Blog idei stil amenajare living

Indiferent de decorul, bugetul sau gusturile dvs. personale, puteți transforma cu ușurință hodge-podge-ul mobilierului și accentelor din camera de zi într-un spațiu care arată ca și cum ar fi fost realizat de un design interior.

După cum spunem adesea, funcția este mai importantă decât forma. Începeți aventura de design interior, determinând pentru ce este camera dvs. de zi. Este un loc pentru o întâlnire intimă de prieteni și familie? Îți distrați un grup mare de invitați în mod regulat? Este un loc unde să vă relaxați pur și simplu să vă dați înapoi?

Răspunsul va determina aspectul camerei. Dacă vă distrați mult, atunci doriți ca spațiul dvs. să fie mai deschis, astfel încât oaspeții să poată circula liber în jurul camerei, fără să vă îmbrăcați în mobilier. Dacă găzduiești mai multe grupări intime, atunci vrei să îți aranjezi mobilierul pentru a promova conversația.

1. Selectați mobilier care să corespundă nevoilor dvs.

După ce cunoașteți funcția camerei, este timpul să lucrați pe formular. Există o mulțime de piese cu adevărat minunate în zilele acestea. Nu numai că puteți obține canapele și canapele de invitație, dar și idei noi, cum ar fi secțiunile cu o șaibă încorporată. Dacă vă distrați mult, luați în considerare să mergeți cu grupuri de mobilier sau piese care pot fi mutate cu ușurință în jurul camerei. Dacă este vorba doar de familie și prieteni, mergeți cu o grupare mare în secțiuni, astfel încât să vă puteți așeza cu toții în confort și stil.

2. Utilizați culoarea în mod inteligent

Culorile potrivite pot face cu adevărat o sufragerie la viață. Alege culori de perete care să completeze mobilierul tău. Contrar credinței populare, o culoare închisă face ca o cameră să pară mai mare, nu mai mică. Folosiți culori de accent pentru accesoriile dvs. Nu vă lăsați prea sălbatic cu culorile - ar trebui să lucreze unul cu celălalt, nu unul împotriva celuilalt.

3. Mergeți cu un stil neutru

Rezistați tentației de a cumpăra cele mai noi tendințe în materie de mobilier sau accesorii. Nu doriți ca spațiul dvs. să fie datat. Ridicând cea mai recentă lampă sau ceas gimmicky reduce și spațiul. Mai presus de toate, nu puneți prea multe gusturi personale în decor. Păstrați amintirile și suvenirurile prețioase în dormitor sau camera de familie.

4. Lasă-l să strălucească

O modalitate bună de a adăuga puțin spațiu în camera de zi este să mergi cu suprafețe reflectorizante pentru mese, corpuri de iluminat și iluminat. Dulapurile vitrate albe sunt grozave pentru acest lucru, în special dacă au uși vitrate. La fel se întâmplă și cu iluminatul. O lampă cu o nuanță lucioasă poate face camera să pară mai mare decât este.

5. Folosiți covoare ca decor

Dacă aveți un spațiu deschis cu adevărat mare, luați în considerare ruperea acestuia în zone mai mici. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să folosiți covoare de zonă. Deși la început pare ciudat, un covor de zonă nu poate fi folosit doar pe podele din lemn sau faianță, ci și pe covoarele de pe perete. Când utilizați un covor de zonă pentru a defini un spațiu, asigurați-vă că mobilierul fie sprijinit pe covor, fie atingeți marginile.

6. Localizați mai întâi piesele mari

Canapeaua, scaunul de dragoste și secțiunile ar trebui să fie mai întâi plasate. Din nou, luați în considerare funcția camerei și aranjați-vă corespunzător. Dacă piesele dvs. sunt grele, poate doriți să extrageți camera pe o bucată de hârtie și să creați forme care să se potrivească cu măsurătorile mobilierului dvs. Mutați-le pe hârtie înainte de a le muta în cameră. Acest lucru economisește timp și energie.

7. Lucrează-ți de acolo

După ce aveți piesele mari de mobilier la dispoziția dvs., este timpul să adăugați mesele de capăt, mesele de cafea și alte articole de mobilier secundare grupului dvs. Apoi, este timpul pentru accente: lămpi, vaze, plante etc. În sfârșit, atârnă-ți arta, astfel încât să completeze aspectul nou al camerei. După ce ați pictat și schimbat aspectul, puteți afla că o parte din arta dvs. este în afara locului. Uită-te în celelalte camere pentru a vedea dacă o altă piesă ar arăta mai bine.

Cel mai mult, distrează-te cu proiectul tău de redecorare. Odată ce aveți mobilierul care vă place, restul poate fi schimbat ușor în drum cu doar câteva conserve de vopsea și câteva atingeri artistice.


Comments