Allsångsfest

Qviflax Allsångsfest 10-årsjubileum

Söndagen den 7 juli 2019 klockan 15.00 på Vestergårds gård i Qviflax idylliska skärgårdsby erbjuds ett unikt tillfälle att sjunga allsång till ackompanjemang av en riktig trädgårdsorkester!

I Qviflax-allsångens traditionella stil blir det en gemytlig blandning av sånger på finska och svenska. Njut av förtrollande och roliga solo- och musikuppträdanden mellan allsångerna. Kaffe och bullar ingår i priset och serveras i pausen.

Vi bjuder på den tionde allsångsfesten i ordningen. Jubiléet till ära kan vi presentera ett exceptionellt stort antal unga artister. Martin Granström (violin), Gustav Nyström (bleckblåsinstrument), Elias Miettinen (piano) och Aki Yrjä (cello) spelar i orkestern. Sånger framförs av Riikka och Ilona Sirén, Gustav Nyström och Alma Lillkung och byakören Vox Qviflax. Som ceremonimästare fungerar skådespelaren Jerry Wahlforss.

Kom och upplev en oförglömlig sommareftermiddag i vår vackra by! Biljetter är tillgängliga vid dörren för 20€, inkluderar kaffe i pausen. I år inför vi ett specialpris, 15€ för ungdomar (under ca 25 år). Barn under 12 år är gratis liksom tidigare år.

Här ett smakprov från allsången 2016

Om allsångsfesten

Allsångsfesten har sedan början haft ett grundkoncept. Allsång varvat med professionella artistframträdanden på bägge inhemska enligt "unplugged"-konceptet, dvs. akutiskt. Henrik Wikström ackompanjerar på dragspel och piano medan Qviflax ”egna” artister, systrarna Ilona, Maria och Riikka Sirén samt Sören Lillkung medverkar med solo-, duett- och ensemblesång. Stamgästerna följer med stort intresse med byns unga framtida artisters utveckling från år till år. Qviflax blandade sångkör, Vox Qviflax tar sig fördomsfritt an sånger av varierande genre. Publiken får som vanligt sjunga allsång på båda inhemska språken och i pausen finns det kaffe och läsk med tilltugg samt Qviflax-produkter till salu.

Till konceptet hör också gästartister. Minst en gästartist har varje år gästspelat på festen.

Gästartister genom tiderna:

Du hittar mera bilder och videor från våra fester under rubriken Foto & Video