DIA A DIA A L'AULA

JUNY

DARRERS DIES

Aquesta setmana ha estat la darrera del curs i pareix que era ahir que començarem al setembre! Moltes coses han passat: companys nous, retrobaments, aprenentatges, sortides, música, exploracions, experimentacions... i sobretot rialles. Tanta sort que el covid, que tantes coses ens ha près, ens ha donat una treva les darreres setmanes i hem pogut conèixer nous companys i gaudir de jugar amb ells. Sense dubte és amb el moment amb el que em quedaria, quan vam llevar les separacions del pati i tots els infants es van poder juntar per primera vegada.

Esperem que no se'ns llevi res més i que a partir d'ara a l'escola només hi hagi lloc per a l'alegria!

Gràcies per un altre any! Bon estiu per a tothom!

“Més important que la mida de les passes, és sentir que avancem!”

Joan Turu.


Vos deixam un tast del que han estat els darrers dies del curs.

JOCS D'AIGUA II

XOCOLATA!

A la nostra aula tenim a molts de llèpols i llèpoles i per això hem repetit una activitat que vam fer quan teniem tres anys que va ser pintar amb xocolata! Se nota que ja hem tornat grans perquè aquesta vegada no ens hem arrebossat dins la xocolata, però més d'un i una si que la va tastar!

PAPALLONES!

Per posar el punt i final a tota la investigació que hem fet sobre els cucs de seda nosaltres mateixos ens hem convertit en papallones!

GLAÇONS DE COLORS!

Amb aquesta calor que està fent els darrers dies no hi ha res millor que jugar amb aigua i els seus derivats com els glaçons per refrescar-nos una micona.

Així és que aquesta setmana hem fet creacions lliures pintant amb glaçons de colors, una manera ben divertida i fresqueta de deixar volar la nostra creativitat!

JOCS D'AIGUA

MONSTRE VERD

Aquestes setmanes hem conegut un amic de na Lota la catxalota, el Monstre Verd. Realment no és un monstre, és l'esperit de la Natura, un esperit que com més deixalles li tiram més trist torna. Ell ens ha ajudat a aprendre a quin contenidor hem de tirar el nostre rebuig i a tenir cura de la Natura, tant els boscs, la mar, etc, i de quan important és l'entorn on vivim i la importància de cuidar-lo.

CUCS!

Des de fa ja uns mesos estam observant la metamorfosi que estan fent aquells cuquets que un dia vam ficar dins una capsa. Ja es va acabant el seu cicle de vida, però fins el darrer moment ens segueixen sorprenent! Hem après moltes coses gràcies a ells i així ho hem deixat plasmat.

MAIG

BINGO!

Feia molt de temps que no jugavem a un joc que ens agrada molt i que ens ajuda a treballar en equip i a mantenir l'espera i l'atenció ben activa: el bingo!

En aquesta ocasió hem jugat amb una versió diferent que ha estat "Els contes" que vam contar entre el curs passat i alguns d'aquest curs.

La diversió estava assegurada!

CUCS!

Fa unes setmanes que a la nostra aula tenim molts de companys nous! Una capsa ben plena d'uns cuquets petitons al principi i enormes a dia d'avui! Són uns animalons típics d'aquest temps que tots i totes hem tengut de petits i que són l'excusa perfecte per ensenyar als infants a tenir cura d'un altre ésser viu. Cada dia a l'aula feim la capsa neta i els hi donam noves i fresques fulles perquè ja mengen moltíssim! Estam ben emocionats esperant a que comencin a fer les seves crisàlides per a convertir-se en papallona!

Cada cap de setmana un infant és l'encarregat d'endur-se'ls a casa per cuidar d'ells fins al dilluns.

Agudesa visual II.

Ja fa unes setmanes la Jaia ens va dur un repte relacionat amb l'agudesa visual. Era senzill, ja que els dibuixos eren ben grans, però aquesta vegada la primavera ens ho ha complicat una mica més. Un dibuix més ple de coses on hem hagut de filar molt més prim amb la nostra vista. Alguns ho van voler fer de manera individual i altres per parelles. Una manera entretinguda d'exercitar la vista, l'observació, la paciència, l'atenció i la memòria.

