Overzicht actiegroepen

GROEPEN

Er bestaan verschillende groepen die actief zijn rond het Arco-debacle. De meeste van die groepen zijn enkel op internet actief, dat brengt mee dat mensen zonder internettoegang meestal niet weten dat ze zich kunnen verenigen.

Sommige van die groepen zijn in feite praatgroepen, waar mensen van gedachten wisselen, maar waar verder weinig actie ondernomen wordt. 

Sommige groepen hebben ook een facebook pagina, al dan niet vrij toegankelijk. Voorbeelden daarvan zijn 

Meer info onder veel gestelde vragen.


ADVOCATENKANTOREN

Er waren in december 2022 slechts 2 organisaties die een rechtszaak hadden lopen. Dat is vooreerst Deminor, ze werken voor 2169 coöperanten die zich hebben ingeschreven.  Dat was niet gratis, en Deminor aanvaardde een hele tijd geen nieuwe inschrijvingen om aan te sluiten.  De zaak van Deminor werd behandeld voor de ondernemingsrechtbank van Brussel in juni 2021.  Begin november 2021 werd de zaak onontvankelijk verklaard. Eind januari 2022 werd beslist om in beroep te gaan. Er is een timing opgesteld, maar een uitspraak voor deze beroepsprocedure wordt pas eind 2028 verwacht. Deminor werkt voor deze zaak samen met het Gentse advocatenkantoor Everest.

Tegelijk kondigde Deminor ook aan dat het opnieuw registraties zou starten in een tweede procedure voor mensen die zich tot dan nog bij geen enkele claimorganisatie hadden aangesloten.  Die tweede procedure liep tot 15/12/22, als uiterste datum om in te schrijven.

Er is ook Arcoclaim.  Alle info over Arcoclaim zelf kan u hier terugvinden.  Arcoclaim werkt niet gratis en hanteert een inspanningsverbintenis. Ze garanderen geen resultaat. Kijk zeker ook even in onze Veel Gestelde Vragen voor meer informatie over hun achtergrond.  Arcoclaim werkt samen met Geert Lenssens van SQLaw.  Het is niet meer mogelijk om deel te nemen aan de Arcoclaim procedure sinds december 2022.

Opgelet: omdat u bij deelname aan een gegroepeerde rechtszaak uw claim op uw spaargeld overdraagt aan het advocatenkantoor, kon en mocht men zich maar bij 1 advocatenkantoor (tegelijk) inschrijven.

Meer info over rechtszaken : veel gestelde vragen.


REGISTRATIE

We vragen alle gedupeerden om zich te registreren (als Arco gedupeerde). Als het aantal mensen dat zich aanmeldt groeit, dan staan we sterker. Als u zich bekend maakt, dan kunnen we u op de hoogte houden van wat er reilt en zeilt. Zich aanmelden of registreren kost u helemaal niets, u kan er enkel bij winnen.  Door u te registreren, neemt u ook niet automatisch deel aan een rechtszaak, dat is iets anders. U kan zich inschrijven op de Registratiepagina contactgegevens.  Hier kan u uw contactgegevens meedelen zodat we u kunnen verwittigen als er belangrijke evoluties zijn in verband met Arco. U kan hier ook aangeven of u deze gegevens wil delen met andere organisaties die ook werken rond Arco. We gebruiken uw gegevens voor geen ander doel.


Petities

We vragen alle gedupeerden om onze petities te ondertekenen. Zo hopen we onder andere om voldoende ondertekenaars te verzamelen teneinde een nieuwe parlementaire commissie te kunnen laten oprichten om de val van Dexia te onderzoeken. Want dat lag aan de basis van de faling van Arco.