enllà de la classe presencial. A la fotografia de l'esquerra, Ursula Sperrer i Mieke Wortmann, professores d'alemany, que van presentar la seva experiència docent en l'ensenyament híbrid a l'EOI Manresa.

Jornada internacional de professors/es de francès

En motiu de la Jornada Internacional de professors i professores de francès l'Institut Français d'Espagne us convida a una trobada virtual el proper 26 de novembre a les 18:00h. Més informació.

convocat el premi luciana calvo

S'ha publicat la convocatòria al Premi EAPC Luciana Calvo, el qual premia treballs de recerca de secundària i batxillerat sobre llengua, sociolingüística, política lingüística i drets lingüístics. Més informació.  

26/9, dia europeu de les llengües

On 26 septembrie, is la Journée Europäischen das Línguas. In tutta Европа máis de 800 millóns de europeos e europeas sont encouragés à learn máis linguas a qualsevol edat, dentro e fóra der Schule.Je vous desitjo a Happy Día Europeo der Sprachen!

es publica la resolució DEFINITIVA de projectes ka2

El passat dia 24 de setembre va sortir la resolució definitiva per la qual es publiquen els llistats de sol.licituds seleccionades, en llista de reserva, rebutjades i excloses de projectes d'associacions estratègiques KA2. S'hi inclouen també les associacions d'intercanvi escolar (KA229), Acció Clau 2, corresponents a la convocatòria de propostes del programa Erasmus+ 2020. 
Més informació.

seleccionats projectes e+ de varis centres de la catalunya central

En aquesta pàgina podràs veure els projectes de la Catalunya Central que han estat seleccionats de les accions KA1 (sectors escolar, d'adults i de FP). Felicitats a tots els centres!

nous centres batxibac al nostre territori

El passat 18 de juny es va fer pública la resolució en què s'autoritza 2 centres de la Catalunya Central a impartir el Batxibac. Felicitats a les persones que han fet que aquest nou projecte sigui possible als instituts Francesc Ribalta (Solsona) i Badia i Margarit (Igualada). Més informació sobre aquest programa de doble titulació.
Degut a la situació actual s'han hagut de fer diferents modificacions i nous plantejaments en l'oferta d'activitats formatives per a l'estiu 2020: format, formadors/es, calendari d'inscripció i realització dels cursos, etc.  Finalment aquest estiu des del Servei de Formació i Desenvolupament Professional del Professorat  només s'oferiran activitats telemàtiques en llengües estrangeres d'una durada reduïda (unes 20h). Hi haurà una oferta telemàtica que pugui proporcionar eines, recursos i estratègies per al professorat en moments com el present. Les activitats es duran a terme entre l'1 i el 15 o 17 de juliol i el període d'inscripció serà del 8 al 14 de juny, amb les adjudicacions corresponents a partir del 18 de juny. 
És important destacar que, en la inscripció a les activitats, es demana a TOTS/ES els/les interessats/des que adjuntin el seu nivell de llengua a través d'un formulari. És a dir,si us inscriviu a un dels cursos haureu de fer dues tasques: la inscripció a l'activitat que us interessi i també haureu de completar el formulari amb el nivell de llengua (està enllaçat a la fitxa de cada activitat). 
Bona formació!

ajornament de la Convocatòria de programes d'innovació 

El Departament d’Educació ajorna tots els procediments i tràmits que són de la seva competència, a causa de l’entrada en vigor del Reial decret 463/2020, pel qual es declara l’estat d’alarma pel COVID-19, que preveu la suspensió dels terminis administratius en l'àmbit de l'Administració de la Generalitat de Catalunya. Els tràmits i procediments es reprendran quan el Reial decret, i les possibles pròrrogues, quedin derogats. (nota de premsa. 19/03/2020).
De forma unificada, es dóna publicitat dels programes d’innovació pedagògica que obren procés de participació

dues escoles del nostre territori, centres etwinning 2020/2021

Ja s'ha fet públic al portal del Servicio Nacional de Apoyo eTwinning el llistat amb tots els centres educatius que han rebut el Segell de Centre eTwinning 2020-2021. Entre tots els centres de l'estat n'hi ha 9 de Catalunya, dos dels quals són el Col·legi Sant Josep de Navàs i l'Escola Fedac-Manresa. Felicitem tots dos centres per la feina que fan i pel reconeixement que reben com a centre eTwinning de referència. Enhorabona!

jornada de presentació programes Avancem, Ara Escric, ILEC i GEP

Amb la finalitat de poder conèixer millor alguns dels programes de formació i innovació que està implementant el Departament d’Educació, ha tingut lloc aquest dijous 5 de març a la sala d’actes dels Serveis Territorials la presentació dels programes Avancem, Ara Escric, ILEC i GEP. Hi han assistit mestres i professors/es d'una vintena de centres de la Catalunya Central. Aquest ha estat el programa de la jornada i aquesta és la presentació que s'ha fet del programa GEP. Des d'aquí un agraïment especial a l'Eva Raich (directora de l'Institut Montbui), la Marta Rancaño (professora de ciències experimentals) i la Queralt Casellas (professora de tecnologia), totes tres a la fotografia de l'esquerra, que han vingut a Manresa a explicar la seva trajectòria com a centre GEP de segon any.

