הבית החתוך ברחוב רזיאל  מאת שמואל גילר

רחוב בוסטרוס (רחוב דוד רזיאל כיום) בשתי תמונות: פעם והיום. הרחוב המסחרי המפואר ביותר ביפו מראשית המאה העשרים, שרוב העסקים בו היו בבעלות יהודים. דרך רחוב זה היו הולכים מיפו לתל-אביב, נווה-צדק, ונווה שלום.

הבית משמאל, כיום רחוב רזיאל 12, הוא הבית הממוספר ראשון ברחוב בוסטרוס. כאן התחיל הרחוב, כששורת הבתים בינו לכיכר השעון היא במקור חלק מרחוב הווארד.  בחזית הבית היו חמישה פתחים קשתיים, אך נותרו ממנו רק שלושה. זאת מאחר והבית נחתך בסוף שנות העשרים כאשר נסלל בשנים 1927-28 רחוב איסאף (כיום רחוב יונתן רטוש) על אדמת בית הקברות המוסלמי, שהקברים בו פונו בשנת 1915 בפקודת המושל הצבאי של העיר. 

מבית הקברות נותר רק קברו של השייח אבו רבאח, בחצר שמאחורי הבתים ברזיאל 14-16. על המרפסת שלהם ניצבו האחים מתתיהו ויוסף אליהו כאשר צילמו את הרחוב כדי להדפיס את גלויות הרחוב.