Concerten 2023

Vrijdag 8 september

Matrix, Mauritsstraat 16 Rotterdam

 

20.30 De Chileens Nederlandse groep AMANKAY geeft een voorproefje van hun rijke en veelkleurige programma als opmaat voor hun tournee in Chili. Zij brengen een muzikaal en gevarieerd concert, waar traditionele en moderne ritmes en instrumenten samensmelten tot een nieuwe hedendaagse klank in geraffineerde composities en arrangementen.

Entree € 20,-, Meer informatie en kaartjes bestellen via www.matrixrotterdam.nl

 

Zaterdag 9 september

Studio 150 Bethlehemkerk, Zwanenplein 34, Amsterdam Noord.

 

16.00 programma met documentaire, dichtkunst, muziek en ontmoeting met oude en nieuwe bekenden rond de publicatie ‘Muziek in Ballingschap. Música en Exilio’ van Patricio Wang.  Presentatie Stan Rijven.

16.00 – 18.00 programma met beelden uit de documentaire ‘Mama Calle’ van filmmaakster Arjanne Laan met filmmuziek van Patricio Wang, dichtkunst van de Chileense dichter Juan Heinsohn, ontmoeting met oude en nieuwe bekenden waaronder Marja Vuisje, Bert Janssens en Wietske Langedijk die in korte gesprekken hun herinneringen aan de jaren zeventig en Chili met elkaar en ons delen. Gesprek en muziek met Patricio Wang n.a.v. zijn publicatie ‘Muziek in Ballingschap - Música en Exilio’. Presentatie is in handen van Stan Rijven.

 

20.15 AMANKAY speelt en zingt in het programma ‘Muziek in Ballingschap’ een keur van door Patricio Wang gecomponeerde of gearrangeerde liederen en instrumentale stukken die ontwikkeld zijn in bijna vijftig jaar samenwerking, waarin invloeden van beide kanten van de wereld te horen zijn, maar die bovenal de unieke persoonlijkheid van de groep laten zien.

Entree € 15,- Passe-partout. Meer informatie en kaartjes bestellen via info@organisatiewinkel.nl

 

Zaterdag 16 en zondag 17 september,

Posthoornkerk, Haarlemmerstraat 124-126, Amsterdam

 

Zaterdag 16 september

14.00 uur: Een doorlopend programma met werk van de dichter Juan Heinsohn, Ricardo Cuadros fotograaf van de groep Muro Sur, documentaire ‘Mama Calle’ van filmmaakster Arjanne Laan en aandacht voor de nieuwe publicatie, een tweetalig boek met de titel: ‘Muziek in Ballingschap, Música en Exilio’ van Patricio Wang, uitgegeven in dit speciale vijftigste jaar na de coup in Chili. Presentatie: Stan Rijven. Entree gratis.

20.15 uur: Concert: ‘Van Bach tot Andriessen’ Muziekprogramma met verrassende combinaties van traditionele en moderne instrumenten in bijzondere composities van folklore tot hedendaags en van Bach tot Andriessen. Samenwerking van Nederlandse en Chileense musici: met Gerard Bouwhuis en Heleen Hulst (Nieuw Amsterdams Peil), met gasten Patricio Wangen Winanda van Vliet.  Inleiding en presentatie door Stan Rijven 

Entree € 15,- kaartjes bestellen via Minifestival Muziek en Beeldende Kunst: Chili - Nederland - Stadsherstel Amsterdam

 

Zondag 17 september

15.00 uur: Optreden van Chileense singer song-writer Maurino, aansluitend een concert van AMANKAY met het programma ‘Muziek in ballingschap’

Entree € 15,- kaartjes bestellen via Minifestival Muziek en Beeldende Kunst: Chili - Nederland - Stadsherstel Amsterdam

 

 

AMANKAY wordt gevormd door:

Patricio Wang: gitaar, tiple, charango, cuatro, basgitaar, piano, zampoña, zang, composities, arrangementen en leiding.
Winanda van Vliet: zang, gitaar, toetsen, bombo en tiple

Renato Freyggang: quena, zampoña, dwarsfluit, percussie en zang
Ricardo Mendeville: gitaar, charango, tiple, basgitaar, claves en zang
Daniel Smith: marimba, percussie, quena, blokfluit, gitaar en zang
Alvaro Pinto: gitaar, zang, charango, tiple, quena, zampoña, bombo en basgitaar


IN CHILI

 

-       23 september. Opening van activiteiten in Chili met presentatie van het boek ‘Patricio Wang. Muziek in Ballingschap, Música en Exilio’ met uitreiking van de eerste exemplaren aan Hugo Bascuñán, destijds directeur van het Salvador Allende Centrum in Rotterdam, Moniek Reckmann en Cecilia Moreno, destijds medewerkers van Stichting Vrije Muziek in Odijk (management van de groep Amankay in de jaren 70).

    

-       30 september.Optreden AMANKAY (Santiago) in Villa Grimaldi, voormalig martelcentrum van de dictatuur (1973-1988) en nu een museum geworden met een theaterzaal.

