ΑΡΧΕΙΟ 28

Post date: Feb 23, 2017 7:38:32 PM

29/1/17

Αλλαγές στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2017 με τις Σχολές Υπαξιωματικών Αεροπορίας

 Σε νέες αλλαγές στο Μηχανογραφικό Δελτίο που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ, προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, με

απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Κ. Γαβρόγλου.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση:

Στο  «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ», στις Στρατιωτικές Σχολές προστίθεται:

Στο  «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ»  , από τις Στρατιωτικές Σχολές διαγράφεται:

 Με την παραπάνω απόφαση το Υπουργείο εφάρμοσε το Ν. 4407/2016 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 134 Α'/27.07.2016 και  βάσει  του οποιου ιδρύεται η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Μ.Υ.Α.). 

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, παύει η εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών, τη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών και τη Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων της Π.Α. 

25/1/17 Πως θα υπολογίσετε τα μόρια σας.

Ο τρόπος υπολογισμού των μορίων για εισαγωγή στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθορίζεται με το άρθρο 3 της αριθμ. Φ.253/193309/Α5/2015 (ΦΕΚ 2647/Β ́) Υ.Α. και βασίζεται μόνο στο γραπτό βαθμό των 4 ή 5 μαθημάτων.

Τα μόρια για κάθε επιστημονικό πεδίο προκύπτουν από τα 4 μόνο μαθήματα του κάθε πεδίου.

Για τον υπολογισμό των μορίων εφαρμόζεται ο τύπος:

[ (Α+Β+Γ+Δ) x 2 + (Α x 1,3) + (Β x 0,7) ] x 100 = ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΡΙΩΝ για συγκεκριμένο πεδίο,

όπου Α, Β, Γ, Δ είναι οι γραπτοί βαθμοί των 4 πανελλαδικών μαθημάτων του συγκεκριμένου πεδίου και Α,Β είναι οι γραπτοί βαθμοί των 2 μαθημάτων με συντελεστές βαρύτητας του συγκεκριμένου πεδίου.

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος διεκδικεί την εισαγωγή του σε πεδίο με μειωμένους συντελεστές βαρύτητας, τότε για τον υπολογισμό των μορίων εφαρμόζεται ο τύπος:

[ (Α+Β+Γ+Δ) x 2 + (Α x 0,9) + (Β x 0,4) ] x 100 = ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΡΙΩΝ για συγκεκριμένο πεδίο,

όπου Α, Β, Γ, Δ είναι οι γραπτοί βαθμοί των 4 πανελλαδικών μαθημάτων του συγκεκριμένου πεδίου και Α,Β είναι οι γραπτοί βαθμοί των 2 μαθημάτων με μειωμένους συντελεστές βαρύτητας του συγκεκριμένου πεδίου.

Και στις δύο ανωτέρω περιπτώσεις, στο ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΡΙΩΝ θα προστεθούν και τα επιπλέον μόρια που θα συγκεντρώσει ο υποψήφιος από τυχόν εξέτασή του σε ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες με τους αντίστοιχους συντελεστές του αρ. 2 της αριθμ. Φ.253/193309/Α5/2015 (ΦΕΚ 2647/Β ́) Υ.Α., για να προκύψει ένα διαφορετικό σύνολο μορίων, που θα ισχύει μόνο για τμήματα που απαιτούν ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες.

25/1/17 Μετά τις 6 Ιουνίου οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τι αλλάζει στις Πανελλαδικές.

Μετά τις 6 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, αφού ολοκληρωθούν οι ενδοσχολικές και ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, καθώς από φέτος μόνο οι κατέχοντες-αποδεδειγμένα- απολυτήριο Λυκείου θα μπορούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές (σ.σ. ο νόμος ορίζει ότι οι έχοντες απολυτήριο συμμετέχουν στις Εξετάσεις).

Η οριστική απόφαση για την ημερομηνία , αλλά και για τις επαναληπτικές εξετάσεις θα ληφθεί από την πολιτική ηγεσία, σε ευρεία σύσκεψη, την άλλη εβδομάδα.

