Velkommen

Velkommen til Guidekursus - et overflødighedshorn af informationer for lokal guider og andre som søger information om området. 

Hvis du er interesseret i lokalhistorie, natur, kunst og kultur i Vendsyssel, så har du fundet det helt rigtige sted. Her kan du finde næsten alle oplysninger om seværdigheder, personer og steder i Skagen, Frederikshavn, Sæby og Vestkysten af Vendsyssel. 

Der er separate leksika for 


Klik på linkene ovenfor eller på de orange faneblade foroven. 

Dokumenterne er uden specifik kildeangivelse, men der er henvisninger til andre hjemmesider som måske uddyber emnet eller bøger, hvor du kan læse mere. Fejl og mangler er mit ansvar. Noget er korte notater fra bøger, ligesom der er plukket fra Wikipedia, Gyldendal og andre sider eller blot henvist til disse for yderligere informationer. 

Det er en blanding af dansk og engelsk af hensyn til guiderne. 

God fornøjelse
Claus Bruun


OBS! På mange biografier er der et link til "ANEBLAD". Dette linker til Lundholm Sørensens Arkiver (www.gulle.dk), men dette arkiv er desværre ikke tilgængeligt online i øjeblikket. Derfor virker disse links ikke p.t.

Lundholm Sørensens Arkiv kan midlertidigt findes på http://lundholmsarkiv.dk/ 

Nyeste meddelelser

 • Handouts Ikke mindre en 37 handouts har gruppen præsteret at lave - det er flot!Vi havde desværre ikke taget højde for at disse skulle printes, så vi har lige måtte samle ...
  Sendt 13. feb. 2018 05.27 af Claus Bruun
 • Guidesiderne er opdelt i flere sites På grund af pladsmangel har jeg opdelt siden i 5 forskellige sider, men de er ens i udseende og man kan let linke mellem siderne. Guidekursus - som skal blive et ...
  Sendt 6. nov. 2017 10.51 af Claus Bruun
 • Lundholm Sørensens Arkiv Lundholm Sørensens arkiv er igen flyttet til en ny adresse: http://www.lundholmsarkiv.dk/ Aneblads linkene vil efterhånden blive rettet til, så de igen virker. 
  Sendt 10. aug. 2017 11.26 af Claus Bruun
 • Sæby - Eksamensnotater Til jer der skal eksamineres i Sæby kunne denne side måske være til hjælp: 1 Sæby - byvandringHeld og lykke !
  Sendt 10. jul. 2017 00.00 af Claus Bruun
 • Kapervæsnet i Vendsyssel Tirsdag den 7.3.2017 gav museumsinspektør Jan Hammer Larsen, Kystmuseet, et indblik i kapervæsnet i Vendsyssel for Lokalhistorisk Forening. Jeg har efterfølgende fået lov til at stille præsentationen til ...
  Sendt 8. mar. 2017 06.01 af Claus Bruun
Viser post 1 - 5 af 8. Vis flere »


Frederikshavn, Sæby, Skagen (Lang dansk version 10:07 min) 14. marts 2016 Turisthus Nord


Guidekalender

Undersider (1): Nyheder