potosi

Peru Bolivia Chili

Potosi

Homepage - Home- Route - Foto's - Tips

Lima - Parque Lauca - San Pedro de Atacama - NP Eduardo Avaroa - Salares de Uyuni - Potosi - Sucre - La Paz Copacabana - Puno - Cuzco

Woensdag 27 juli 2005, dag 9

Vandaag vertrekken we om 08.30 uur richting Potosi. Volgens de reisbeschrijving is het een spectaculaire tocht. Daar is niets aan gelogen! We rijden langs erg mooie vergezichten en heel diepe afgronden. We stoppen regelmatig om de remmen te koelen, niet erg geruststellend, maar om 15.30 uur komen we zonder kleerscheuren in Potosi aan. We gaan naar een café op een hoek van het centrale plein. Een leuk café met heerlijke warme chocolademelk. Het toeval wil dat er meer mensen dit idee hebben en binnen een mum van tijd zit onze halve groep daar.

Donderdag 28 juli 2005, dag 10

We kunnen vandaag kiezen voor een excursie naar de zilvermijnen, maar wij hebben daar geen zin in. We willen een relaxdag. We slapen uit tot 08.45 uur, kijken naar buiten en zien de zon schijnen. Manon trekt haar rokje met haltertop en teva's aan. Peter volgt dit voorbeeld door zijn pijpen af te ritsen en ook zijn teva's aan te trekken. We lopen naar het gezellige plein en krijgen heel veel bekijks. Kennelijk zijn blote schouders hier niet echt heel gewoon. Sommige mensen lopen nog met mutsen op en met dikke dekens om. We voelen ons niet echt op ons gemak dus we besluiten om ons maar weer om te kleden.

Manon en Ronald in de zon op de patio van ons hotel

De middag brengen we ook erg relaxed door. Eerst zitten we heerlijk in de zon, daarna gaan we naar het Santa Teresa klooster. Het klooster is heel mooi, maar de rondleiding duurt véél te lang, bijna twee uur. Het valt ons op dat de afbeeldingen van Jezus hier veel bloederiger zijn dan in Europa, verder zien wel heel veel bladgoud. Na het bezoek aan het klooster lopen we nog door de mooie gekleurde straatjes.

--

Een aantal van onze groep zijn wel naar de mijnen geweest, ze vonden het heel indrukwekkend.(tip: neem oude kleren mee) Sanne heeft een band uitgenodigd bij een nabij gelegen restaurant. Bijna de hele groep gaat mee. We eten en dansen en hebben een gezellige avond. Om 23.45 uur gaan we toch maar slapen want morgen gaat om 06.30 uur de wekker.

Terug - Foto's - Volgende

Bedankt voor het bekijken van onze pagina's!

Plaats een bericht of vraag in ons gastenboek/contactformulier, we zullen dan zo snel mogelijk reageren.