ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ

1. Οι υποψήφιοι/ες για τη Σχολή Λιμενοφυλάκων (ανεξαρτήτως κατηγορίας ή ειδικότητας), πρέπει:

 

α)  Να είναι Έλληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ή Δημοτολόγια της χώρας και να μην έχουν υπερβεί το 26ο έτος της ηλικίας τους όριο που θεωρείται ότι συμπληρώνεται κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους διενέργειας του διαγωνισμού. Ειδικά για τους υπηρετήσαντες στις Ένοπλες Δυνάμεις Ε.Π.Υ. το ανωτέρω όριο ηλικίας είναι αυξημένο κατά τρία (3) έτη.

 

β)  Να είναι κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (τύπου Λυκείου), με το ελάχιστο όριο γενικού βαθμού απολυτηρίου δέκα (10).

 

γ)  Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, που διαπιστώνονται από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή κατάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 133/2002 (Α΄109) για τη σωματική ικανότητα υποψηφίων των Σχολών των Μονίμων Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, όπως τροποποιήθηκε με τα Π.Δ. 53/2003 (Α΄ 59), 207/2007 (Α΄ 233) και 54/2010 (Α΄ 93).

 

Ειδικά καθορίζεται ότι οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,60μ. αμφότεροι χωρίς υποδήματα και ο Δείκτης Μάζας Σώματός (ΔΜΣ) τους, δηλαδή το πηλίκο του σωματικού βάρους του/της υποψηφίου σε χιλιόγραμμα προς το τετράγωνο του ύψους του/της σε μέτρα, για μεν τους άνδρες πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων «19-27», για δε τις γυναίκες, εντός των ορίων «18-25».

 

δ)  Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χωρίς να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό όσοι για λόγους συνείδησης αρνούνται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις σύμφωνα με την νομοθεσία [αρθ. 59-65 του Ν. 3421/2005 (Α΄ 302) όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει].

 

ε)  Να μην έχουν καταδικαστεί σε οποιοδήποτε βαθμό:

 

i)  Για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης κακουργήματος σε οποιαδήποτε ποινή.

 

ii)  Για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης σε οποιαδήποτε ποινή για ανυποταξία, λιποταξία, προσβολή του πολιτεύματος, προδοσία της χώρας, προσβολή κατά της πολιτειακής εξουσίας, προσβολή κατά της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων, παραχάραξη, κιβδηλεία, ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση, ψευδή ανόμωτη κατάθεση, ανθρωποκτονία (εκτός της προερχομένης από αμέλεια), επαιτεία, αλητεία, καταπίεση, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, λαθρεμπορία, παράνομη αλιεία, κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή και στην Υπηρεσία), εκβίαση, απάτη, πλαστογραφία, δωροδοκία ή δωροληψία, απιστία περί την Υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, συκοφαντική δυσφήμηση, οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

 

iii)  Για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος από δόλο σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών.

 

στ)  Να μη διώκονται ως φυγόποινοι ή φυγόδικοι για τα παραπάνω αδικήματα.

 

ζ)  Να μην έχουν στερηθεί των πολιτικών τους δικαιωμάτων έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για τη στέρησή τους.

 

η)  Να μη τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) είτε υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), είτε υπό συνδυασμό των δύο προηγουμένων.

 

θ) Να έχουν γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα:

 

i) επεξεργασία κειμένων,

 

ii) υπολογιστικά φύλλα,

 

iii) υπηρεσίες διαδικτύου.

 

ι) Να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση μίας ξένης γλώσσας, αγγλικής, ή γαλλικής, ή γερμανικής, ή ιταλικής, ή ισπανικής.

