Mini-SSO

Beskrivelse af Mini-SSO

Mini-SSO´en er en øvelsesopgave, som skal forberede dig til foråret, hvor du skal skrive din SSO.  

Kort fortalt gælder der følgende formelle regler om mini-SSO´en:


Opgaven bedømmes overordnet set ud fra følgende kriterier

Dine lærere foretager bedømmelsen af opgaven. Der gives én karakter, og bedømmelsen er en faglig helhedsvurdering, hvori der lægges vægt på:


Krav til opbygning, indhold og omfang af mini-SSO’en

Opgaven skal have et omfang på 5-6 sider. Det skal bemærkes, at forside, resumé, indholdsfortegnelse, litteraturliste og bilag ikke tæller med i de 5-6 sider. Og det skal bemærkes, at både for få og for mange sider vil trække ned i bedømmelsen. 

Dine vejledere (lærere) vil desuden gennemgå de krav og hensyn, der er til mini-SSO’en. Opgavebesvarelsen skal indeholde:

Forside

Din psykologilærer laver en officiel forside, som du bruge. Her vil opgaveformuleringen fremgå.

Resumé

Et resumé (skrevet på dansk) fylder typisk 10-15 linjer og indeholder en beskrivelse af opgavens:

formål/problemstilling 

anvendte metoder

resultater og konklusioner

Resumeet skrives i ét afsnit, og det indeholder ikke citater eller kildehenvisninger. Resumeet skrives, efter opgaven er skrevet.


Indholdsfortegnelse

Mini-SSO’en skal indeholde en indholdsfortegnelse med sidetalshenvisninger. Se eventuelt instruktionsvideoer under opgaveformalia og disponering 


Indledning

Opgaven skal indeholde en kort indledning, hvori du præsenterer emnet og din faglige vinkling. Omfanget er ca. en kvart side. Indledningen skal give læseren lyst til at læse opgaven.

Essensen af opgaven

I denne del af opgaven besvarer du den valgte opgaveformulering på de relevante taksonomiske niveauer. Opgaven opdeles i en række afsnit/kapitler med egne overskrifter (undgå ord, der lugter af opgaveformulering - fx ord som redegørelse, tekstbehandling, analyse, diskussion). De forskellige afsnitsoverskrifter skal kunne findes i indholdsfortegnelsen. 


Afslutning/konklusion

I dette afsnit skriver du en kort opsummering på din opgave. En god tommelfingerregel er, at konklusionen skal kunne læses uafhængigt af opgaven og give et præcist svar på den udleverede opgaveformulering.


Litteraturliste

Efter konklusionen, på en ny side, laver du en liste over film, bøger, artikler, hjemmesider og andet materiale, du har anvendt i din opgave. Hvordan denne liste laves, kan du se under Opgaveformalia og disponering


Bilag

Hvis du vedlægger bilag, skal de fremgå af indholdsfortegnelsen og forsynes med nummer: Bilag 1, Bilag 2, Bilag 3... 

Aflevering

Opgaven afleveres i Lectio.

Tidsfristen for aflevering skal overholdes!