Make Donations

DONEAZA 3,5 din impozitul tău pe venit  

DONEAZA 3,5 % ESTE GRATIS 

 

https://redirectioneaza.ro/asociatia-dorna-tismana/ 🌟 Donează GRATUIT! Redirecționează 3,5% din impozitul tău: NU TE COSTĂ NIMIC!

 

Ajută Asociația Dorna Tismana să își continue misiunea nobilă fără să scoți bani din buzunar! Completează formularul online de pe https://redirectioneaza.ro/ngo-forms/2024/ngo-3620-b9da9862b4/Formular_donatie.pdf  și sprijină educația, antreprenoriatul și viitorul tinerilor. Fii parte din schimbare, fără niciun cost pentru tine!

 

Spune mai departe ! Împreună, putem face o diferență reală!

 

Alătură-te Asociației Dorna Tismana în misiunea lor de a construi un viitor mai bun pentru tineri! Ei au nevoie de sprijinul tău pentru a face acest lucru posibil. Iată cum poți dona:

https://redirectioneaza.ro/ngo-forms/2024/ngo-3620-b9da9862b4/Formular_donatie.pdf 

De ce să donezi:

Orice sumă contează! #DornaTismana #webADT #ongADT #ngoADT #AsociatiaDornaTismana #ADT #Donează

Spune mai departe! Împreună, putem schimba viitorul tinerilor! https://redirectioneaza.ro/asociatia-dorna-tismana/

ADT Formular_donatie 3,5 %https://redirectioneaza.ro/asociatia-dorna-tismana/ ? Donează GRATUIT! Redirecționează 3,5% din impozitul tău: NU TE COSTĂ NIMIC! <br><br>Ajută Asociația Dorna Tismana să își continue misiunea nobilă fără să scoți bani din buzunar! Completează formularul online de pe https://redirectioneaza.ro/ngo-forms/2024/ngo-3620-b9da9862b4/Formular_donatie.pdf și sprijină educația, antreprenoriatul și viitorul tinerilor. Fii parte din schimbare, fără niciun cost pentru tine!<br><br>Spune mai departe! Împreună, putem face o diferență reală!<br><br>Alătură-te Asociației Dorna Tismana în misiunea lor de a construi un viitor mai bun pentru tineri! Ei au nevoie de sprijinul tău pentru a face acest lucru posibil. Iată cum poți dona:<br><br> 1. Virament bancar: RO16RNCB0149125538870001 (Asociația Dorna Tismana)<br> <br> 2. PayPal: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=ZFNQYEXAMEBAG&fbclid=IwAR0EmI0GFXS4aNyQZeFUDfkIRPmWBYIy9OzjjZUJkXTOYqeYyMRbz7G1-5Y<br> <br> 3. Proiectul "Fii Conștient, Nu Dependent - și Alege Viața": Donează aici pentru proiect https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Fii-Constient-Nu-Dependent--si-Alege-Viata <br> <br> 4. Patreon: Devino patron pentru ADT https://www.patreon.com/adtong<br> <br> 5. Redirecționează 3,5% din impozitul tău: Completează formularul online de pe https://redirectioneaza.ro/asociatia-dorna-tismana/ și alege Asociația Dorna Tismana. https://redirectioneaza.ro/ngo-forms/2024/ngo-3620-b9da9862b4/Formular_donatie.pdf<br><br>De ce să donezi:<br> • Susții educația tinerilor împotriva drogurilor.<br> • Contribui la proiecte de antreprenoriat, voluntariat, cultură și mediu.<br> • Faci o diferență reală în viața tinerilor.<br>Orice sumă contează! #DornaTismana #webADT #ongADT #ngoADT #AsociatiaDornaTismana #ADT #Donează<br>Spune mai departe! Împreună, putem schimba viitorul tinerilor! https://redirectioneaza.ro/asociatia-dorna-tismana/<br><br>

DONEAZA 2% NU TE COSTA NIMIC Vino alături de noi pentru a SUSTINE CULTURA SI TINERII ! 

DONEAZA 2% ESTE GRATIS  

Iată ce poți face:   Daca ești salariat, poți sa direcționezi 2% din impozitul tău pe venit către proiectele noastre. Si astfel contribui si tu la distribuirea banilor publici acolo unde este nevoie de ei, fără a exista nicio modificare in bugetul tău.

