Schoolschaakverantwoordelijke Oost-Vlaanderen:

Keano De Baets

debaets.keano1003@gmail.com

0472 69 86 63


Beste,

Ik ben Raissa van de Brede School, en we plannen een schaakproject in de Bloemekenswijk voor kinderen van 9 tot 12 jaar om ze te leren schaken.

We gaan ze van november tot februari een workshop aanbieden met 10 bijeenkomsten.

Ik neem contact met jullie op omdat we graag willen weten of jullie naar 1 van de bijeenkomsten kunnen gaan om met de kinderen te praten, om ze te stimuleren.

Alle hulp is welkom, als jullie ook tips hebben om ons te geven, zou dat geweldig zijn.

Alvast bedankt,

Met vriendelijke groeten,

Raissa Novoa

BIS-Projectmedwerker Onderwijscentrum Gent – Team Brede School

Telefoonnummer: 0456/14.28.73

Onderwijscentrum Gent | Departement Onderwijs, Opvoeding en Jeugd | Stad Gent

Bezoekadres: AC URBIS| Woodrow Wilsonplein 5 | 9000 Gent

Leveringsadres: Balie van De Stroom - Franklin Rooseveltlaan 1 | 9000 Gent

Postadres: stadhuis | Botermarkt 1 | 9000 Gent

www.onderwijscentrum.gent

Oost-Vlaams Schoolschaakkampioenschap 2021 Lager Onderwijs

De winnaar van het online toernooi is Sint-Janscollege Oude Bareel. Proficiat aan Mateo, Luka, Jack, Lander, Oskar en Daan.

Hierbij de volledige tussenstand. De top 6 mag door naar het fysiek toernooi in het tweede semester, meer informatie volgt nog.

Oost-Vlaams Schoolschaakkampioenschap 2021 Middelbaar Onderwijs

De winnaar van het online toernooi is Sint-Franciscusinstituut Brakel. Proficiat aan Jacob, Adriaan, Floris, Jules en Artuur.

Hierbij de volledige tussenstand. De top 6 mag door naar het fysiek toernooi te Brakel, meer informatie volgt nog.

Oost-Vlaams Schoolschaakkampioenschap 2021

Door COVID-19 kan er dit jaar geen groot fysiek toernooi plaatsvinden. Toch zal er een klein fysiek toernooi plaatsvinden waarbij de scholen strijden voor de titel van Oost-Vlaams Schoolschaakkampioen 2021. Om hieraan deel te nemen moet je eerst een plaatsje veroveren tijdens het online schaaktoernooi op 18 november (Middelbaar Onderwijs) en 25 november (Lager Onderwijs). Hierbij spelen alle scholen vanuit hun eigen school tegen de andere scholen. Om te kunnen deelnemen moeten alle studenten een gratis account aanmaken op Lichess en lid worden van de groep "Schoolschaak Oost-Vlaanderen".

Een school kan verschillende leerlingen inschrijven en de punten van de beste vier leerlingen worden samen opgeteld tot een cumulatief resultaat. Per vier leerlingen ontstaat er zo een team van de school, een school kan dus met meerdere ploegen doorgaan naar de finale.
Men ook al deelnemen vanaf één deelnemer per school, die leerling vertegenwoordigt dan zijn school.

Ondanks de strengere maatregelen van de overheid kan het toernooi nog steeds doorgaan, maar nu mogen alle leerlingen ook vanuit hun eigen huis deelnemen.

Inschrijvingen

Account aanmaken op Lichess.

Vanaf dat elke leerling een account heeft op Lichess kan men de inschrijving voltooien via volgende link: https://forms.gle/qXR7ou4p53kcmVSj6