Adăugarea atributelor

După puteți vedea, Panglica poate fi modificată destul de mult; de fapt, puteți recrea Panglica de la zero.

În această secțiune, veți explora câteva modalități suplimentare de modificare a Panglicii. Pentru exemplele următoare vom utiliza Word deoarece este cea mai populară aplicație Office și deoarece modificarea Panglicilor din Excel sau PowerPoint funcționează mult în același mod, așa cum s-a ilustrat al doilea exemplu din această secțiune.

Utilizarea pictogramelor și sfaturilor de ecran încorporate

Încercați din nou să urmați pașii din secțiunea anterioară; dar de data aceasta, modificați codul XML pentru elementul buton prin adăugarea a două atribute suplimentare, cum ar fi acestea:

<button id="b1"
    label="See Message"
    imageMso= "ShowTimeZones"
    screentip="Say Hi!"
    onAction="module1.test" />

Când încărcați fișierul .docm și faceți clic pe fila Execute pe care ați adăugat-o la Panglică, veți vedea două modificări din exemplul anterior, reflectând cele două atribute pe care le-ați adăugat la elementul de buton. În primul rând, există o pictogramă ca un glob (una dintre pictogramele imageMso încorporate).

De asemenea, atunci când lăsați cursorul mouse-ului în partea de sus a butonului, se afișează un sfat ecran (denumit acum Screen Tip de Microsoft). Puteți utiliza acest atribut pentru a reaminti utilizatorului care este scopul butonului. La un SfatEcran există două elemente : Atributul ScreenTip care afișează un titlu îngroșat și atributul supertip care afișează cu un font normal "corp text" din mesaj. Puteți utiliza un element sau pe ambele. Adăugarea unui supertip produce rezultatul prezentat în figura de mai jos:

screentip="Run a Macro"
supertip="Faceți clic pe acest buton pentru a executa macrocomanda de test."

Atributul ScreenTip este afișat în partea de sus cu caractere îngroșate.

Atributul supertip afișează corpul textului într-un font obișnuit, mai jos.

Crearea propriilor pictograme

Deși Microsoft oferă o colecție extinsă de pictograme încorporate, aveți posibilitatea să vă creați și propriile pictograme. Puteți utiliza orice fișier .png, .tif, .bmp, .jpg sau .ico. Atributul pentru o pictogramă particularizată este image, în loc de imageMso.

Custom UI Editor pentru Microsoft Office oferă o modalitate ușoară de a găsi și utiliza pictograme particularizate. Pentru a vedea funcționează, deschideți RibbonTest.docm în Editorul UI, apoi faceți clic pe pictograma din mijloc din Editorul UI (ScreenTip este Insert Icons). Se deschide o casetă de dialog Insert Custom Icons. Răsfoiți unitatea de hard disk până când găsiți fișierul grafic pe care doriți să îl utilizați. Toate tipurile de fișiere grafice permise vor fi afișate în browser.

Nu este necesar să se reducă dimensiunea unui fișier grafic mare. Acesta va fi redus automat pentru dvs.

Când găsiți fișierul dorit, faceți dublu clic pe el. Caseta de dialog se închide și în panoul din stânga al UI Editor sunt afișate o imagine a imaginii, precum și numele acesteia. Trebuie să faceți clic pe simbolul + de lângă intrarea customUI în panoul din stânga pentru a vedea imaginea. Faceți clic cu butonul din dreapta pe imagine pentru a o șterge sau pentru a-i modifica ID-ul.

Observați că extensia de nume de fișier, cum ar fi .jpg, este eliminată în Editorul UI. Aceasta vă reamintește că nu utilizați extensia atunci când adăugați această imagine la codul XML. În următorul cod este folosită ca pictogramă o fotografie a unui trandafir.

Fișierul de pe hard disk este rose.jpg, dar observați că, în codul este menționat doar numele, fără extensie:

<button id="b1"
      label="Vezi mesajul"
      image="Rose"
   size="large" screentip="Salut!"
   onAction="module1.test" />