Schoolschaakverantwoordelijke Oost-Vlaanderen:

Keano De Baets

debaets.keano1003@gmail.com

0472 69 86 63


Oost-Vlaams Schoolschaakkampioenschap 2021

Door COVID-19 kan er dit jaar geen groot fysiek toernooi plaatsvinden. Toch zal er een klein fysiek toernooi plaatsvinden waarbij de scholen strijden voor de titel van Oost-Vlaams Schoolschaakkampioen 2021. Om hieraan deel te nemen moet je eerst een plaatsje veroveren tijdens het online schaaktoernooi op 18 november (Middelbaar Onderwijs) en 25 november (Lager Onderwijs). Hierbij spelen alle scholen vanuit hun eigen school tegen de andere scholen. Om te kunnen deelnemen moeten alle studenten een gratis account aanmaken op Lichess en lid worden van de groep "Schoolschaak Oost-Vlaanderen".

Een school kan verschillende leerlingen inschrijven en de punten van de beste vier leerlingen worden samen opgeteld tot een cumulatief resultaat. Per vier leerlingen ontstaat er zo een team van de school, een school kan dus met meerdere ploegen doorgaan naar de finale.

Ondanks de strengere maatregelen van de overheid kan het toernooi nog steeds doorgaan, maar nu mogen alle leerlingen ook vanuit hun eigen huis deelnemen.

Inschrijvingen

Account aanmaken op Lichess.

Vanaf dat elke leerling een account heeft op Lichess kan men de inschrijving voltooien via volgende link: https://forms.gle/qXR7ou4p53kcmVSj6