SANT JORDI

Enguany la festa del llibre ha caigut durant les festes de Pasqua, però no per això hem deixat de celebrar-ho.

Enguany, a més de gaudir del contacontes de s'Altra Senalla, el conte protagonista ha estat el de "Com encendre un drac apagat". Un drac que no pot fer cap flama i que al final ho aconsegueix com s'aconsegueixen moltes coses, amb l'amor i l'estima. Aquells infants que van voler van dibuixar la meitat invisible del drac, sempre fixant-se molt, amb paciència i atenció.

També hem fet un punt de conte amb la tècnica de l'estampació d'una carxofa on hem aprofitat per escriure els nostres noms i practicar així un poc l'escriptura.

ABRIL

JAIA QUARESMA

Ja han passat set setmanes des de que va venir la jaia a veure'ns per primera vegada. Setmana rere setmana hem tengut cura de la planta que va deixar al nostre càrrec i, tal i com ens va dir, hem tengut la recompensa sorpresa, la confitera ha fet confits! Senyal de que hem seguit les seves indiciacions fil per randa. Ara només ens queda assaborir els confits i gaudir de les vacances!

BONES VACANCES DE PASQUA!

JAIA QUARESMA: Repte 6.

Aquesta setmana ens hem trobat dos sobres: la carta de la jaia com cada divendres i un altre sobre sorpresa. Dins aquest sobre ens hem trobat uns reptes d'agudesa visual, pels quals necessitam concentració i observar ben detingudament.

EL MEU JO.

Aquests darrers dies abans de les vacances hem dedicat unes estonetes a dibuixar-nos a nosaltres mateixos. Cada vegada més podem veure com avançam en el traç i els detalls a l'hora de dibuixar i també a l'hora d'escriure el nostre nom. Alguns ja sabem escriure'l sense un exemple, d'altres encara necessitam mirar-lo i d'altres ens estam iniciant en aquesta tasca tan difícil en la que no hem de ficar presses; com deiem a casa: "poc a poc i bona lletra".

JAIA QUARESMA: Repte 5.

Amb totes les flors i elements de la natura que hem duit a la jaia al llarg de la setmana, aquesta ens ha encomanat fer-li una composició primaveral.

LA DANSA DE LES GOTES I LA SAL

Al llarg d'aquestes setmanes hem anat fent diferents activitats que després, juntes, ens han donat el resultat final. Primer de tot vam pintar sal de colors amb guixos i els vam reservar. La següent passa va ser, amb tempera aigualida, fer una dansa líquida amb els pinzells damunt un suport. Finalment, vam "salar" tots aquests degotissos de colors per crear obres artístiques úniques.

JAIA QUARESMA: Repte 4.

La jaia ha tornat i ens ha dit que li han agradat molt les flors que hem anat replegant al llarg d'aquesta setmana. Així doncs, la feina que ens ha encomanat per aquesta setmana és fer-li un mural de primavera amb totes aquestes flors, fulles i branquetes.

Li vam cantar les seves cançons preferides i li vam llevar la quarta cama! Ja queda ben poc perquè quedi sense cames!

MARÇ

Aquesta setmana hem fet algunes activitats prèvies a la sortida de la granja.

La primera va ser un crear un minimón de la granja.

La segona va ser jugar al joc de quins animals ens podríem trobar o no. Vam parlar un poc dels seus noms, dels diferents hàbitats i característiques per decidir si els podríem veure o no a la granja.

La tercera activitat va ser mirar quina era la ruta que havia de fer el bus des de la nostra escola fins al Camp d'Aprenentatge i si era molt llarga o no i, per tant, si tardaríem molt en arribar o no.

La quarta activitat va ser observar el mapa de la granja a vista d'ocell per veure els diferents espais que ens trobaríem en arribar.

JAIA QUARESMA: Repte 3.