Οσον αφορά τις επαναληπτικές εξετάσεις , όλα δείχνουν ότι από φέτος καταργούνται. Για να επανέλθουν σε εφαρμογή απαιτείται νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

Τι αλλάζει στις Πανελλαδικές.

Προτάσεις για αλλαγές θα καταθέσει σήμερα το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Διαβάστε αναλυτικά τι θα αλλάξει στα Λύκεια και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017.

Στην Α’ τάξη των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων θα υπάρξουν κοινά μαθήματα ενώ στη Β’ και Γ’ λυκείου θα υπάρχει επιλογή μαθημάτων, με δύο πυλώνες εκπαίδευσης Τεχνικής και Γενικής.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν αφού ολοκληρωθούν οι ενδοσχολικές, ενώ πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα ανακοινωθεί μέσα στον Φεβρουάριο και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν την Αίτηση Δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι καταθέτουν το Μηχανογραφικό τους για δύο κατ ́ ανώτατο όριο Επιστημονικά Πεδία.

Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε ένα (1) μόνο Επιστημονικό Πεδίο, εξετάζονται σε τέσσερα (4) μαθήματα, ενώ όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε δύο (2) Επιστημονικά Πεδία, εξετάζονται και σε ένα πέμπτο (5ο) μάθημα, το οποίο μπορεί να είναι Γενικής Παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού. Περισσότερα στο thepressroom.gr

24/1/17  Ενημερωτικός Οδηγός Σχολής ΣΜΥ.

Ο Ενημερωτικός Οδηγός της Σχολής έχει σαν σκοπό την παροχή βασικών πληροφοριών σε θέματα που αφορούν τη διαδικασία εισαγωγής των υποψηφίων Σπουδαστών στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών καθώς και το αντικείμενο, περιεχόμενο και τον τρόπο διεξαγωγής των Σπουδών σε αυτή. Οι περισσότερες από αυτές τις πληροφορίες υπάρχουν και σε άλλες σελίδες του ιστοχώρου μας, αλλά εδώ είναι ολοκληρωμένες και διαθέσιμες σαν ένα ενιαίο ενημερωτικό έντυπο σε pdf μορφή που προσφέρει η ΣΧΟΛΗ ΣΜΥ. ΕΔΩ

16/1/17 Σκληρός ο ανταγωνισμός «Πόλεμος» για μία θέση στις Στρατιωτικές, Αστυνομικές σχολές και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού διεξάγεται κάθε χρόνο μεταξύ των υποψηφίων.

Είναι ενδεικτικό ότι το ποσοστό επιτυχίας στη σχολή Ικάρων (Μηχανικοί), Ψυχολόγων (ΣΣΑΣ) και Οικονομικό (ΣΣΑΣ) κυμαίνεται μεταξύ 2 έως 3%.

Στο Ιατρικό (ΣΣΑΣ) τις 14 θέσεις διεκδίκησαν συνολικά 553 υποψήφιοι εκ των οποίων οι 248 τη δήλωσαν ως πρώτη προτίμηση.

Ως εκ τούτου, το ποσοστό επιτυχίας διαμορφώθηκε στο 5,64%, ενώ η βάση εισαγωγής ήταν υψηλότερη από όλες τις Ιατρικές σχολές της χώρας, ξεπερνώντας και αυτήν του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη Σχολή Ευελπίδων (ΣΩΜΑΤΑ) το ποσοστό επιτυχίας έφτασε το 8,38%, ενώ σχεδόν οι μισοί απ’ όσους το δήλωσαν στην κορυφή του μηχανογραφικού εισήχθησαν στη σχολή Ευελπίδων (ΟΠΛΑ).