 

2. Υποψήφιοι, που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη, μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, αλλά δεν κατατάσσονται στο Σώμα αν μέχρι την προκαθορισμένη ημερομηνία κατάταξης των επιτυχόντων στη Σχολή δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη αθωωτική απόφαση. Ο όρος καταδίκη περιλαμβάνει και την καταδίκη σε σωφρονισμό για τα παραπάνω εγκλήματα. Σημειώνεται ότι η απονομή χάριτος δεν αίρει το κώλυμα του υποψηφίου από ποινική καταδίκη, εφόσον μέχρι την τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων δεν έχει εκδοθεί το κατά το άρθρο 47 παρ. 1 του Συντάγματος Π.Δ. που αίρει το σχετικό κώλυμα. Περί αναστολής εκτέλεσης ποινής υπό όρο ισχύουν τα ορισθέντα στα άρθρα 99-104 του Ποινικού Κώδικα.

 

3. Τα προσόντα και η έλλειψη κωλυμάτων των υποψηφίων, πλην όσων ορίζονται διαφορετικά στην παρούσα  ,  πρέπει να συντρέχουν κατά την ημερομηνία εκπνοής της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών.

 

 

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

 

1. Όσοι/ες έχουν τα απαιτούμενα προσόντα της παρούσης και επιθυμούν να καταταγούν ως δόκιμοι

 

 Λιμενοφύλακες, πρέπει να υποβάλουν τα εξής δικαιολογητικά:

 

α)  Αίτηση συμμετοχής (ως επισυναπτόμενο Υπόδειγμα).

 

β)  Τίτλο σπουδών (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο απολυτηρίου τίτλου ή αποδεικτικού απολύσεως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)Προκειμένου για τίτλους Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής μη τεχνικής ή μη επαγγελματικής εκπαίδευσης, βεβαίωση αντιστοιχίας από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και για τίτλους τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης αλλοδαπής πράξη ισοτιμίας και κατάταξης της Επιτροπής ισοτιμιών του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ).

 

γ)  Δύο (2) φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου.

 

δ)  Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του δελτίου ταυτότητάς τους (2 όψεις).

 

ε)  Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/86, ότι έχουν όλα τα προσόντα που αναφέρονται στην προκήρυξη, καθώς και ότι τα αναφερόμενα στην αίτησή τους στοιχεία είναι αληθή. Στην ίδια δήλωση αναφέρουν αν υπάγονται σε ειδική κατηγορία και ποια, καθώς και αν επιθυμούν να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου ευεργετήματος.

 

στ)  Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, ότι δεν έχουν υποβάλει άλλη αίτηση για την ίδια προκήρυξη.

 

ζ)  Οι υποψήφιοι ειδικοτήτων, αντίστοιχο αποδεικτικό.

 

η)  Οι υποψήφιοι που θα δηλώσουν ότι υπάγονται σε ειδική κατηγορία του άρθρου 6 παρ. 2 του Ν. 3079/2002 (Α΄311), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, τα πρόσθετα δικαιολογητικά όπως αναλυτικά αναφέρονται παρακάτω.

 

θ)  Για όσους ανήκουν στις Ειδικές Δυνάμεις ή Υποβρύχιους καταστροφείς, υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/86, ότι έχουν λάβει γνώση ότι θα φοιτήσουν σε Ειδικά Σχολεία και θα υπηρετήσουν σε Υπηρεσίες της Ειδικότητας τους τουλάχιστον επί δεκαετία, εφόσον οι υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλουν.

 

ι)  Βεβαίωση ιατρού ειδικότητας Ορθοπεδικού (Ιδιώτη ή Δημοσίου), στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται-βεβαιώνεται απαραιτήτως ότι ο/η υποψήφιος/α: (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, Α.Δ.Τ)

 

«Υψομετρήθηκε την …………. (ημερομηνία) και διαπιστώθηκε ότι έχει   ανάστημα……. (σε εκατοστά)».