Aquesta setmana la jaia ha tornat i ha quedat meravellada amb la solució del repte de les cames i ens ha donat l'enhorabona per la feina feta.

Aquesta vegada més que un repte ens ha demanat a veure si li podem fer un ram de flors, ja que li agraden tant les plantes. Per això ens ha duit tubs de cartró, papers i colors. Ens ha dit que si li agrada molt el deixarà a l'aula per posar a l'espai de la jaia.

Esperam que li agradi molt el nostre ram. Li hem llevat la tercera cama i ara ja només n'hi queden 4!

LOTA, LA CATXALOTA.

Aquest conte ens ha servit com a detonant per ençatar un tema important en les darreres dècades i en les properes com n'és la conscienciació de la nostra petjada sobre el nostre planeta.

Lota, la catxalota tracta el tema de la creixent degradació del medi ambient a causa de l'acció humana, mostrant les conseqüències que aquest comportament irresponsable té pels animals, com és el cas de la nostra protagonista, la catxalota Lota, a qui els nostres residus l'estan deixant sense la seva casa, la mar.

A la primera sessió vam trobar damunt l'estora alguna cosa tapada per una tela. Després de fer hipòtesis sobre què podia haver-hi davall vam llevar la tela. El que vam trobar davall va ser una gran sorpresa! Un munt de fems, plàstics i envasos. I què havíem de fer amb tota aquella brossa? Després de pensar possibles opcions vaig treure el conte per ubicar als infants una mica.

Després d'haver contat el conte, en una altra sessió, vam pintar una Lota gegant de color groc com la protagonista del conte. Una vegada va estar eixuta i en una altra sessió, vam aferrar tots aquells plàstics simulant que na Lota se'ls havia menjat i vam tenir una conversa sobre les conseqüències que allò implicava.

SEMBRAM!

Aquesta setmana hem sembrat els bulbs que ens va dur la Jaia. Ara ens queda una llarga espera i paciència per veure què en floreix d'ells.

JAIA QUARESMA: Repte 2.

La jaia ha tornat i ens ha dit que vam fer una feinada amb el repte 1, cercant objectes amb les formes que ens va encomanar. Està molt contenta per la feina que hem fet i ens ha duit un regalet. Com que a ella li agraden molt les plantes ens ha duit uns bulbs per sembrar i tenir-ne cura d'ells.

Però no tot és festa i ens ha encomanat un nou repte! Ens ha demanat a veure mem si descobrim quantes cames tenen ella i el Mag Xibiu junts! Au idò, ja tenim feina fins que torni la propera setmana.

Per resoldre aquest repte hem fet matemàtiques manipulatives amb els policubs. Per una banda hem comptat les 7 cames de la jaia i les 2 del mag, i després de molt de pensar a veure com podíem fer perquè juntes sumessin 9 vam decidir juntar les dues torres, la de les cames de la jaia i la del mag. Finalment vam fer el dibuix que ens havia demanat la jaia.

8M, Dia internacional de la dona.

Per a celebrar aquest dia, a la nostra aula hem contat el conte "Quan les nenes volen alt". Aquest ens conta la història de tres nines: na Martina, na Ximena i n'Adriana. Tres nines fortes, valentes i amb somnis que podrien aconseguir tot el que volguessin gràcies al SR.SIVOLSPOTS. Però tant als contes com a la realitat, poden aparèixer malvats que no ens volen deixar somiar i que ens posen obstacles com el SR.NOHOACONSEGUIRAS, que va posant pedres a les sabates, butxaques i motxilles de les nines per a que no puguin volar ni aconseguir les seves metes.

La SRA.BELLESAPERFORA, la SRA-ITA, el SR.REFLEXES i el SR.DESIGUALTAT exemplifiquen les barreres, els estereotips i perjudicis que sense voler poden afectar a les nostres nines. El que s'espera d'elles, el que se suposa que poden o no fer, com s'espera que siguin, vesteixin o es moguin.

Empoderem a les nostres nines, donem-los ales per ser qui vulguin ser i per volar ben alt!

Després hem fet un mural representant la cabellera d'una dona amb papallones liles. A cada una d'aquestes les nines han escrit el seu nom i el de la seva mare i els nins el nom de les seves mares.

JAIA QUARESMA: Repte 1.

Avui la Jaia ha esperat a que sortíssim al pati per entrar a la nostra aula i deixar-nos una sorpresa, no sense abans remolcar-la tota d'alt a baix! Aquesta Jaia, sempre està fent polissonades.

Ens ha deixat una carta i una confitera com ja és tradició. Ens ha dit que si tenim cura d'ella, quan li llevem la darrera cama, potser ens dugui una sorpresa!

A n'aquesta carta hi havia el primer repte! Ens ha demanar que li facem un mural amb objectes quadrats, rodons i triangulars de coses que tenguem per casa i per l'escola, que divendres que ve vendrà a vigilar mem si hem fet o no el repte.

Així que ja ho sabeu nins i nines, a cercar objectes amb aquestes formes que tenim tasca!

FEBRER

Safata d'observació.

Aquesta setmana hem fet un joc per posar en pràctica la nostra atenció i memòria. Es tacta d'una safata amb una sèrie d'objectes que els infants han d'observar durant una estona fixant-se en qualsevol detall, ja que després hauran de contestar a diferents preguntes, com per exemple: de quin color era el guix? quin número duia el cotxe? hi havia algun estri per escriure? quina lletra hi havia? etc.

PROPOSTES DE LA SETMANA:

Tempera en barra i geometria, pasta de sal i aquarel·les.

Feim senyorets.

No en podrem fer de veres aquesta vegada un cop més, però ningú ens lleva l'oportunitat d'arromangar-nos i ficar les mans dins la massa! I què bé ens ho passam, com més ens embrutam millor!

GENER

Ja arriba Sant Antoni!

Ja començam a ensumar l'oloreta de la festa, de la revetlla, de les gloses, dels foguerons... de Sant Antoni i dels dimonis.

Per començar a ambientar-nos hem fet la nostra pròpia màscara de dimoni petit, hem muntat un minimón sorpresa, hem contat contes, jugat amb un memory de dimonis i cantat gloses!

REGALS DELS REIS

Ja hem tornat de les vacances i ¡sorpresa! els Reis ens havien deixat regals! Uns contes ben xulos per fomentar el gust i l'hàbit per la lectura i també un joc per treballar molts conceptes com ara colors, seriacions, tamanys, classificació...

¡Gràcies Reis!

DESEMBRE

Aquests darrers dies del trimestre els nins i nines han pogut gaudir d'un joc que els agrada molt, el bingo. Però no un bingo qualsevol, un bingo on els protagonistes són ells mateixos, els nous companys i els que teniem el curs passat. Han passat molt de gust de jugar-hi, totsols o per parelles!

Postal de Nadal.

"Estimo el Nadal.

Et vull prop de mi.

Nadal seguint el camí,

d'un remot anhel

claror d'estel

que il·lumina el nostre cel.

És temps de somniar!"


(Fragment de la cançó "ESTIMO EL NADAL"

d'Antoni Tolmos i Enric Falguera)


BON NADAL I FELIÇ 2022!

Carta als Reis d'Orient.

Aquesta setmana estam acabant les tasques típiques d'abans de les vacances de Nadal, entre elles la carta als Reis d'Orient.

Entre tots hem pensat quines coses no tenim i que ens agradaria tenir a la nostra aula. Primer ho vam pensar, després entre tots ho vam escriure a la pissara. Cada infant escrivia les lletres que coneixia i sinó els seus companys l'ajudaven. Vam fer una fotografia i ho vam imprimir. Finalment ho vam retallar i aferrar a la carta que ens havia duit el calendari d'Advent.

N'Alix va demanar una cuineta, na Paula una cuna, na Nada uns bebés, na Fatima un mòbil, na Queralt uns walkie-talkies, en Pau un camió de bombers, en Lluc un joc de pedorretas, na Luna euros, en Rayan Fernández robots, en Tomeu gormitis i n'Àngel llibres.

Un altre dia vam decorar el sobre per posar la nostra carta dels Reis. Vam escriure: "Carta als Reis d'Orient" i la vam decorar amb diferents segells nadalencs.

CALENDARI D'ADVENT

Arribat el desembre, arribat el calendari d'advent!

Nosaltres tenim una versió especial que va més enllà de destapar cada dia una xocolatina. El nostre calendari ens fa propostes, ens duu sorpreses, ens demana o ens diu coses, o bé per dur a terme a l'escola o bé a casa.

Aquesta setmana ja hem obert vuit sobres, fins passat el pont. I hi ha hagut de tot!

AUTORETRATS

Una altra de les feines que hem fet sobre en Joan Miró ha tengut a veure amb el seu quadre "Autoretrat".

A partir d'ell, prenent-lo com a inspiració, ens hem mirat al mirall ben detingudament, fixant-nos en tots els nostres detalls. La consigna era dibuixar tot allò que sortís reflectit al mirall. Tot i que ha estat difícil, ens hem esforçat molt!

Primer ens hem dibuixat amb llapis i després ho hem repassat amb retolador negre, per finalment escriure el nostre nom.

VOTACIONS.

Aquesta setmana ens hem iniciat en les votacions. Entre tres propostes diferents de contes (i no uns contes qualsevols, perquè són contes que els encanten, la qual cosa encara ho complica una mica més) cada infant va haver de triar quin conte volia que es contés. Aquesta és una feina ben complicada! En primer lloc perquè han de destriar quin conte prefereixen en aquell moment i, en segon lloc, perquè s'han de conformar amb el resultat que surti, sigui o no el conte que han elegit. I això, com bé sabem, no és tasca senzilla. Però sense dubte és un aprenentatge, ja que no sempre podem fer o tenir allò que volem.

NOVEMBRE

25 N

Aquest passat 25 de novembre es va celebrar el Dia internacional de l'eliminació de la violència contra les dones.

A la nostra aula hem enfocat aquest tema parlant de la violència en general i de quines coses que dia a dia passen dins la nostra aula són violència, com ara tot allò que feim o deim i que fa mal als demés (pegar, mossegar, insultar, cridar...). Hem parlat de la importància d'estimar-se i de com de fàcil és dir-nos paraules dolces. Ens cal molta feina per controlar el nostre geni interior i aquesta és una feina que hem d'ensenyar des de ben petits, tant a casa com a l'escola.

Per això, a la nostra aula hem contat un conte meravellós, el meu preferit, que parla de que tots som diferents, únics i fantàstics i que no hem de permetre que ningú ens faci creure el contrari. Un conte que parla del dret a sentir-se diferent a la resta, del respecte i de l'amor.

Quadres trists, quadres contents.

Aquesta setmana per continuar coneixent un poc més al geni Miró, i també per treure al nostre geni interior, vam fer tornar uns quadres trists (en blanc i negre) en quadres contents (amb colors).

Primer de tot vam fer una votació per a que cada infant pogués elegir el quadre que més li agradava. Una vegada feta aquesta passa, vam começar a donar color als quadres amb el blau, el verd, el vermell, el groc i el negre, per a convertir-los finalment en quadres contents.

MÓN MIRÓ

Aquesta setmana hem començat una nova aventura, la de conèixer qui va ser aquest geni anomenat Joan Miró.

El nostre amic Simó, l'eriçó, va venir a despedir-se de nosaltres fins la tardor del pròxim any, però abans d'anar-se'n ens va fer un regal, un conte que es diu "El quadre més bonic del món", on un senyor anomenat Joan intentava controlar cinc taques de pintura indomables. Un senyor que al final del conte es converteix en el reconegut artista Miró i amb les cinc taques de pintura; la blava, la verda, la vermella, la groga i la negra, pinta el quadre més bonic del món.

PROPOSTES DE TARDOR (part 6)

CARPETES!

Ara ja si tenim acabades les nostres carpetes per tenir a casa i guardar les nostres activitats de l'aula, tal i com ja vam fer l'any passat.

Ens ho hem passat d'allò més bé fent-les! Primer escampant l'escuma per fer l'estampació. No hi ha dues carpetes iguals i han quedat molt colorides i originals. La darrera passa ha estat posar el nostre nom i per fer-ho hem fet un trencaclosques amb el notre nom.

Arbre de tardor.

Amb aquesta activitat hem pogut veure com emprant una part del nostre cos hem pogut donar forma a ni més ni manco que a un arbre. El nostre braç és el tronc i els nostres dits són les branques. Per fer les fulles en aquesta ocasió hem emprat taps de suro.

La nostra versió d'uns arbres amb unes bones fulles voladores com els que surten al conte del "Lladre de fulles".

PROPOSTES DE TARDOR (part 5)

SIMÓ L'ERIÇÓ (part 4)

Aquesta setmana novament hem rebut la visita d'en Simó, que ens ha duit dos nous jocs! Un joc per fer seriacions amb elements de tardor, unes ben fàcils i d'altres ben complicades! I també ens ha duit un joc d'ensumar, uns potets d'olor i un antifaç, per desenvolupar el nostre sentit de l'olfacte i de passada la memòria.

OCTUBRE

ROSARIS.

Un any més ha arribat el dia de Tots Sants i nosaltres hem fet la nostra pròpia versió dels rosaris típics d'aquesta festa. Ens ha duit una feinada!

Primer vam fer pasta de sal i vam fer les bolles que simulen ser panellets. Després vam pintar els macarrons de colors simulant ser les llepolies. Finalment, vam decorar la nostra patena i vam enfilar tots els elements seguint la seriació: 2 macarrons, 1 bolla.

SIMÓ L'ERIÇÓ (part 3)

Aquesta setmana en Simó ens ha visitat dues vegades. La primera ens va dur un joc de concentració i creativitat: unes mandales, amb les que podem ser tan creatius com els artistes. La segona vegada ens va dur un joc d'atenció i memòria: un memory d'animals i elements de la tardor. Cada dia ens sorprén més i més aquest amic nostre!

BUNYOLS!

Un any més ha arribat el temps de menjar bunyols i nosaltres hem fet una activitat a l'aula relacionada amb aquesta festa nostra: hem elaborat el nostre propi plat de bunyols! No comestible però!

Aquesta vegada enlloc de comprar-la feta hem creat nosaltres mateixos una blonda. Partint d'un cercle ben gran, hem anat ratellant ben arran de vorera. Després, hem anat encunyant amb diferents dibuixos tot el contorn per, finalment, pintar els nostres bunyols amb pintura matèrica, feta amb aigua, farina i terra.

SIMÓ L'ERIÇÓ (part 2)

Aquesta segona setmana en Simó ens ha visitat quatre dies! I a cada un d'ells ens ha deixat unes bones sorpreses! Ens encanta que vengui en Simó perquè sempre abans d'anar-se'n ens deixa que li donem una bona abraçada.

Dilluns ens va deixar aquest joc per classificar segons el tamany de les bolles: grans, mitjanes o petites.

Dimarts ens va dur un trencaclosques d'imatges de la tardor on havíem de trobar les meitats de cada objecte.

Dijous ens va dur el conte del "Lladre de fulles"

Divendres ens va dur un joc per fer seriacions seguint diferents patrons amb unes fulles de tardor.

SIMÓ L'ERIÇÓ (Part 1)

Potser els vostres fills i filles vos han parlat d'en Simó.

Ell viu dins aquesta capsa i quasi cada dia ens fa una visita i ens duu una sorpresa relacionada amb la tardor.

El voleu conéixer?

Idò aquest és en Simó!

El passat divendres ens va venir a visitar per primera vegada i ens va deixar la primera sorpresa en forma de joc per a que juguéssim tots plegats a la nostra aula.

Se veu que ell ja sabia que ens agradava molt jugar a bingo, perquè ens va dur un bingo de la tardor!

Aquest ja era una mica més complicat perquè tenia sis imatges i això volia dir que havíem d'esperar una mica més i havíem de tenir els ulls ben oberts perquè algunes imatges eren molt semblants.

PROPOSTES DE TARDOR (part 4)

Safates de blat.

Aquesta setmana hem afegit una nova proposta al nostre Espai de la Tardor. Unes safates plenes de blat i estris per a que els infants puguin gaudir de la manipulació.

L'ESPAI DE LA TARDOR

Poc a poc el nostre racó va agafant forma! I encara queden moltes més coses per acabar d'arrodonir-lo!

Aquí anirem posant les propostes i jocs amb els que ens vagi sorprenent un amic nou que hem fet! La setmana que ve el vos presentarem!

PROPOSTES DE TARDOR (part 3)

Aquests dies hem estat preparant el racó de la tardor de la nostra aula.

La setmana passada vàrem estampar les nostres mans i aquesta hem pintat el tronc de l'arbre que engalanarà aquest espai. Imaginau què hem fet amb les nostres mans?

El bon dia (part II).

Una altra de les coses que hem afegit a la nostra rutina del bon dia és l'elecció dels dos infants encarregats d'abocar l'aigua als tassons al moment del berenar.

LLETRES II!

PROPOSTES DE TARDOR (part 2)

SETEMBRE

PROPOSTES DE TARDOR (part 1)

Pintura mural.

Enfilar els colors de la tardor!

ESTACIONS.

Aquesta setmana hem posat en marxa el sistema de les estacions, que ha consistit en tres activitats diferents on els infants podien elegir quina fer i canviar una vegada havien acabat o s'havien cansat.

Aquestes tres propostes han estat: la tempera, la plastilina i les pissarres màgiques.

LLETRES I!

Les llestres són elements que ens envolten i que hi són per totes parts, fins i tot allà on menys ens esperam. Ja en coneixem moltes, sobretot quina és la nostra inicial propia, però també la dels nostres companys.

Aquesta setmana hem "manipulat" la nostra lletra. Hem aprofitat la pasta de sal que vam fer fa una setmana com a primera passa d'una tasca que tendrà el seu procés. Per ara el procés es troba en fase inicial.

El bon dia (part I).

Aquest any tenim previst canviar una mica la manera de fer el nostre Bon dia a l'escola.

Algunes coses, com col·locar el nostre homonet quan arribam, les seguim mantenint, però d'altres són noves, com la representació dels dies de la setmana i el recompte amb escriptura dels companys que falten cada dia.

La nostra caseta de fusta té uns habitants ben especials, que són els dies de la setmana. Cada dia, un d'ells surt de casa per col·locar-se ben al centre i ser el protagonista.

La pissarra també és nova, així com l'escriptura dels nombres. L'any passat comptavem quants companys havien quedat a casa i enguany, a més de comptar, també ho escriurem.

El darrer element que hem introduït és el nom de l'encarregat. L'any passat l'encarregat o ajudant de la mestra era el Protagonista de la setmana, però ara és un infant elegit a l'atzar i enmarcam el seu nom per a que en quedi una constància més visual.

Poc a poc anirem afegint noves coses que vos anirem mostrant.

BINGO!

I mirau que ens agrada aquest joc! Vam aprendre a jugar-hi el curs passat i la veritat és que es converteix en un moment que gaudim molt! I alhora aprenem! En aques cas els colors i els nombres, però també entrenam la nostra atenció, memòria, concentració i, sobretot, la paciència!

SILUETES

Aquesta setmana, aprofitant els desdoblaments de les sessions de música, hem pogut dedicar una estona a fer una activitat que, en gran grup, hauria estat difícil de fer. Hem calcat la silueta del nostre cos damunt un paper continu i hem intentat dibuixar-hi les diferents parts del nostre cos. Una feina complicada i amb grans dimensions! Aquí els/les podeu veure ben satisfets/es de la seva obra!