Välkommen till Klintens Båtklubb!

Lördag 2a oktober inföll årets båtupptagning. Tack alla för ett stort engagemang. Tillsammans genomförde vi en lugn och säker upptagning av våra båtar!

Nu önskar vi i styrelsen alla en riktigt härlig höst med en del båtpyssel! Vi ses i klubben!


Nyheter

Vattnet stängs av 25e oktober

Färskvattenkranarna längs bryggorna stängs av måndag 25e oktober. Se till att ni har fått all vinterkonservering och tvätt iordning innan dess.

Båtupptagning 2a oktober

Nu är årets båtsäsong slut! Lördag 2a oktober genomfördes årets torrläggning av båtarna. Tack för visat engagemang från alla medlemmar. Nu börjar vintersäsongen med allt fix och trix! Vi ses nere i båtklubben.

OBS! Var uppmärksamma på hur ni surrar era presenningar över båtarna så att inga stöttor eller liknande kan ruckas vid kraftiga höst- och vinterstormar.

Vår forna medlems båt "Trygg" är med på TV

En utav våra mest minnesvärda båtar var fina mahogny båten "Trygg". Med tiden har "Trygg" blivit i stort behov av omvårdnad och en köpare har nu tagit sig an projektet för att rädda båten.


SVT har gjort ett teveprogram om renoveringen av "Trygg" i korta avsnitt. Klicka här för att komma till programmet på SVT play.

Ansiktslyft för mastkransbryggan

Under sensommaren arbetade vår hamnförvaltare Fredrik och klubbmedlemmen Roger med att rusta upp kjolen på mastkransbryggan genom att fästa däck, hänga över en gummiduk och sätta beslag längs bryggan. Förhoppningen är att detta underlättar arbetet med av och påmastning. Dessutom blev det väldigt snyggt och prydligt. Tack!

Mastkransbryggan. Foto: Fredrik Eriksson

Enkät om framtida sjösättningsdatum - Avslutad

Under våren upprättade styrelsen en enkät för att samla medlemmarnas samlade åsikt i frågan om framtida sjösättningsdatum. Efter annonsering av omröstningen på både årsstämma, två e-post utskick och annonsering av enkäten på hemsidan var det 30 medlemmar som deltog i omröstningen med en åsikt i frågan. Utfallet blev tydligt. En klar majoritet av medlemmarna önskar fortsätta med samma sjösättningsdatum som tidigare.

Vad händer på Härsö?

Gå in på Härsös hemsida, så kan ni läsa om allt som händer under sommaren.

Klubbens brandberedskap has setts över

Vi har fått nytt brandredskap i vårt klubbhus och ladan, och det är företaget Presto som hjälpt oss med det. Se under rubriken Torget, så kan ni köpa brandsläckare till ett reducerat pris.

Ny brygga vid vändplanen

Stålbalkarna var helt sönderrostade och arbetet med att riva den åldrade bryggan inleddes under vintern. Under senvintern och våren har flera medlemmar under ledning av vår eminenta hamnkapten Tommy byggt den nya bryggan. Denna brygga kommer vara angöringsplats för fyra båtar. Stort tack till alla er som varit med och engagerat er!

Har vi uppdaterade kontaktuppgifter till dig?

Varje medlem ansvarar att förse klubben med uppdaterade email adresser och telefonnummer. Det är viktigt att vi kan nå er med information om vi snabbt måste få tag på varandra. Logga in på Båtunionens Administrativa System (BAS) (klicka här) och ändra dina uppgifter.

Har du upptäckt vårt forum "Torget"?

Har du något som du vill dela med dig av på hemsidan? Eller någon båtpryl som du vill sälja under rubriken Torget?

Skicka ditt underlag till:

E-post: ellen.cowan.se@gmail.com

Skurubron med Klintens båtklubb i förgrunden. Foto: Ellen Cowan, maj 2020

Ellen Cowan administrerar nya hemsidan från maj 2021. Vid frågor eller önskemål går det bra att skicka mig ett mejl på ellen.cowan.se@gmail.com.

Sidan uppdaterades senast 2021-10-03

Annons från Svenska Sjö