Αρχική σελίδα

            

3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ


 
     

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 

1. «Έναρξη διαδικασιών για την έκδοση Πιστοποιητικών Επταμελών Επιτροπών για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022». Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. Φ.152/161649/Α5/25-11-2020 Εγκύκλιο, οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις που ενδιαφέρονται για να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, καλούνται να αποστείλουν Αίτηση με τα απαραίτητα  δικαιολογητικά από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 σε μια από τις Επταμελείς Επιτροπές οι οποίες έχουν συγκροτηθεί σε 14 Νοσοκομεία της χώρας. Επισημαίνουμε ότι η υποβολή των δικαιολογητικών στις ανωτέρω ημερομηνίες, ειδικά  για την τρέχουσα χρονιά, λόγω των ειδικών συνθηκών (COVID-19) θα πρέπει να γίνει ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής ή ταχυμεταφορά (courier) σε μία μόνο από τις Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων. Για τον σκοπό αυτό οι υποψήφιοι πρέπει να συμβουλεύονται τα στοιχεία ταχυδρομικής αποστολής από τον συνημμένο στην εγκύκλιο πίνακα και εκτός από την ακριβή διεύθυνση του Νοσοκομείου που θα επιλέξουν, θα πρέπει να  αναφέρουν την ένδειξη «Για την Επταμελή Επιτροπή Εξέτασης δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις». Για την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

2. ΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2021  

 ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας από την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου ως και την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020. Η αίτηση-δήλωση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο email του σχολείου (mail@3lyk-an-liosion.att.sch.gr). Αναλυτικές οδηγίες και τη φόρμα της αίτησης δήλωσης θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας (πατήστε εδώ). ΟΣΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΜΕ E-MAIL. Οι απόφοιτοι θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση σε προθεσμία που θα οριστεί και θα ανακοινωθεί σε επόμενο στάδιο.


3.  Το 3ο ΓΕΛ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ στο πλαίσιο της λήψης των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορωνοϊού COVID-19 και με στόχο την προστασία του κοινού και των εργαζομένων ανακοινώνει ότι από 09/11/2020 και μέχρι 30/11/2020:

Αναστέλλεται η εξυπηρέτηση του κοινού με φυσική παρουσία στα γραφεία του Σχολείου και εξυπηρετούνται μόνο περιπτώσεις που δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά.

Υποβολή αιτημάτων για προσέλευση στην υπηρεσία θα γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mail@3lyk-an-liosion.att.sch.gr).

Φροντίζετε να παρακολουθείτε και τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα μας.


4. ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΧΡΙ 30/11/2020. ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΝΑΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΪΝΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ (ΑΡΙΣΤΕΡΑ). 

5. ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: 

ΒΗΜΑΤΑ

1. Συνδεθείτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο https://www.sch.gr/

2. Επιλέξτε ΣΥΝΔΕΣΗ

3. Επιλέξτε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ https://eclass.sch.gr/ και ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

4. Επιλέξτε ΕΙΣΟΔΟΣ με χρήση των Κωδικών

5. Θα σας ζητήσει Username και Password (είναι τα στοιχεία που σας έχει δώσει το σχολείο)

6. Εντοπίστε τα μαθήματά σας και επιλέξτε εγγραφή

7. Σε κάθε μάθημα, στο αριστερό μέρος υπάρχει μενού επιλογών. Μπορείτε να βρείτε το υλικό κάθε μαθήματος στην επιλογή ΕΓΓΡΑΦΑ, να διαβάσετε τις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ των εκπαιδευτικών, να δείτε τις ΕΡΓΑΣΙΕΣ που σας έχουν αναθέσει και να ανεβάσετε τις δικές σας. 

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

Θα σταλούν άμεσα στα mail των κηδεμόνων σας, αλλά και στα mail σας στο  Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο, τα link των εκπαιδευτικών για τα μαθήματα που θα πραγματοποιούνται τις πρωινές ώρες. Θα πρέπει να συνδέεστε στα αντίστοιχα μαθήματα σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα αναρτηθεί στο site του σχολείου στις αντίστοιχες ώρες λειτουργίας.

Ωράριο λειτουργίας

1η ώρα: 8.00 - 8.40

2η ώρα: 8.50 – 9.30

3η ώρα: 9.40 – 10.20

4η ώρα: 10.30 – 11.10

5η ώρα: 11.20 – 12.00

6η ώρα 12.10 – 12.50

7η ώρα 13.00 – 13.40

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν δεν λάβετε άμεσα mail με τους συνδέσμους, επικοινωνήστε με το σχολείο.

ΣΧΟΛΙΑ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1. Κάθε ένας από εσάς έχει mail στο Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο, το οποίο καλό θα ήταν να ελέγχετε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Για να βλέπετε τα μηνύματά σας θα πρέπει να:

Συνδέεστε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο https://www.sch.gr/

Να επιλέγετε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ στο αριστερό μενού επιλογών (κάτω αριστερά, σύνδεση πάλι με τους κωδικούς)

2. Να κοιτάζετε τακτικά την ιστοσελίδα του σχολείου μας https://sites.google.com/site/3ogelanoliosion/

3. Σε σχέση με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των προσωπικών δεδομένων παρακαλούμε όπως ενημερωθείτε από την αντίστοιχη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του σχολείου.

