DIA A DIA

A L' AULA

JUNY

Una tasca ben especial.

Aquesta setmana hem començat a preparar les portades del que ha estat una de les tasques que hem fet al llarg de tot el curs. Un record ben especial on podreu veure per sempre una part de com els vostres fills i filles han anat evolucionant aquest any.

Ja queda poc per a que ho vegeu!

La mongetera màgica II.

Aquí vos duim el resultat final del nostre experiment.

Després d'uns quants dies d'espera hem pogut veure els resultats del que amb paciència hem cuidat dia rere dia.

Unes mongeteres màgiques enormes!

La mongetera màgica I.

Donat l'èxit del nostre experiment de les mongetes vam decidir sembrar-ne una per cada infant. De manera que vam recol·lectar els envasos dels iogurts que duien per berenar i els van netejar. Després els vam pintar i finalment varem sembrar les mongetes màgiques!

Abans però de començar tota aquesta feina, vam visualitzar el conte d'Eric Carle "La semillita", que conta el viatge que fa una petita llavor fins a convertir-se en una gran flor.

Una vegada ja sembrades les nostres mongetes vam contar el conte popular de "La mongetera màgica" on vam poder veure un exemple de quant creixerien les nostres mongetes màgiques! D'un dia per l'altre es van fer enormes!

MAIG

ESTAMPACIÓ FRUITES I VERDURES

L'arribada de la primavera ens ha duit moltes fruites i verdures ben colorides i saboroses, que nosaltres hem aprofitat per olorar, tocar, sopesar i crear!

Peix peixet...

...de la canya, de la canya...

TRIANGLE!

Na Yayoi Kusama ens va dur els Cercles a l'aula i amb ell, en Triangle, hem pogut conèixer també al Quadrat.

Amb els blocs lògics hem pogut practicar els diferents atributs que ens permeten com ara el color, el tamany, la forma i la gruixa.

Planters!

Recordau que ens vau dur botelles de pàstic? Idò aquí en teniu el perquè! Aquesta setmana hem aprofitat per sembrar el planter que ens va dur l'AMIPA per penjar les botelles al pati de l'escola.

ABRIL

COMPOSICIÓ FLORAL.

Aquesta setmana i arribada ja la primavera hem fet una composició floral elegint aquelles flors que més ens han agradat.

Primer les hem presentat totes i les hem observat i olorat. Més d'un animaló hi hem trobat amagat entre les fulles.

Hem gaudit amb aquesta activitat artística i sensorial a parts iguals.

SA TA NA MA

Cada dia després de la nostra estona de joc lliure dedicam uns minuts a fer relaxació. Cada dia la feim d'una manera diferent. Aquesta darrera setmana hem introduit un mantra de ioga per conduir-nos a la calma i la concentració.

VID_20210429_120148.mp4

Aquí podeu veure com de bé ho feim! I només fa una setmana que practicam! Ens encanta!

ROSA DE SANT JORDI

Aquesta setmana de Sant Jordi hem fet la nostra rosa particular. A partir de les nostres mans hem estampat els pètals d'una rosa vermella i l'hem aferrada a un pal de fusta que prèviament havíem pintat de color verd convertint-lo en la tija de la nostra flor.

Collars!

Aquesta setmana hem estrenat un nou espai que està ben sol·licitat!

Una zona de l'aula on podem passar una estona ben entretenguts dissenyant el nostre propi collar, elegint la corda del color que més ens agrada i pintant els macarrons dels nostres colors preferits.

BON DIA

Després de tornar de les vacances de Pasqua hem fet un canvi en la manera de fer el nostre bon dia. Fins ara els nins i nines cercaven la pinsa amb la seva foto i la penjaven a l'espai destinat a l'escola.

A partir d'ara hem introduït uns homonets de fusta que duen el seu nom i un llaç del color que ells han elegit. Per tant, quan arriben al matí han de cercar l'homonet que duu el seu nom i posar-lo dins un forat i abans d'anar a casa llevar-lo.

Mandala de llegums i llavors.

