Investment-bolag

Day-Swing-handel ?    Vecko-Swing-handel ?     Branch-Swing-handel ?    Säsong-Swing-handel?
Idén med denna bolagsform är att man sprider riskerna med att inte ha en enskild aktie i ett bolag. Utan att inneha flera aktier i ett investmentbolag så eliminerar man mycket av risken att äga aktier.  Ex.vis Investor

Investmentbolag kan vara nischad i flera bolag i en bransch. Man kanske håller sig till den branch (er) man valt och ser vilket företag som blomstrat och fortsätter att handla där.

Inte alla investmentbolag är lämpliga att bedriva "swing handel" med, du måste då ha koll på aktievolymer, och rörligheten dagligen på aktien. Utan här skall man se det mer som  en lite längre intervall handel. Man får gå in och titta på toppar och dalar på dessa aktier enligt Avanzas graf. Branscher följer också årstiderna. Ratos B = (konglomerat ).

Finanso.se har uppdaterat sin sajt med Bästa investmentbolag 2021.  Substansrabatt hos samuelssonsrapport.se, även artiklar om investmentbolag hittar du där.

Om du tröttnat på att bedriva korthandel så kan investmentbolag vara ett bra alternativ, likaså preferensaktier.

Plocka ut  Investmentbolag  
Large Cape ..... Mid Cap ..... Small Cap ..... Alla Listor ..... Large Cap (Börsen) ... Lista på de största investmentbolag

Investmentbolagsguiden2018.pdf

De flesta Investmentbolag ligger på "Large Cap". Investmentbolag som ligger på andra börslistor innebär större risk med det kapital du investerat. Ex.vis Mid Cap, Small Cap, First North. m.m.  Daglig handeln är i regel inte heller så intensiv. Tag en titt på "direktavkastning" innan du går in och handlar denna typ av aktie. Du kanske har andra motiv??
Svolder portfölj ..... Latour portfölj ..... Investor portfölj ..... VEF portfölj ..... VNF Global portfölj .... First Venture ..... Öresund Nordic Asia ..... Traction ..... Öresund ..... 

Aktieskolan.se (Anton Gustafsson) ger en hel del bra brödtext om olika investmentbolag i Europa och USA.

Utländska aktörer

Det är svårt att få fram riktig hårda fakta på utländska aktörer. Som du ser på Avanza så finns inte ens webbsidan för Berkshire med för dig om du tänkte investera där. Q1 till Q4 och Årsredovisningen vill man gärna ha fram innan man går in med kapital i bolaget. Sedan får du räkna med att det är engelska som gäller. Volymen på aktiestocken vill man också ha information om.  Vilka bolag som ingår i investmentbolaget är också ett måste. Nu kanske det börjar närma sig ett beslut från din sida.