Stilul rustic, rămâne unul dintre cele mai iubite stiluri de design interior

Conform mediului urban, dar mai ales celui rural, stilul rustic creează o atmosferă calmă și relaxantă. Adepții stilului rustic au caractere sincere, apreciind lucrurile simple, dar autentice. Adesea, decoratorii rustici sunt, de asemenea, artizani ai obiectelor folosite în amenajarea teritoriului. Persoanele cu pricepere la tricotat manual pot organiza un spațiu rustic tricotând, brodând sau croșetând perne ornamentale, pături sau diverse alte obiecte decorative pentru pereți. Amenajare case clasice Sector 5 Bucuresti .

Definiția elementelor pentru stilul rustic Stilul rustic este ideal pentru spații intime, nu foarte mari. Camera centrală a unei case rustice este bucătăria, suficient de mare pentru a include sala de mese. Și chiar dacă în bucătărie doriți să aveți la dispoziție echipamente și performanțe moderne, este posibil să adoptați stilul rustic fără rezerve, deoarece producătorii de aparate au creat colecții dedicate iubitorilor acestui stil: cuptoare, plite, sobe sau hote. Simplitatea naturalului se regăsește într-un decor rustic atât în ​​culorile, cât și în texturile utilizate.

În ceea ce privește paleta de culori, stilul rustic este dominat de tonuri neutre, de pământ, cât mai aproape de natură. Mașina mobilă rustică este fabricată din lemn masiv proaspăt finisat, posibil sculptat sau pictat manual. Materialele utilizate într-un cadru rustic precum lemnul solid, ceramica, piatra naturală, țesăturile naturale sau fierul forjat sunt întotdeauna scumpe, precum și prelucrarea acestora, dar calitatea și rezistența lor în timp este proporțională.

Cu toate acestea, au apărut și materiale mai puțin costisitoare, cum ar fi plasticul sau lemnul presat, ale căror finisaje încearcă să imite cel mai bine materialele naturale. Rețineți, totuși, că mobilierul rustic original este greu, robust, cu suprafețe ușor lustruite. Este posibil să adoptați un stil rustic contemporan, combinând elementele rustice cu cele moderne. Plăcile de piatră sau lambriurile din lemn pot crea o ambianță rustică, dar bucățile de piatră și lemn trebuie să apară cât mai crude și mai naturale.O versiune ieftină și ușor de aplicat este tapetul care imită piatra naturală sau lemnul.

O sobă sau un șemineu poate contribui, de asemenea, la crearea unui interior rustic autentic. În absența unui șemineu, există și varianta unui șemineu electric ale cărui finisaje imită materialele naturale. Atmosfera primitoare este dată într-un cadru rustic și de dorința de prețiozitate a obiectelor care decorează acel loc. Fără a fi opulent, valoarea decorațiunilor rustice este dată de faptul că perpetuează tradițiile și sunt rezultatul dedicării și talentului artiștilor populari. Portofoliu Design Interior Case .

Covoare sau alte țesături realizate manual, sticlă colorată, accesorii din ceramică sau fier forjat, toate acestea definesc un mediu confortabil și relaxant. Stil rustic românesc Interioarele în stil rustic românesc și cele din stilul cult neoromânesc sunt caracterizate de pereți albi pe care putem admira țesături, icoane sau obiecte din lut. Mobilierul este realizat din lemn sculptat sau pictat cu motive decorative tradiționale: șir, coloană infinită, motive solare sau florale și zoom în forme geometrice. Mobilierul specific românesc este: cufăr sau zestre, pat pe picioare înalte, scaune cu distanțier sculptat și neîmpletit, chiuvetă sau bancă cu distanțier, rafturi sculptate pentru expunerea obiectelor din lut.

IdeiAmenajare interioara / Proiecte design Blog

Culoarea și vitalitatea sunt introduse în amenajarea interiorului românesc prin intermediul obiectelor decorative: covoare și pături, fețe de masă și prosoape țesute în război. Atributul esențial este austeritatea confortului echilibrată de bogăția estetică. În unele zone ale țării recunoaștem elemente ale tradiției rustice maghiare sau săsești.

Gama de culori rustice maghiare implică întotdeauna prezența verde. Ungurul rustic echilibrează contrastul dintre roșu și verde cu obiecte ceramice în culori alb-bleumarin sau pământ. Elementele decorative sunt deosebit de florale. Mai frecvente la noi sunt persoanele înalte și păsările ca elemente zoomorfe. În rusticul maghiar și săsesc există piese de mobilier, cum ar fi bufetul de bucătărie, o combinație de dulap închis cu fereastră în partea de sus.

Website: Nobili Design