Skriftlig eksamen

I hvilke fag skal man til skriftlig eksamen eller skriftlig årsprøve?

Der er skriftlig eksamen i Matematik C, Dansk A og Engelsk B for alle HF-elever. Elever med Matematik B har desuden skriftlig eksamen i dette fag. I slutningen af januar afholdes skriftlige terminsprøver som træning før sommerens skriftlige eksaminer.

Hvor og hvordan foregår de skriftlige eksaminer og årsprøver?

Skriftlige prøver foregår typisk i hallerne, og besvarelsen skrives på egen computer. Til eksamen tilgås opgavesættet på netprøver.dk, hvor besvarelsen også afleveres. Ved terminsprøver udleveres digitale opgavesæt via Lectio, og besvarelsen afleveres også i Lectio.

I matematik er der en delprøve uden hjælpemidler. Her udleveres hele opgavesættet på papir og besvarelsen af delprøve 1 laves på papir. Der må benyttes formelsamling udleveret på dagen under hele prøven.

Til eksamen hentes opgaven på netprøver.dk og afleveres også her. Elevvejledning her: Elevvejledning til netprøver.dk  

Hvis man løbende vil lave print af sin besvarelse under prøven bruges programmet EveryonePrint. Download vejledningen til det her: Vejledning til EveryonePrint

Hvis man vil bruge ordbøger i løbet af prøven, skal man huske at downloade ordbøgerne til offline-brug. Dette gøres ved at følge denne vejledning: Ordbogen - offline

Læs om de vigtigste forhold vedr. skriftlige eksamener og årsprøver i dette dokument: Skriftlig eksamen og årsprøver 2024

Se ppt. med information om terminsprøver her: Terminsprøver 2024 PowerPoint 

Se ppt. med information om eksamen (skriftlig og mundtlig) her: 1.HF   2.HF   (opdateres maj 2024)

Hvis du bliver syg

Hvis du bliver syg, når du skal til eksamen eller prøve, skal du ringe afbud så hurtigt som muligt. Derefter skal du fremskaffe en lægeerklæring, der beviser, at du har været syg. Du har kun ret til at komme til sygeprøve, hvis du har en lægeerklæring. 

Sygeeksamen foregår som regel i august.

Hvis du gennemfører din eksamen og får en karakter, kan du ikke komme til sygeeksamen, selvom du har været dårlig undervejs.

 

Regler vedr. brug af internettet

Det er ikke tilladt at bruge internettet under skriftlige prøver. Kun netprøver.dk, online ordbøger, skolens printserver og aflevering på Lectio er som standard tilladt. Alle noter og materialer, der kan downloades, skal hentes ned på egen computer før prøven og tilgås offline under prøven. Holdets lærer kan udlevere en fil med dybe links til specifikke websider, der har været benyttet i undervisningen og er relevante ved prøven. Filen gemmes på egen computer og websiderne tilgås via disse links. De skal også fremgå af skolens oversigt over ”Tilladte Websider”. Søgemaskiner og internettet med undtagelse af et antal websider bliver blokeret under den skriftlige prøve. Al brug af kunstig intelligens såsom ChatGPT, Bard og Bing er forbudt.

Se oversigt over tilladte websider 2024   

 

Se filerne for detaljer om regler og procedurer. Spørgsmål vedrørende skriftlige prøver og eksaminer rettes til uddannelsesleder Thomas Lynghøj (tlc@skivegym.dk)