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Οι υποψήφιοι πάντως της Σχολής Ικάρων (όλων των τμημάτων της) πρέπει να γνωρίζουν την Αγγλική Γλώσσα σε επίπεδο Β2 (Καλή Γνώση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσομάθειας και η γνώση αυτή πρέπει να βεβαιώνεται με το αντίστοιχο πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το κράτος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Αίτηση

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να εισαχθούν τόσο στις Στρατιωτικές σχολές όσο και στις Αστυνομικές και στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση απευθείας στον Στρατό, στην Αστυνομία ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια υπουργεία.

(Από το www.stratiotikes.gr θα ενημερώνεστε συγκεντρωτικά για όλες τις προκηρύξεις)

Εκτός από τη σχετική υποβολή αίτησης οι υποψήφιοι ακολούθως θα πρέπει να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις.

Προϋποθέσεις

Τα προσόντα που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι

Τα προσόντα, τα οποία πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι των ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ, σύμφωνα με την προηγούμενη προκήρυξη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, είναι τα εξής:

• Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Γίνονται δεκτοί/-ές και υποψήφιοι/-ες ομογενείς που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, την οποία όμως αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση όταν εισαχθούν.

• Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση.

• Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που θα τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας.

• Η αναγραφόμενη διαγωγή στον τίτλο σπουδών να είναι τουλάχιστον ΚΟΣΜΙΑ. ΠΗΓΗ

Υ.Γ. Η Προκήρυξη για το 2017 δεν έχει βγει ακόμη.

14/1/17 Πανελλαδικές 2017: Εγκύκλιος για τα εξεταζόμενα μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ενημερωτική εγκύκλιο για τους μαθητές  της τελευταίας τάξης ΓΕΛ σχολικού έτους 2016-2017 και των αποφοίτων - υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις τις Πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2017, σχετικά με τα εξεταζόμενα μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Για να ανοίξετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 3 του Ν. 4327/2015 (ΦΕΚ 50 Α’/14-05-2015), οι μαθητές της Γ ́ τάξης Ημερήσιου και Δ ́ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου σχολικού έτους 2016-17 έχουν ήδη επιλέξει και παρακολουθούν μία από τις παρακάτω Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού:

- Ομάδα Προσανατολισμού ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

- Ομάδα Προσανατολισμού ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

- Ομάδα Προσανατολισμού ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Οι Σχολές, τα Τμήματα και οι Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων των Πανεπιστημίων, των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Τ.Ε.Ι., των Α.Σ.Τ.Ε., των Στρατιωτικών Σχολών, των Σχολών της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, καθώς και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού κατατάσσονται σε πέντε (5) Επιστημονικά Πεδία, που ορίζονται ως εξής:

Οι Ομάδες Προσανατολισμού επιτρέπουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένα Επιστημονικά Πεδία κατόπιν συμμετοχής σε εξετάσεις που διεξάγονται σε πανελλαδικό επίπεδο με θέματα από την εξεταστέα ύλη της τάξης αυτής που προκύπτουν αποκλειστικά από Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Με τις ανωτέρω δύο σχετικές Υπουργικές Απόφασης καθορίστηκε η κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία του άρθρου 3 του Ν. 4327/2015 (ΦΕΚ 50 Α’/14-05-2015).

Οι υποψήφιοι για εισαγωγή, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων απόλυσης από το Γενικό Λύκειο και των αποτελεσμάτων των Εξετάσεων Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καταθέτουν δήλωση προτίμησης (Μηχανογραφικό Δελτίο) για δύο (2) κατ ́ ανώτατο όριο Επιστημονικά Πεδία.

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης Γενικού Λυκείου σχολικού έτους 2016-17 και οι απόφοιτοι-υποψήφιοι, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2017, που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε ένα (1) μόνο Επιστημονικό Πεδίο, εξετάζονται σε τέσσερα (4) μαθήματα, ενώ όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε δύο (2) Επιστημονικά Πεδία, εξετάζονται και σε ένα πέμπτο (5ο) μάθημα, το οποίο μπορεί να είναι Γενικής Παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού.

Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν έναν ή δύο από τους παρακάτω εναλλακτικούς συνδυασμούς μαθημάτων ανά Ομάδα Προσανατολισμού, λαμβάνοντας υπόψη και τα μαθήματα στα οποία υπάρχουν αυξημένοι συντελεστές βαρύτητας, όπως αυτοί καθορίστηκαν με το άρθρο 2 της αριθμ. Φ.253/85476/Α5/2015 (ΦΕΚ 995 B’/29-05-2015) Υπουργικής Απόφασης .

Για την εισαγωγή στα τμήματα κάθε Επιστημονικού Πεδίου, θα υπολογίζονται τα τέσσερα (4) μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο.

Συγκεκριμένα:

I. Ομάδα Προσανατολισμού ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Τα κοινά μαθήματα, στα οποία εξετάζονται υποχρεωτικά οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, σε όποιο Επιστημονικό Πεδίο και αν κατευθύνονται, είναι τα εξής τρία (3):

1. Αρχαία Ελληνικά Ομάδας Προσανατολισμού

2. Ιστορία Ομάδας Προσανατολισμού

3. Νεοελληνική Γλώσσα (Γενικής Παιδείας)

Οι υποψήφιοι εκτός από τα ανωτέρω τρία κοινά μαθήματα θα πρέπει να εξεταστούν:

α) στα Λατινικά Ομάδας Προσανατολισμού, για να έχουν πρόσβαση στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο

β) στη Βιολογία Γενικής Παιδείας, για να έχουν πρόσβαση στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο

γ) στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, για να έχουν πρόσβαση στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν μέχρι δύο (2) Επιστημονικά Πεδία.

Ειδικότερα, οι εναλλακτικοί συνδυασμοί πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων της Ομάδας

Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών ανά Επιστημονικό Πεδίο και οι συντελεστές βαρύτητας των δύο μαθημάτων παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

II. Ομάδα Προσανατολισμού ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Τα κοινά μαθήματα, στα οποία εξετάζονται υποχρεωτικά οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, σε όποιο Επιστημονικό Πεδίο και αν κατευθύνονται, είναι τα εξής τρία (3):

1. Φυσική Ομάδας Προσανατολισμού

2. Χημεία Ομάδας Προσανατολισμού

3. Νεοελληνική Γλώσσα (Γενικής Παιδείας)

Οι υποψήφιοι εκτός από τα ανωτέρω τρία κοινά μαθήματα θα πρέπει να εξεταστούν:

α) στα Μαθηματικά Ομάδας Προσανατολισμού, για να έχουν πρόσβαση στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο

β) στη Βιολογία Ομάδας Προσανατολισμού, για να έχουν πρόσβαση στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο

γ) στην Ιστορία Γενικής Παιδείας, για να έχουν πρόσβαση στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν μέχρι δύο (2) Επιστημονικά Πεδία.

Ειδικότερα οι εναλλακτικοί συνδυασμοί πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών ανά Επιστημονικό Πεδίο και οι συντελεστές βαρύτητας των δύο μαθημάτων παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

III. Ομάδα Προσανατολισμού ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Τα κοινά μαθήματα, στα οποία εξετάζονται υποχρεωτικά οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, σε όποιο Επιστημονικό Πεδίο και αν κατευθύνονται, είναι τα εξής τρία(3):

1. Μαθηματικά Ομάδας Προσανατολισμού

2. Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ) Ομάδας Προσανατολισμού

3. Νεοελληνική Γλώσσα (Γενικής Παιδείας)

Οι υποψήφιοι εκτός από τα ανωτέρω τρία κοινά μαθήματα θα πρέπει να εξεταστούν:

α) στη Βιολογία Γενικής Παιδείας, για να έχουν πρόσβαση στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο

β) στην Ιστορία Γενικής Παιδείας, για να έχουν πρόσβαση στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο

γ) στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) Ομάδας Προσανατολισμού, για να έχουν πρόσβαση στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν μέχρι δύο (2) Επιστημονικά Πεδία.