 

-       1 oktober. Concert van AMANKAY in Theater Manuel de Salas. 

 

-       4 t/m 7 oktober. AMANKAYgast van het Internationaal Seminar voor Latijns-Amerikaanse muziek in Osorno met concert van Amankay, masterclasses en lezingen.

 

-       10 oktober (Santiago) Concert gewijd aan de muziek van Patricio Wang uitgevoerd door studenten en docenten van de Universiteit Alberto Hurtado en lezing van Patricio Wang. In dit concert wordt o.a. zijn stuk Canciones Salvajes uitgevoerd, voor soliste, koor en instrumentaal ensemble. De soliste is Winanda van Vliet.

 

-       13 & 14 oktober (Valparaíso) Ensemble NAP (Heleen Hulst & Gerard Bouwhuis) plus Patricio Wang en Winanda van Vliet doen mee aan het Darwin Vargas Festival voor hedendaagse muziek met een concert hommage aan Louis Andriessen met werken van Louis Andriessen, Patricio Wang, Martijn Padding e.a. Ook worden lezingen gegeven door NAP en Patricio Wang over hedendaagse muziek in Nederland met speciale aandacht voor culturele relatie Chili-Nederland.

 

-       21 oktober Concert in Puerto Varas van muziek van Patricio Wang door solisten en ensembles van de Academia Municipal de Música van Puerto Varas. O.a. wordt een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte versie uitgevoerd van Canciones Salvajes voor instrumentaal ensemble, koor, kinderkoor en orkest met Winanda van Vliet als gast soliste.

 

-       24 t/m 26 oktober. 3 dagen samenwerking van Patricio Wang met studenten van het Muziek Instituut van Universidad de Los Lagos in Puerto Montt en de drie ensembles van het Instituut (Koor, Kamerorkest en Latijns-Amerikaans ensemble), lezingen en concert als slot van de week.

 

 


2013

Canciones Salvajes

Concert tijdens het 10e Seminario international de Música Latinoamericana: 10 anõs de historia in Osorno, Chili (7-11 oktober)

HIER is de uitvoering te zien van alle liederen uit de Canciones Salvajes uitgevoerd in Chili.

 15 September: 40 jaar Chili

Manifestatie in De Nieuwe Liefde, Amsterdam

Met debatten, poëzie, muziek en de presentatie van het boek 40 jaar, 40 verhalen. Een boek over 40 jaar Chileense gemeenschap en solidariteit in Nederland, met daarin o.a. een interview met Winanda. Met Patricio Wang en ensemble zingt zij onder andere “Als een vrije vogel” van hun nieuwe cd Wang Songbook. 

Maria Nuñez, asielzoekster in onze gouden eeuw


Muziektheater

Libretto: Frans Lavel

Muiek: gecomponeerd en bewerkt op basis van Sefardische liederen.

2012

Noche

Muziek gecomponeerd voor solist en koor door de Nederlandse componist en koorleider Cees Thissen

op teksten van een aantal liefdessonnetten van Pablo Neruda. Solozang: Winanda van Vliet. Patricio Wang schreef arrangementen voor het instrumentaal ensemble dat onder zijn leiding speelt.

De Nieuwe Liefde, Amsterdam

Dominicuskerk, Amsterdam

 Remonstrantse Kerk, Haarlem

Pinksterkerk, Heemstede

Rasa, Utrecht

Workshop Canciones

Op de zaterdagen 13-11, 27-11 en 11-12 geeft Winanda een workshop CANCIONES uit Argentinië, Chili, Peru, Bolivia, en Venezuela bij Cantina Vocaal in Amsterdam.

2009

Women Spirit

Muziek van het hart, puur en krachtig. Pure Kerstsfeer met Women Spirit

Christmas Angels, Tell mama we're late en Angels presenteren in samenwerking met zangeres Winanda van Vliet een repertoire vol warmte, bezinning en bezieling.

Presentatie cd Canciones Salvajes

Een feestelijk concert met Winanda del Sur & Amankay (divers repertoire, w.o. een aantal stukken van de cd)     

 Kleine zaal Tropentheater, Amsterdam

Canciones Salvajes: liederencyclus  van Patricio Wang gebaseerd op gedichten van Pablo Neruda. Live opnamen door het ensemble Winanda del Sur en een vocaal ensemble o.l.v Adrián Rodríguez Van der Spoel. Verschenen bij Music & Words. Zie ook cd-pagina.

Patricio Wang & Winanda van Vliet

2007

La Reunión - Amankay

Voor het eerst sinds 26 jaar herenigd in één enkel concert ter gelegenheid van de heruitgave op cd van de LP ‘Amankay’ uit 1979.

Kleine zaal Tropentheater, Amsterdam

Zie ook cd-pagina.

Canciones Salvajes

met vocaal Ensemble o.l.v. Adrián Rodríguez van der Spoel

De Egelantier,  Haarlem

PREMIÈRE        Schouwburg Odeon, Zwolle

Het WMDC in de Schiecentrale, Rotterdam

1Haarlemmerhoutfestival Buitenpodium, Stadspark de Haarlemmerhout, Haarlem