Wang Songbook

NIEUWE CD “Wang Songbook”

Patricio Wang en Winanda van Vliet

“Wang Songbook” is de titel van de nieuwe cd van Patricio Wang en Winanda van Vliet. De cd is de vrucht van een jarenlange intensieve samenwerking en muzikale vriendschap tussen de Chileens/Nederlandse componist en gitarist Patricio Wang en de Nederlandse zangeres Winanda van Vliet. De liederen van de cd vormen een veelkleurige waaier van de muzikale verhalen die deze twee vlaggendragers van het Chileense lied te vertellen hebben. Een van de liederen, “Als een vrije vogel”, zal te beluisteren zijn tijdens het muzikale deel van de bijeenkomst “40 jaar Chileense Gemeenschap in Nederland” op 15 september 2013 om 15.00 en 20.00 uur in de Nieuwe Liefde, Amsterdam.

Patricio Wang en Winanda van Vliet ontmoetten elkaar in de jaren zeventig op het Haags Conservatorium. Wang was in 1976 Chili ontvlucht omdat hem na de staatsgreep van 1973 het studeren onmogelijk was gemaakt. Met nog vier andere musici formeren zij Amankay. De groep krijgt wereldwijd bekendheid en is tot 1981 te zien op vele manifestaties tegen de dictatuur van Pinochet. De oprichting van Amankay vormt het begin van een intensieve muzikale samenwerking en hechte vriendschap die inmiddels meer dan 35 jaar voortduurt. Samen realiseerden zij tientallen muziektheaterproducties en cd’s.

Wang Songbook

Van jongsaf aan is Patricio Wang gefascineerd door ‘het lied’. In zijn inmiddels bijna 40-jarige carrière als componist, arrangeur en gitarist schrijft hij er vele: voor opera’s, theaterproducties, liederencycli. De liederen van de cd “Wang Songbook” zijn een weerspiegeling van Wangs persoonlijke geschiedenis en de muzikale wegen die hij bewandeld heeft.

De liederen worden gezongen door Winanda van Vliet, een van Wangs favoriete vertolkers. Winanda is een zangeres die vele stijlen beheerst en uitzonderlijk naturel haar verhaal aan het publiek weet over te brengen. Zij werkten al vele malen samen in diverse projecten en ensembles en vonden voor deze cd veertien verwante musici bereid aan de opnames van de in totaal dertien liederen mee te werken.

CD-gegevens

“Wang Songbook” – Patricio Wang & Winanda van Vliet - ICUB4T – CUP 8052 (2013)

Winanda van Vliet (zang), Patricio Wang (gitaar, charango, cuatro, tiple, basgitaar, baspanfluit, keyboard, piano, zang), Alvaro Pinto (quena, hobo, charango, zang), Renato Freyggang (quena, fluit, saxofoon, percussie, zang), Jasper le Clercq (viool, zang), Nina Hitz (cello), Elianne van Ee (accordeon), Juan Pablo Dobal (piano), Fred Abbingh (accordeon), Ramón Mendeville (zang), Jaime Rodríguez (basgitaar, percussie, zang), Daniel Smith (blokfluit), Ricardo Mendeville (gitaar), Paul van Utrecht (gitaar, zang), Gabriel Aguilera (charango, tiple, panfluit, zang), Hans Cassa (zang).

Wang Songbook is te bestellen via deze site