4. Για όποιο πρόβλημα προκύψει, σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με mail με το σχολείο mail@3lyk-an-liosion.att.sch.gr

Ευχόμαστε σε όλους υγεία και γρήγορα να βρεθούμε στις τάξεις μας! 


6. Οδηγίες και αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19 στο σχολικό περιβάλλον στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων. 

7. Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων και μαθητών για προσωπικά δεδομένα και εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Κατ’ εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679(«ΓΚΠΔ») και του Ν. 4624/2019, σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στο πλαίσιο της διαδικασίας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων («ΥΠΑΙΘ»), ως Υπεύθυνο Επεξεργασίας.
Τα προσωπικά σας δεδομένα (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου επικοινωνίας) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από το ΥΠΑΙΘ και την εκάστοτε σχολική μονάδα φοίτησης των μαθητών κατ’ εντολή του. Σκοπός της επεξεργασίας είναι η επικοινωνία των εκπαιδευτικών μαζί σας και ο συντονισμός της διαδικασίας της παροχής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2020-2021 και εφόσον παραμένει ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Κατά τη συμμετοχή σας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (οι μαθητές/τριες) εισάγετε στην ειδικά παραμετροποιημένη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης συνεργαζόμενου με το ΥΠΑΙΘ παρόχου υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν σας, όνομα ή όνομα χρήστη, τα οποία μπορεί να είναι τυχαία- εικονικά, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων. Συστήνεται να συνδέεστε μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) και όχι μέσω εφαρμογής, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι συλλέγονται μόνο τα συγκεκριμένα προσωπικά σας δεδομένα. Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού μαθήματος συλλέγονται μεταδεδομένα, τα οποία παράγονται κατά τη χρήση της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης και είναι απαραίτητα για τη διάγνωση των τεχνικών ζητημάτων που ανακύπτουν και συνακόλουθα την τεχνική υποστήριξη της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. Tα μεταδεδομένα αυτά περιλαμβάνουν: α) τη διεύθυνση IP,
β) το αναγνωριστικό "User Agent", γ) τον τύπο υλικού, δ) τον τύπο και την έκδοση
λειτουργικού συστήματος, ε) την έκδοση διακομιστή-πελάτη, στ) τη διεύθυνση Mac (κατά περίπτωση), ζ) την έκδοση εφαρμογής, η) τις υλοποιηθείσες ενέργειες (είσοδος, έξοδος, κοκ), θ) τις πληροφορίες σύσκεψης: i) τίτλος, ii) ημερομηνία και ώρα, iii) συχνότητα, iv) μέση και πραγματική συχνότητα, v) ποιότητα, vi) ποσότητα, vii) δραστηριότητα δικτύου και viii) συνδεσιμότητα.
Νομική βάση της επεξεργασίας είναι η εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον (άρ. 6 §1 περ. ε΄ ΓΚΠΔ), δηλαδή το δημόσιο αγαθό της παροχής εκπαίδευσης υπό καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συνδυαστικά με την εκπλήρωση έννομης υποχρέωση του Υπευθύνου Επεξεργασίας (άρ. 6 §1 περ. γ΄ ΓΚΠΔ), η οποία προβλέπεται στο 12 αρ. 63 του Ν. 4686/2020. Ειδικά όσον αφορά στα μεταδεδομένα, χρησιμοποιούνται περαιτέρω για σκοπούς αποκλειστικά ερευνητικούς ή/ και στατιστικούς, αφού προηγουμένως ανωνυμοποιηθούν. Νομική βάση της εν λόγω επεξεργασίας είναι η συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση του Υπευθύνου Επεξεργασίας (αρ. 6 παρ. 1 περ. γ ΓΚΠΔ), όπως αυτή τίθεται από
τη διάταξη του αρ. 1 πδ 18/2018, δηλαδή η διενέργεια στατιστικών αναλύσεων-ερευνών στο πλαίσιο της αποστολής του να αναπτύσσει και να αναβαθμίζει συνεχώς την παιδεία. Τα προσωπικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται για να λειτουργήσει η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης θα διαγραφούν μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19. Τα προσωπικά σας δεδομένα που είναι ήδη αποθηκευμένα στα συστήματα του ΥΠΑΙΘ λόγω της ιδιότητάς σας ως μαθητών ή γονέων/ κηδεμόνων θα διατηρηθούν όπως ορίζεται στις σχετικές Πολιτικές του ΥΠΑΙΘ. Τα μεταδεδομένα που δημιουργούνται διαγράφονται μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του
κορωνοϊού COVID-19 κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2020-2021.
Εφόσον έχετε καταχωρίσει τα πραγματικά σας στοιχεία (διεύθυνση ηλεκτρονικού
ταχυδρομείου και ονοματεπώνυμο) στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, έτσι ώστε να μπορείτε να ταυτοποιηθείτε), μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων και εναντίωσης στην επεξεργασία αυτών (μόνο όσον αφορά στα μεταδεδομένα) με υποβολή αίτησης στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dpo@minedu.gov.gr. Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι δεν ικανοποιήθηκε κάποιο αίτημά σας, έχετε το δικαίωμα να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (http://www.dpa.gr), Λ. Κηφισίας αρ. 1-3, ΤΚ 115 23, Αθήνα, τηλ. +30-210 6475600, φαξ +30-210 6475628. Για οποιοδήποτε σχετικό ζήτημα μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του ΥΠΑΙΘ (ΥΠΔ/DPO) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: dpo@minedu.gov.gr.
Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.      
               


Placebo

     ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