Acest impozit nu reprezintă o sponsorizare sau o donație, ci acea parte a bugetului de stat pe care o poți direcționa către o cauza la alegerea ta: o organizație, fundație sau entitate non-profit. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa investești puțin din timpul tău pentru a completa un formular in doua exemplare. Un exemplar se depune la Administrația Financiara de care aparții cu domiciliul, iar cel de-al doilea exemplar rămâne la tine.

Pasul 1: Descarci formularul de mai jos care este deja completat cu datele noastre. Acest formular se numește Declarația 230 si poate fi completat doar de persoanele ale căror venituri provin numai din salariu.

Formularul tip 230 pentru venituri salariale poate fi descărcat de AICI   LINK: https://www.scribd.com/document/399050882/230-OPANAF-50-2019 

In cazul in care dorești sa completezi declarația direct la Administrația Financiara sau sa descarci acest formular de pe site-ul ANAF, va trebui sa completezi tu datele noastre:

Denumire entitate nonprofit –  Asociația DORNA TISMANA

Cod de identificare fiscala a entității nonprofit – 29507614

Cont bancar (IBAN) – RO16RNCB0149125538870001

Pasul 2: După ce ai descărcat formularul, trebuie sa-l completezi cu datele tale de identificare in prima caseta destinata contribuabilului.

Pasul 3: Semnează documentul si trimite formularul completat către Administrația Financiara de care aparții cu domiciliul, pana la data de 25 mai 2019.

Daca dorești sa depunem noi acest formular la Administrația Financiara, in numele tău, poți sa li scanezi si sa ni-l trimiți pe e-mail la: office@dornatismana.ro

Cum ne poți ajuta si mai mult?

Daca dorești sa ne susții pe noi, poți sa le vorbești si prietenilor tai despre acest formular sau sa ii dai share pe pagina ta de Facebook.

Daca ești persoana fizica autorizata sau ai venituri din alte surse decât cele salariale (comisioane din vânzări, drepturi de autor, chirii, dividende, prime, bonusuri etc.), urmezi aceiași pași ca in cazul persoanelor salariate, doar ca trebuie sa completezi un formular diferit: formularul tip 200 privind veniturile realizate in Romania.

Poți direcționa astfel 2% din impozitul pe venit pentru a sprijini proiectele noastre fără a exista nicio modificare in bugetul tău. Acest impozit nu reprezintă o sponsorizare sau o donație, ci acea parte a bugetului de stat pe care o poți direcționa către o cauza la alegerea ta: o organizație, fundație sau entitate non-profit.  Singurul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa investești puțin din timpul tău pentru a completa un formular in doua exemplare. Un exemplar se depune la Administrația Financiara de care aparții cu domiciliul, iar cel de-al doilea exemplar rămâne la tine.

Nu trebuie sa iți faci griji daca nu cunoști valoarea sumei care corespunde procentului de 2% din impozitul tău, deoarece aceasta va fi calculata de către organele fiscale.

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/230_OPANAF_50_2019.pdf 

Cine sunt beneficiarii acestor sume 

Entitatile la care pot ajunge sponsorizarile sunt organizatiile non-profit (ONG) si unitatile de cult care furnizeaza servicii sociale acreditate. Printre acestea se numara casele de tip familial, cantinele sociale, centrele de recuperare, organizatiile care se ocupa cu ingrijirirea la domiciliu a persoanelor cu dizabilitati, organizatiile care ofera locuinte protejate, adaposturile de noapte, caminele pentru varstnici sau centrele pentru copiii cu dizabilitati.

Cum poate fi depus formularul 230 

Formularele 230 pot fi depuse astfel: 

Dupa depunerea cererii, sumele donate prin redirectionarea cotei de 2% din impozitul anual vor fi virate in cel mult 90 de zile.

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/230_OPANAF_50_2019.pdf 

Ghid complet despre redirectionarea cotei de 2% din impozit - prevederi legale, beneficiari, depunere formular

CALCULATOR SALARII 2019 - DUPA MODIFICAREA CODULUI FISCAL

Redirectionarea unui procent de 2% din impozit datorat statului este un mecanism prin care persoanele fizice pot ajuta organizatiile nonprofit sau parohiile. Mai exact, sumele de bani redirectionate vor fi folosite pentru finantarea activitatilor acestor organizatii.

