Valors

CACERES DEL TRESOR SOBRE ELS VALORS

"Els valors són aquell conjunt d'idees i creences pròpies d'una societat que condicionen el comportament humà i el sistema de normes socials" Són creences perquè pertanyen a l'ambit cognitiu de les persones, socialment admeses, personalment i socialment gratificants.

Els valors són els principis en funció dels quals orientem el nostre comportament per donar testimoni de nosaltres mateixos.

Totes les persones, al llarg de la vida lluiten d’una manera o altra per assolir aquelles coses que els importa de veritat: tenir amics, tenir diners, ser un personatge important, ser un bon professional, ser bona persona, ser feliç... però quines són les coses que realment ens importen?

"Procureu no ser un home amb èxit, sinó un home amb valors" Albert Einstein

CACERES DEL TRESOR PER DESENVOLUPAR VALORS

Cacera sobre valors 1 generalCacera compartirSOBRE EL VALOR DE L'ESFORÇ

Ànims ho aconseguirem!Si volem podem!Som deferents
Solidaritat: "Molt pocs fan un molt"


Altruisme: "Fes bé i no miris a qui"Càncer: "Veure a través de la mirada de l'altre"
Assertivitat


Cacera sobre el bon humor
Cacera saber canviar


Cacera sobre la constància


Cacera sobre la paciència
Cacera sobre la generositat 1Cacera sobre la generositat 2


Cacera malbaratament alimentariCacera aliments solidaris


Cacera ajudar als altresCacera bondat
Cacera tolerància

Algunes "Cites" sobre valors.

DITES, CITES I/O FRASES

Les dites o les cites són el resultat del recull de la saviesa popular i, com a tal, ens serveixen actualment per a recordar els valors que ens poden ajudar a promoure a l’escola. Intentem que les dites siguin unes eines útils no només per transmetre coneixements de l’entorn, si no coneixements emocionals, valors i la resolució de conflictes.

La saviesa popular, fruit d’anys i anys d’experiència, es concentra en aquestes petites unitats de coneixement que viatgen de la boca dels avis a l’orella dels nets, de la del pare o mare a la del fill o la filla. Utilitzant un llenguatge directe, traspassen els anys per arribar a nens i joves amb la voluntat de proporcionar-los uns coneixements, procediments i actituds que perduren al llarg del temps. Per exemple: les estacions de l’any, el menjar, els animals, les relacions humanes, el temps, les festes... Un univers infinit de situacions es veu reflectit a les dites.

Aquesta proposta d’activitats a partir d’una cita o dita són interdisciplinars, és a dir parteixen i giren al voltant d’una dita, motivadora i engrescadora que globalitza totes les àrees del currículum. Estan destinades a treballar-se amb alumnat de deu a catorze anys aproximadament.

Podeu llegir més dites a l'apartat de DITES/FRASES a l'índex.Obra de Núria Alart i Guasch està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 3.0 Espanya de Creative Commons

Creat a partir d'una obra disponible a www.xtec.cat/~nalart 

Ċ
Núria Alart Guasch,
1 d’oct. 2012, 9:16
Ċ
Núria Alart Guasch,
1 d’oct. 2012, 9:16
Ċ
Núria Alart Guasch,
1 d’oct. 2012, 9:17
Ċ
Núria Alart Guasch,
1 d’oct. 2012, 9:17
Ċ
Núria Alart Guasch,
1 d’oct. 2012, 9:17
Ċ
Núria Alart Guasch,
1 d’oct. 2012, 9:17
Ċ
Núria Alart Guasch,
1 d’oct. 2012, 9:17
Ċ
Núria Alart Guasch,
1 d’oct. 2012, 9:18
Comments