 

ια)  Για την απόδειξη γνώσης ξένης γλώσσας επιπέδου αρίστου ή πολύ καλού ή καλού, επικυρωμένους τους αντίστοιχους τίτλους ως κατωτέρω:

 

1.  Η γνώση της Αγγλικής γλώσσας (άριστη Γ2/C2, πολύ καλή Γ1/C1, καλή Β2) αποδεικνύεται με βάση το άρθρο 1 π.δ 146/2007 «Τροποποίηση διατάξεων του π.δ 50/2001 Καθορισμός προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων του δημόσιου τομέα όπως αυτό ισχύει» (ΦΕΚ 185/3.8.2007/τ.Α’), σε συνδυασμό με το τελευταίο εδάφιο της παρ.1 του άρθρου 1 π.δ. 116/2006 «Τροποποίηση του άρθρου 28 του π.δ. 50/2001…….» (ΦΕΚ 115/9.6.2006/τ.Α’», ως εξής:

 

α) Με Κρατικό Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας αντίστοιχου επιπέδου του ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003.

 

ή

 

β) με πιστοποιητικά αντίστοιχου επιπέδου των πανεπιστημίων CAMBRIDGE ή MICHIGAN

 

ή

 

γ) με πιστοποιητικά αντίστοιχου επιπέδου άλλων φορέων (πανεπιστημίων ή μη) ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, εφόσον είναι πιστοποιημένοι ή αναγνωρισμένοι από την αρμόδια αρχή της οικείας χώρας για να διενεργούν εξετάσεις και να χορηγούν πιστοποιητικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας στο αντίστοιχο επίπεδο. Εάν δεν υπάρχει φορέας πιστοποίησης ή αναγνώρισης στην οικεία χώρα, απαιτείται βεβαίωση του αρμόδιου Υπουργείου ή της Πρεσβείας της χώρας στην Ελλάδα ότι τα πιστοποιητικά που χορηγούνται από τους παραπάνω φορείς σε τρίτους, οι οποίοι δεν έχουν ως μητρική γλώσσα την Αγγλική , είναι αποδεκτά σε δημόσιες υπηρεσίες της αυτής χώρας ως έγκυρα αποδεικτικά γνώσης της Αγγλικής γλώσσας στο αντίστοιχο επίπεδο. Ως οικεία χώρα νοείται η χώρα στην οποία η μητρική ή επίσημη γλώσσα είναι η Αγγλική

 

 

 

ΥΨΟΜΕΤΡΗΣΗ, ΨΥΧΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ

 

 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

1. Από την Επιτροπή Κατάταξης, καλείται από τις πρώτες κατά σειρά θέσεις επιτυχίας κάθε μιας από τις υπάρχουσες κατηγορίες, αριθμός υποψηφίων αυξημένος τουλάχιστον κατά το διπλάσιο του αριθμού των προκηρυσσομένων θέσεων για κάθε κατηγορία και επιμέρους ειδικότητα, προκειμένου οι υποψήφιοι αυτοί να υψομετρηθούν, να υποβληθούν σε ψυχοτεχνική δοκιμασία, υγειονομικές εξετάσεις και να παραπεμφθούν στην Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή (ΑΝΥΕ).

 

2.  Ο συγκεντρωτικός Πίνακας Συμμετεχόντων-Καλουμένων αναρτάται στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στον Πίνακα Ανακοινώσεων του Αρχηγείου του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής της υψομέτρησης, της ψυχοτεχνικής δοκιμασίας, των υγειονομικών εξετάσεων και της παραπομπής στην ΑΝΥΕ,  οι υποψήφιοι ενημερώνονται με δική τους ευθύνη από τη Λιμενική Αρχή που υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους ή από το Αρχηγείο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ  .  Σχετική ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στον Πίνακα Ανακοινώσεων του Αρχηγείου του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

3. Η υψομέτρηση διενεργείται από τριμελή Επιτροπή Αξιωματικών Λ.Σ, η οποία ορίζεται με απόφαση Αρχηγού Λ.Σ. Η Επιτροπή συντάσσει πρακτικό στο οποίο αναγράφεται το μετρηθέν ύψος κάθε υποψηφίου καθώς και ειδικό Πίνακα με τους υποψήφιους οι οποίοι δεν διαθέτουν τα ορισθέντα ανά φύλο ελάχιστα όρια ύψους, καθώς και με τους υποψήφιους οι οποίοι δεν παρουσιάσθηκαν για υψομέτρηση.