Aceasta prevedere este reglementata prin Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, care permite contribuabililor sa redirectioneze cota de 2% din impozit. 

Care sunt categoriile de venituri eligibile 

Categoriile de venituri din care se pot redirectiona cei 2% sau 3,5% de catre persoanele fizice sunt urmatoarele:

Este important de retinut ca, pentru anul 2019, cei care vor sa redirectioneze 2% din impozitul pe anul 2018, mai pot face asta doar pana in 25 mai.

Despre cota redirectionata din impozit 

OUG nr. 25/2018, publicata in Monitorul Oficial la sfarsitul lunii martie, schimba modalitatea de calcul a sumelor de bani care pot fi directionate de catre contribuabili catre alti beneficiari:

Optiunea pentru redirectionarea cotei de 2% sau 3,5% trebuie exercitata in scris, pentru toate tipurile de venituri enuntate mai sus, si trebuie declarata la platitorul de venituri. Dupa declararea optiunii, aceasta ramane valabila pentru 2 ani, conform art. 79, alin. 4, coroborat cu art. 72, alin. 10.

Microintreprinderile - cand si cum pot redirectiona sumele de bani 

Incepand cu anul 2018, si microintreprinderile pot face deduceri din impozitul datorat statului, dupa cum prevede OUG nr. 25/2018, in vigoare din 30 martie. Mai exact, firmele pot deduce pana la 20% din impozitul trimestrial pe venituri, incepand cu al doilea trimestru al anului curent.

Acestea au obligatia sa depuna o declaratie informativa anuala cu privire la sponsorizarile acordate, pentru anul in care au fost acordate sponsorizarile si pentru cel in care se fac deduceri din impozit pentru sumele reportate. In cazul in care firmele nu scad sponsorizarile din impozitul aferent trimestrului in care au acordat sumele de bani, acestea vor fi reportate in urmatoarele 28 de trimestre.

Microintreprinderile care se incadreaza in categoria impozitarii pe venit sunt firmele care au obtinut venituri sub un milion de euro in anul precedent. Firmele cu un capital social mai mare sau egal cu 45.000 de lei si cel putin doi angajati pot sa opteze pentru aplicarea impozitului pe profit din al II-lea trimestru al anului in curs.

Ce presupune procesul de redirectionare 

Contribuabilii care vor sa doneze deducerile din impozit catre ONG-uri trebuie sa completeze formularul 230, iar termenul de depunere este data de 25 mai 2019. Momentan, acesta poate fi depus doar de catre contribuabilii care obtin venituri din salarii si din pensii.

Desi legislatia in vigoare prevede faptul ca formularele 230 trebuie depuse la ANAF de catre contribuabilul care face donatia, administratia financiara accepta colectarea si depunerea la comun a formularelor de catre ONG-uri sau unitati de cult.

Practic, declaratiile pot fi centralizate si depuse la ANAF de catre ONG-uri, fara sa fie necesara depunerea individuala de cate fiecare contribuabil in parte. Cererile sunt depuse la administratia financiara de catre reprezentatii ONG-urilor/unitatilor de cult in baza unui borderou si isi asuma responsabilitatea privind sanctiunile pentru falsul in acte.

In plus, conform OUG nr. 18/2018, contribuabilii pot sa opteze pentru retinerea si plata acestor sume direct de catre angajator.

Ca sa evite situatiile in care declaratiile sunt depuse in numele altui contribuabil, Fiscul va trimite o instiintare catre persoanele fizice prin care ii va informa cu privire la directionarea cotei de 2% sau 3,5%  din impozit. Aceasta prevedere este inclusa in Ordinul ANAF nr.1.003/2018 pentru aprobarea Procedurii privind procesarea formularelor 230.

Contribuabilii au la dispozitie 30 de zile sa anunte administratia financiara in cazul in care exista inadvertente referitoare la completarea formularului sau a fost semnalata o situatie de fals in acte.

https://www.tomoniu.ro/cerere230.pdf