Ειδικότερα οι εναλλακτικοί συνδυασμοί πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής ανά Επιστημονικό Πεδίο και οι συντελεστές βαρύτητας των δύο μαθημάτων παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

Όλα τα παραπάνω απεικονίζονται στον ακόλουθο    ΠΙΝΑΚΑ 1.

Πως θα υπολογίσετε τα μόρια

Ο τρόπος υπολογισμού των μορίων για εισαγωγή στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθορίζεται με το άρθρο 3 της αριθμ. Φ.253/193309/Α5/2015 (ΦΕΚ 2647/Β ́) Υ.Α. και βασίζεται μόνο στο γραπτό βαθμό των 4 ή 5 μαθημάτων. Τα μόρια για κάθε επιστημονικό πεδίο προκύπτουν από τα 4 μόνο μαθήματα του κάθε πεδίου. Για τον υπολογισμό των μορίων εφαρμόζεται ο τύπος:

[ (Α+Β+Γ+Δ) x 2 + (Α x 1,3) + (Β x 0,7) ] x 100 = ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΡΙΩΝ για συγκεκριμένο πεδίο,

όπου Α, Β, Γ, Δ είναι οι γραπτοί βαθμοί των 4 πανελλαδικών μαθημάτων του συγκεκριμένου πεδίου και Α,Β είναι οι γραπτοί βαθμοί των 2 μαθημάτων με συντελεστές βαρύτητας του συγκεκριμένου πεδίου.

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος διεκδικεί την εισαγωγή του σε πεδίο με μειωμένους συντελεστές βαρύτητας, τότε για τον υπολογισμό των μορίων εφαρμόζεται ο τύπος:

[ (Α+Β+Γ+Δ) x 2 + (Α x 0,9) + (Β x 0,4) ] x 100 = ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΡΙΩΝ για συγκεκριμένο πεδίο,

όπου Α, Β, Γ, Δ είναι οι γραπτοί βαθμοί των 4 πανελλαδικών μαθημάτων του συγκεκριμένου πεδίου και Α,Β είναι οι γραπτοί βαθμοί των 2 μαθημάτων με μειωμένους συντελεστές βαρύτητας του συγκεκριμένου πεδίου.

Και στις δύο ανωτέρω περιπτώσεις, στο ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΡΙΩΝ θα προστεθούν και τα επιπλέον μόρια που θα συγκεντρώσει ο υποψήφιος από τυχόν εξέτασή του σε ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες με τους αντίστοιχους συντελεστές του αρ. 2 της αριθμ. Φ.253/193309/Α5/2015 (ΦΕΚ 2647/Β ́) Υ.Α., για να προκύψει ένα διαφορετικό σύνολο μορίων, που θα ισχύει μόνο για τμήματα που απαιτούν ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες.

Αίτηση δήλωση υποψηφίων

Με νεώτερη εγκύκλιό μας θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τον τρόπο, τη διαδικασία και το χρονικό διάστημα υποβολής της Αίτησης Δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις που θα πραγματοποιηθεί εντός του μηνός Φεβρουαρίου.

Πηγή

14/1/17. Η οικονομική κρίση, η αδυναμία των γονιών να σπουδάσουν τα παιδιά, ο σταθερός μισθός και η σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση έστρεψε πολλούς υποψηφίους προς τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.

Η βάση στη Σχολή Ευελπίδων (όπλα) που ήταν το 2015 στα 16.064 «κλείδωσε» στα 16.095 το 2016.

Η βάση εισαγωγής στην Σχολή Ευελπίδων (σώματα) κατέγραψε το 2015 σημαντική πτώση και «κλείδωσε» στα 17.355 μόρια. Το 2016 ανέβηκε περίπου 300 μόρια, 17.642.

Η Σχολή Ικάρων (Ιπτάμενοι) ήταν το 2015 στα 17.189 μόρια και το 2016 κατέγραψε αύξηση της τάξεως των 600 μορίων, 17.786. 