 

4. Όσοι δεν έχουν το απαιτούμενο ελάχιστο ύψος ή δεν παρουσιάσθηκαν για υψομέτρηση σύμφωνα με το πρόγραμμα, αποκλείονται του διαγωνισμού. Ιδιαίτερη εξέταση υποψηφίου αποκλείεται, πλην της περιπτώσεως ύπαρξης αποδεδειγμένης ανωτέρας βίας και μόνο εντός του χρονοδιαγράμματος διεξαγωγής της διαδικασίας Υψομέτρησης. Σχετική ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και στον πίνακα ανακοινώσεων του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πρόβλημα επί της διαδικασίας και μόνο, αρμόδιος είναι ο Πρόεδρος της οικείας Επιτροπής Υψομέτρησης.

 

5. Στη συνέχεια οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε κατάλληλη ψυχοτεχνική δοκιμασία από Επιτροπή αρμόδιων Αξιωματικών που ορίζονται με Απόφαση Αρχηγού Λ.Σ. Οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε γραπτή δοκιμασία (TEST Προσωπικότητας) και προφορική δοκιμασία (συνέντευξη) ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής. Με τις εξετάσεις αυτές ερευνάται κυρίως η κρίση, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, η σκέψη, η αντίληψη και η εν γένει προσωπικότητα του υποψηφίου.

 

6. Όποιος κρίνεται ακατάλληλος από την ψυχοτεχνική δοκιμασία ή δεν παρουσιάσθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα αποκλείεται από το διαγωνισμό. Ιδιαίτερη εξέταση υποψηφίου αποκλείεται, πλην της περιπτώσεως ύπαρξης αποδεδειγμένης ανωτέρας βίας και μόνο εντός του χρονοδιαγράμματος διεξαγωγής της διαδικασίας Ψυχοτεχνικής δοκιμασίας. Ανακοίνωση με τα ονόματα όσων αποτύχουν στην εν λόγω δοκιμασία καθώς και όσων δεν παρουσιάσθηκαν σ’ αυτήν σύμφωνα με τα ανωτέρω, αναρτάται στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και στον πίνακα ανακοινώσεων του Αρχηγείου του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πρόβλημα επί της διαδικασίας και μόνο, αρμόδιος είναι ο Πρόεδρος της οικείας Επιτροπής Ψυχοτεχνικής Δοκιμασίας.

 

7. Όσοι κρίνονται ικανοί στις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, υποβάλλονται σε υγειονομικές-εργαστηριακές εξετάσεις και παραπέμπονται στην Ανωτάτη του Ναυτικού Υγειονομική Επιτροπή (ΑΝΥΕ), η οποία αποφαίνεται για την υγειονομική τους καταλληλότητα. Όσοι δεν παρουσιασθούν για υγειονομικές – εργαστηριακές εξετάσεις ή στην ΑΝΥΕ σύμφωνα με το πρόγραμμα, αποκλείονται του διαγωνισμού. Ιδιαίτερη εξέταση υποψηφίου αποκλείεται, πλην της περιπτώσεως ύπαρξης αποδεδειγμένης ανωτέρας βίας και μόνο εντός του χρονοδιαγράμματος διεξαγωγής της διαδικασίας Υγειονομικών εξετάσεων.

 

8. Η υγειονομική εξέταση των υποψηφίων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων ενεργείται σύμφωνα με το Π.Δ. 133/02 (Α΄ 109), όπως τροποποιήθηκε με τα Π.Δ. 53/2003 (Α΄ 59), 207/2007 (Α΄ 233) και 54/2010 (Α΄ 93), συμπεριλαμβανομένης και της εξέτασης του Δείκτη Μάζας Σώματος.