Programa d’intercanvi d’alumnat Catalunya-Quebec 

En l'apartat de Français d'aquest site trobareu la informació referent a aquest programa que gestiona la Sub-direcció General de Plurilingüisme mitjançant el Servei de Llengües Estrangeres i d’Origen. 

molt BONES PRÀCTIQUES AL nostre TERRITORI

En l'apartat de bones pràctiques d'aquest site podreu llegir dues bones notícies referents a la publicació d'un article a la revista CLIL Journal de la UAB redactat per quatre docents del nostre territori i a la visita de la Sra. Irene Pateraki al Col.legi Sant Josep de Navàs.

PROGRAMA D'IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA EN ANGLÈS

Si el vostre centre està sostingut amb fons públics i té alumnes de 6è de primària i/o de 2n d'ESO és moment de sol.licitar una beca que els permeti estimular la pràctica oral de la llengua anglesa en entorns comunicatius no formals. La llengua vehicular de les activitats és l'anglès. 
Trobeu més informació aquí.

Segells de Qualitat Europeu eTwinning edició 2019 

Deu docents de set centres de primària i secundària de la Catalunya Central han estat guardonats amb un Segell de Qualitat Europeu eTwinning en l'edició 2019. Podeu llegir més informació sobre aquesta excel·lent notícia en aquesta pàgina

Programa de mobilitat per a alumnes de francès

 
Es posa en marxa la 1a promoció del Programa de Mobilitat Catalunya-Académie de Grenoble. Aquesta nova promoció conviu amb el programa d’intercanvi d’estudiants que segurament ja coneixeu, el Mobisudnord, que ja fa anys que funciona i que és fruit de la col·laboració amb l’Académie de Montpellier. 
Llegiu tota la informació aquí.

ESTADES D’IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA EN LLENGUA ANGLESA:  3 centres de la catalunya central seleccionats

Les estades d’immersió lingüística en llengua anglesa són una acció d’extensió educativa que contribueix a la millora de la competència lingüística en llengua estrangera de l’alumnat i també de les seves habilitats socials i relacionals, atès que permet posar en pràctica valors i actituds essencials per a la convivència com el respecte als companys, a la diversitat i el sentit de la responsabilitat. Les activitats dissenyades contribueixen a l’adquisició de competències bàsiques i d’habilitats de caire social, emocional i relacional. 
La proposta s’adreça a l’alumnat d’educació secundària matriculat en centres de màxima i alta complexitat, es durà a terme en albergs socials de la xarxa pública XANASCAT i oferirà als participants un programa d’activitats didàctiques i lúdiques vehiculades en llengua anglesa i dissenyades per respondre als interessos i inquietuds pròpies de les edats de l’alumnat i motivar així el seu aprenentatge. Amb aquesta proposta es vol incrementar les oportunitats d’aprenentatge d’una llengua estrangera de l’alumnat que, per diferents motius, té dificultat per participar en activitats extraescolars que contribueixen a reforçar l’aprenentatge d’una llengua estrangera amb poca o nul·la presència en el context social de l’alumnat. 
L'Institut Guillem Catà, de Manresa; l'Institut del Ter, de Manlleu; i l'Institut Montbui, de Santa Margaria de Montbui han estat seleccionats per a les estades en la primera convocatòria: felicitats a tots ells. Tant de bo l'experiència suposi una millora del seu alumnat a tots nivells!

el 26 de setembre, dia europeu de les llengües

S'estima que a Catalunya es parlen 250 llengües i que en els darrers 10 anys han arribat al nostre país 1,5 milions de nouvinguts. Amb el convenciment que la diversitat lingüística és una eina per a aconseguir una major comprensió intercultural i un element clau en la rica herència cultural del nostre continent, cada 26/9 se'ns convida -a més de 800 milions d’europeus i europees- a aprendre més llengües a qualsevol edat, dins i fora de l’escola. 
Des de la coordinació de llegües estrangeres vull agrair cordialment la participació de l'alumnat dels instituts Voltreganès i Montbui per les seves aportacions al vídeo commemoratiu del Dia Europeu de les Llengües. 

