Projecten

Buiten het ensemblewerk en gastoptredens is Winanda de motor achter veel bijzondere projecten, veelal in nauwe samenwerking met componist en mede-producer Patricio Wang. Met haar stichting Winanda del Sur realiseerde zij onder andere het programma Canciones Salvajes voor instrumentaal ensemble, koor en solist, op teksten van Pablo Neruda en met composities van Patricio Wang.

Ook in de liederencylus Cantando a Neruda, een project dat is uitgevoerd in samenwerking met de stichting Dunya, staan de teksten van deze bekende Chileense dichter centraal.

Winanda werkt tevens veel samen met de stichting muziekprojecten Pablo Neruda en de componist Cees Thissen. Van deze componist zijn de werken Canto General de Chile en Noche, beide werken voor koor, solist en instrumentaal ensemble.

Een bijzonder project is Suite voor Violeta, waarin Patricio Wang liederen van Violeta Parra arrangeerde en met nieuwe composities aaneenreeg tot een ‘suite’.

Geregeld neemt Winanda als gastsolist deel aan projecten van derden, zoals in 2013 in de muziektheaterproductie Maria Nuñez, Asielzoekster in onze gouden eeuw met arrangementen van Sefardische liederen en composities – opnieuw - van Patricio Wang.

Veel van de projecten worden uitgevoerd door het ensemble van Winanda, Winanda del Sur, veelal in samenwerking met een koor of voor de gelegenheid samengesteld vocaal ensemble.