 

9. Ανακοίνωση με τα ονόματα όσων κρίνονται ακατάλληλοι από την ΑΝΥΕ καθώς και όσων δεν παρουσιάσθηκαν για υγειονομικές – εργαστηριακές εξετάσεις ή στην ΑΝΥΕ σύμφωνα με τα ανωτέρω, αναρτάται στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και στον πίνακα ανακοινώσεων του Αρχηγείου του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

10. Οι αποφάσεις της ΑΝΥΕ είναι μη αναθεωρήσιμες (Ν.Δ. 1327/73).

 

11. Σε περίπτωση που μετά την ολοκλήρωση των υγειονομικών εξετάσεων, ο αριθμός των υποψηφίων δεν επαρκεί για την κάλυψη των προκηρυσσομένων θέσεων, καλείται εκ νέου και κατά σειρά επιτυχίας ανά κατηγορία-ειδικότητα, συμπληρωματικός αριθμός υποψηφίων, διπλάσιος του προς κάλυψη κενού αριθμού.

 

12.  Οι επιτυχόντες στη Σχολή Λιμενοφυλάκων θα υποβάλουν υπεύθυνη δήλωσή τους, στην οποία θα δηλώνουν ότι για να φοιτήσουν στη Σχολή θα υποβληθούν σε έλεγχο για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα είναι επώνυμα και θα

 

 διασφαλίζονται απόλυτα ως προσωπικά δεδομένα. Η διαπίστωση θετικού δείγματος θα έχει σαν συνέπεια την απομάκρυνσή τους.

 

 

 

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

 

1. Όσοι κριθούν «Κατάλληλοι» από την ΑΝΥΕ, υποβάλλονται σε αθλητική δοκιμασία ενώπιον της Επιτροπής Αθλητικής Δοκιμασίας, που συγκροτείται με Απόφαση Αρχηγού Λ.Σ, σύμφωνα με πρόγραμμα που αναρτάται στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και στον πίνακα ανακοινώσεων του Αρχηγείου του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ως εξής:

 

α) Στην ελεύθερη κολύμβηση σε απόσταση 50 μέτρων σε χρόνο δύο (02) λεπτών (μία προσπάθεια). Όσοι κολυμπούν την απόσταση αυτή σε χρόνο μεγαλύτερο ή αδυνατούν να κολυμπήσουν θεωρούνται ότι απέτυχαν και αποκλείονται από τον διαγωνισμό. Ειδικά οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις ειδικότητες Ειδικών Δυνάμεων ή Υποβρύχιων Καταστροφέων εκ των Ενόπλων Δυνάμεων, θα δοκιμασθούν σε ελεύθερη κολύμβηση απόστασης 100μ. σε χρόνο δύο (02) λεπτών (μία προσπάθεια). Ομοίως, όσοι κολυμπούν την απόσταση αυτή σε χρόνο μεγαλύτερο ή αδυνατούν να κολυμπήσουν θεωρούνται ότι απέτυχαν και αποκλείονται από τον διαγωνισμό.

 

Η Επιτροπή μετά το πέρας της δοκιμασίας κολύμβησης συντάσσει Πρακτικό με τα αποτελέσματα, στο οποίο ειδικά για όσους απέτυχαν αναγράφεται η πλήρης αιτιολογία. Σχετική ανακοίνωση με τα ονόματα όσων αποτύχουν στην κολύμβηση, καθώς και όσων δεν παρουσιάσθηκαν ή δεν συμμετείχαν σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναρτάται στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και στον πίνακα ανακοινώσεων του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

β) Οι υπόλοιποι υποψήφιοι υποβάλλονται σε όλα τα ακόλουθα αγωνίσματα και υποχρεούνται να επιτύχουν τα κατωτέρω όρια επίδοσης σε όλα:

 

Α) Άλμα σε μήκος με φόρα 3,60 μέτρα (τρεις προσπάθειες).