rutes científiques, artístiques i literàries amb immersió en anglès

Ja s'ha publicat la convocatòria de Rutas Científicas, Artísticas y Literarias con inmersión lingüística en inglés (otoño 2019).  Adreçat a l'alumnat de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d'ESO, es tracta d'un programa d'ajudes a escoles i instituts que vulguin donar continuïtat i complementar la formació que nois i noies reben als seus centres a través de diverses activitats que es duran a terme en comunitats autònomes de l'estat espanyol i que són de tipus més vivencial (visites a museus, passejades en espais naturals, etc). A més, al llarg de la ruta (n'hi ha 8 de disponibles) i de les activitats que es plantegen, el programa fomenta la convivència amb alumnes de comunitats espanyoles i la llengua vehicular de les activitats serà prioritàriament l'anglès.
El termini de sol·licitud acaba el proper dilluns 7 d'octubre. 

programa de certificació de llengües

Un total d'11 centres de la Catalunya Central han estat seleccionats per participar en la propera edició del Programa experimental de suport a la certificació dels coneixements de llengües estrangeres en determinats ensenyaments. La finalitat del programa és fomentar als centres participants, amb el suport de les Escoles Oficials d’Idiomes als centres, la certificació dels coneixements de llengua estrangera, adquirits per l’alumnat de determinats ensenyaments de forma que s’afavoreixi el progrés del rendiment acadèmic en les llengües estrangeres i la millora de la transparència de les competències adquirides. Aquí podeu accedir a la resolució per la qual es fa pública la llista de centres seleccionats per formar part del programa, que en cas del nostre territori són: INSTITUT PERE FONTDEVILA (GIRONELLA), INSTITUT GUILLEM DE BERGUEDÀ (BERGA), INSTITUT BADIA I MARGARIT (IGUALADA), INSTITUT LACETÀNIA (MANRESA), INSTITUT D'AURO (SANTPEDOR), INSTITUT  FRANCESC RIBALTA (SOLSONA), INSTITUT MOIANÈS (MOIÀ), INSTITUT LES MARGUES (CALLDETENES), INSTITUT DE TONA (TONA), INSTITUT DE VOLTREGANÈS (VIC), ESCOLA FEDAC VIC (VIC). Moltes felicitats a tots aquests centres!

Bon inici de curs!

Des de la coordinació de llengües estrangeres a la Catalunya Central us desitjo un molt bon inici de curs. Comparteixo amb vosaltres un vídeo molt conegut titulat Do you dare to dream? ("T'atreveixes a somiar?", en català) que ens convida a confiar en nosaltres mateixes, a somiar en allò que desitgem, a sortir de la nostra zona de comfort per entrar en la nostra "zona màgica" tot creient en les nostres possibilitats.Tingueu un molt bon curs!Versió en francèsVersió en espanyol

bones notícies per a 6 centres de la catalunya central

Els projectes de 6 centres de primària i secundària del nostre territori han estat seleccionats com a coordinadors de projectes Erasmus+ KA229. Els projectes KA2 són els que donen suport a la cooperació per a la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques (mobilitats de formació, ensenyament i aprenentatge). Dit d'altra manera, són associacions estratègiques d'intercanvi escolar que permeten mobilitat de curta i llarga durada, tant a l'alumnat com als docents. Moltes felicitats a l'Escola Josep Masclans de Vallbona d'Anoia i  a l'Institut de la mateixa població; a l'Institut Escola Sant Jordi de Navàs i al Col·legi Sant Josep, també de Navàs; a l'Institut d'Auro, de Santpedor; i a l'Acadèmia Igualada, d'Igualada. Tant de bo la seva participació contribueixi a la bona internacionalització dels seus centres!
Aquí podeu consultar la resolució del SEPIE. +informació sobre el programa Erasmus+.

la noah, becada per anar al campus de la nasa a alabama

La Noah Vendrell Bonfill és una alumna de 1r de Batxillerat de l'Institut d'Auro de Santpedor (Bages) que ha estat seleccionada (d'entre més de 700 joves) per assistir al campus d’estiu de l’Advanced Space Academy de Huntsville, Alabama.  A l'apartat Bones pràctiques podreu llegir més sobre aquesta bona notícia. Moltes felicitats, Noah!

Un nou canal a telegram

iLingua és un nou canal de Telegram creat per Ricard Garcia amb l'objectiu d'oferir un aparador de recursos i articles per fomentar la creativitat mitjançant les TIC en l'aprenentatge de llengües estrangeres. Garcia és un docent d'anglès, un històric de l'àrea TAC amb molt bon criteri i conegut per haver fet en el passat formació del professorat.  Per accedir-hi (https://t.me/iLingua_21) cal donar-se d'alta a Telegram, on periòdicament hi trobareu nous recursos.