Οι μηχανικοί στη Σχολή Ικάρων μπήκαν το 2015 με 18.904 μόρια, ενώ το 2016 στα 18.625.

Η ΣΤΥΑ στα 16.348.

Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (μάχιμοι) είχε βάση εισαγωγής τα 17.389 μόρια, ενώ το 2016 17.662 μόρια.

Η ΣΜΥ (όπλα) είναι φέτος στα 14.532 και σώματα 15.678, ενώ η ΣΜΥΝ 11.036.

Όσον αφορά τις Αστυνομικές σχολές, η σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, «κλείδωσε» το 2015 στα 16.881 μόρια ενώ το 2016 στα 17.896, 1000 μόρια πάνω.

Η σχολή Αστυφυλάκων ήταν στα 16.169 μόρια ενώ το 2016 στα 16.388.

Η σχολή Πυροσβεστών το 2016 στα 16.689 μόρια. ΠΗΓΗ

14/1/17 Οι στρατιωτικές σχολές και σε ποιά πεδία ανήκουν.

14/1/17 Υπενθυμίζουμε ότι καταργούνται οι ΣΤΥΑ, ΣΥΔ και ΣΙΡ και δημιουργείται νέα Στρατιωτική Σχολή της Αεροπορίας.

Την ενοποίηση των τριών Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) σε μία ενιαία Σχολή Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΥΑ) και την δημιουργία ενιαίας σχολής που η εισαγωγή των υποψηφίων θα γίνεται και πάλι με τις Πανελλήνιες εξετάσεις και με στόχο την εξοικονόμηση προσωπικού και υλικών και οικονομικών πόρων

Στη νέα Σχολή της Πολεμικής Αεροπορίας  θα εισάγονται υποψήφιοι με τις Πανελλήνιες εξετάσεις: Ειδικότερα σύμφωνα με τις διατάξεις ιδρύεται Σχολή Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΥΑ), η οποία έχει ως αποστολή να παράγει, μετά από κατάλληλη εκπαίδευση, άνδρες και γυναίκες μονίμους υπαξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), με άρτια στρατιωτική αγωγή και επαγγελματική κατάρτιση, για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του ως άνω κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων 1. Στους σπουδαστές της Σ.Υ.Α. παρέχεται ακαδημαϊκή, στρατιωτική και πρακτική εκπαίδευση. 2.

Στη Σ.Υ.Α. λειτουργούν οι ακόλουθες κατευθύνσεις, που θα περιλαμβάνουν τις συναφείς με αυτές ειδικότητες:

α) Κατεύθυνση Τεχνολογικής Υποστήριξης.

β) Κατεύθυνση Επιχειρησιακής Υποστήριξης.

γ) Κατεύθυνση Διοικητικής και Εφοδιαστικής Υποστήριξης.

Υπαγωγή-Έδρα-Διάρκεια εκπαίδευσης

1. Η Σ.Υ.Α. είναι Ανώτερη Στρατιωτική Σχολή Υπαξιωματικών, ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υπάγεται στη Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης. Οι σπουδαστές της Σχολής εισέρχονται σε αυτήν κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την εισαγωγή των σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

2. Έδρα της Σχολής ορίζεται η αεροπορική βάση της Δεκέλειας. Κατόπιν σχετικής απόφασης του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου, η εκπαίδευση μιας εκ των κατευθύνσεων ή μέρος της εκπαίδευσης ορισμένων εκ των ειδικοτήτων, δύναται να παρέχεται και σε εγκαταστάσεις άλλης μονάδας ή εκπαιδευτικού κέντρου της ΠΑ.

3. Η διάρκεια της εκπαίδευσης στη Σχολή είναι τριετής. Οι σπουδαστές που αποφοιτούν ευδοκίμως ονομάζονται Σμηνίες της αντίστοιχης κατεύθυνσης - ειδικότητας.

Οι πρώτοι σπουδαστές της Σ.Υ.Α. εισάγονται το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, οπότε παύει η εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών, τη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών και τη Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων.