Setmana d’intercanvis a l’Institut Jaume Callís de Vic

Setmana d’intercanvis a l’Institut Jaume Callís de Vic

La setmana del 25 al 30 de març ha estat una setmana intensa a l’Institut Jaume Callís, ja que s’han produït dos intercanvis vinculats als projectes Erasmus+ del centre (un a Bulgària i l’altre a Malta) i també ha tingut lloc un intercanvi amb un institut mallorquí.
FuturEYEzing6 alumnes que participen al Projecte d’Erasmus+ de 3r ESO “FuturEYEzing” van viatjar a l’escola Romain Rolland Foreign Languages School a Stara Zagora, Bulgària. Aquest ha estat l’última mobilitat del projecte que juntament amb alumnes de Suècia i Polònia ha treballat sobre els UNGoals 2030, els objectius de les Nacions Unides que es volen assolir abans d’aquesta data. Cada dia es van fer tallers i dinàmiques sobre el tema combinant amb activitats d’oci i visites culturals. L’últim dia es tingué lloc un esdeveniment en format TEDTalk a l’auditori de l’escola. També van visitar la capital Sofia. Ha estat una experiència molt profitosa per a tothom. Jobs, jobs, everywhere. Which one for me?5 alumnes participants en el Projecte d’Erasmus+ de 4t ESO “Jobs, jobs, everywhere. Which one for me?” van viatjar a l’escola St Michael’s School de Santa Venera, Malta. Allà es van trobar amb els seus socis irlandesos, alemanys i italians, a més dels hostes maltesos, per seguir treballant en les activitats del projecte sobre emprenedoria, amb visites a empreses malteses i també visites culturals a les illes de Malta i Gozo. Sens dubte, una bona experiència que no oblidarem. Al setembre ens tornarem a trobar per la cloenda del projecte a la ciutat de Biella, al Piemont (Itàlia).
No tot acaba aquí... Finalment, del 27 al 30 de març, l’Institut Jaume Callís va acollir 26 alumnes de l’IES Porreres de Mallorca que van participar en l’intercanvi amb 26 alumnes de 2n d’ESO del centre vigatà. L’objectiu d’aquesta activitat és conèixer i compartir les varietats lingüístiques de la llengua i també la seva literatura. El punt de partida comú ha estat la lectura del llibre De Nador a Vic, de la Laila Karrouch. Per aquest motiu, el primer dia tots els alumnes visitaren la ciutat de Vic i localitzaren els indrets més significatius per a l’autora. Es va completar el dia amb la visita a l’Ajuntament. L’endemà visitaren el Monestir de Ripoll i la Vall de Núria. I el darrer dia, tots els alumnes realitzaren el calendari poètic del més d’abril a partir dels versos del poeta mallorquí Josep M. Llompart, conegueren alguns grups de música osonencs i van participar en diverses activitats esportives. L’intercanvi va finalitzar amb un dinar de germanor al mateix institut.