 

Β) Άλμα σε ύψος με φόρα 1,00 μέτρο (τρεις προσπάθειες).

 

Γ) Δρόμος 1000 μέτρων σε χρόνο 4 λεπτών και30 δευτερολέπτων (μία προσπάθεια).

 

Δ) Δρόμος 100 μέτρων σε χρόνο 17 δευτερολέπτων (μία προσπάθεια).

 

Ε) Ρίψη σφαίρας (βάρους 7,260 κιλών) σε απόσταση τουλάχιστον 4,40 μέτρων, ως μέσος όρος του αθροίσματος της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το δεξί και το αριστερό χέρι με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για όλους τους υποψήφιους (τρεις προσπάθειες).

 

Ειδικά οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις ειδικότητες Ειδικών Δυνάμεων ή Υποβρύχιων Καταστροφέων εκ των Ενόπλων Δυνάμεων, αντί των παραπάνω αγωνισμάτων υποβάλλονται στα παρακάτω αγωνίσματα και υποχρεούνται να επιτύχουν τα ελάχιστα όρια σε όλα με μία προσπάθεια

 

μόνο:

 

Α) Έλξεις σε μονόζυγο συνεχείς 10 τουλάχιστον

 

Β) Κάμψεις χειρών επί του εδάφους συνεχείς 25 τουλάχιστον

 

Γ) Κάμψεις κοιλιακών από εδραία θέση συνεχείς 30 τουλάχιστον

 

Δ) Δρόμος ημιαντοχής απόστασης 2000μ. σε 12 πρώτα λεπτά

 

Ε) Δρόμος ταχύτητας απόστασης 100 μ. σε 16 δεύτερα λεπτά

 

Όσοι δεν παρουσιασθούν ή δεν συμμετάσχουν σύμφωνα με το πρόγραμμα σε όλα τα αγωνίσματα, αποκλείονται του διαγωνισμού. Η Επιτροπή μετά το πέρας των αγωνισμάτων συντάσσει Πρακτικό με τα αποτελέσματα, στο οποίο ειδικά για όσους απέτυχαν αναγράφεται η πλήρης αιτιολογία. Ανακοίνωση με τα ονόματα όσων αποτύχουν στα αγωνίσματα, καθώς και όσων δεν παρουσιάσθηκαν ή δεν συμμετείχαν σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναρτάται στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και στον πίνακα ανακοινώσεων του Αρχηγείου του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

2. Ιδιαίτερη εξέταση υποψηφίου αποκλείεται. Ειδικά όμως σε περίπτωση που αποδεδειγμένα συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας ή που διαπιστωθεί πρόβλημα υγείας υποψηφίου από επιτόπια εξέτασή του από τον παρόντα ιατρό, πριν από την διεξαγωγή κάποιας αθλητικής δοκιμασίας, υπάρχει η δυνατότητα να αγωνισθεί σε αυτή σε νέα ημερομηνία, εντός όμως του χρονοδιαγράμματος είτε της δοκιμασίας κολύμβησης είτε των ανωτέρω αγωνισμάτων, αντίστοιχα, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 

Υποψήφιος που προσέρχεται να συμμετάσχει στις αθλητικές δοκιμασίες αλλά παρουσιάζει εμφανέστατα στοιχεία σοβαρής ασθένειας ή φέρει σοβαρά τραύματα ή κατάγματα ή ευρίσκεται σε κατάσταση τέτοια (κύησης, κ.λ.π.), που καθιστά τη συμμετοχή του εντός του χρονοδιαγράμματος των αθλητικών δοκιμασιών σύμφωνα με το πρόγραμμα, αδύνατη και επικίνδυνη για τον ίδιο, μετά από επιτόπια εξέταση από τον παρόντα ιατρό, αποκλείεται.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πρόβλημα επί της διαδικασίας και μόνο, αρμόδιος είναι ο Πρόεδρος της οικείας Επιτροπής Αθλητικής Δοκιμασίας.