Aquesta setmana hem fet una "mandala" amb mongetes de diferents colors, blat i pipes.

Cada infant ha fet la seva pròpia composició sobre una base d'argila blanca.

Sense cap dubte una experiència sensorial al tocar i olorar l'argila i les diferents llegums i llavors.

L'espai d'art.

Després de les vacances hem estrenat un nou espai dins la nostra aula, l'espai d'art.

Als nostres infats els hi agrada molt pintar, i encara que poden seguir fent-ho com fins ara amb els retoladors, les pintures i les ceres, els hem oferit una nova pintura com és la tempera i la base en un suport vertical.

És un espai regit per unes quantes normes que han de respectar pel seu bon funcionament, però és que ja hem tornat tan grans que ho sabem fer genial i aquest espai, per ara, està funcionant genial.

Només poden pintar dos infants al mateix temps i han de posar-se la bata prèviament. Una vegada que el foli té el seu nom poden començar a pintar, sempre posant esment a no mesclar els pinzells dins la tempera que no toca. Una vegada han acabat han d'avisar a les mestres per a que pengin el dibuix i netegen la taula amb una tovalloleta per deixar-ho en condicions òptimes pel qui vulgui pintar després. Es renten les mans i es lleven la bata.

MARÇ

ADÉU HIVERN!

YAYOI KUSAMA

Vam descobrir el món de na Yayoi Kusama a través del conte De aquí al infinito.

A partir de les seves creacions hem fet les nostres pròpies escultures, plenes de colors i formes.

La primera passa va ser contar el conte i elegir entre les tres propostes.

Una vegada elegida la proposta vam pintar la base. Després vam pintar els tubs de cartró del mateix color. Una vegada eixuts vam aferrar els cercles del color corresponent a la composició elegida. La passa final va ser decidir com fer la nostra escultura i aferrar-la.



El nostre trencaclosques.

A partir del conte de n'Aquil·les el puntet, hem seguit treballant el nostre esquema corporal. A més de tots els moments al llarg de la setmana en que ho treballam de manera més física, en aquesta ocasió ho hem volgut plasmar sobre el paper d'una manera diferent. Vam presentar als infants el seu propi cos convertit en un trencaclosques! La proposta els hi va encantar! I a més de treballar l'esquema corporal també han hagut de posar en marxa la lògica.

El cos humà amb n'Aquil·les el puntet.

Aquesta setmana la Jaia ens va dur el seu conte preferit i l'hem aprofitat per treballar més a fons i més conscientment les parts bàsiques del nostre esquema corporal. D'aquesta manera complementam altres activitats en les que també treballam el cos com són "el protagonista de la setmana" i quan feim massatges i relaxació.

A partir d'un puntet blau es va creant el personatge de n'Aquil·les.

Els ulls, la boca, el nas, les orelles, les cames, els braços, les mans, els peus...


Punts d'"Un llibre"

En aquesta ocasió hem covertit la literatura en un joc. I és que el conte "Un llibre" fa que les poques paraules que conté es converteixin en màgia.

I després de la màgia, la creació. L'hem deixat volar entre cercles grocs, blaus i vermells i aquest ha estat el resultat!

Decoram el pati.

Des de la comissió de pati de l'escola es va decidir donar color als cossiols que ens separen les zones de pati. Hem estat els primers en posar-nos a la feina!

FEBRER

BINGO DE COLORS!

Qui no ha jugat mai a bingo? Un dels jocs de taula més populars que hi ha.

Amb ell hem treballat els colors, però també la paciència i la capacitat d'espera. HAN CANTAT BINGO!

L'ERUGETA GOLUDA

Per fer la nostra petita eruga goluda hem estampat les nostres mans per fer el seu cos.

Amb els dits li hem fet ditadetes per fer els seus peus.

I algunes llueixen una cara ben contenta i d'altres no tant!

GENER

L'hivern.

El nostre arbre de Nadal s'ha transformat per convertir-se en un arbre de l'hivern. A les seves branques despullades han arribat els flocs de neu amb els colors típics d'aquesta època de l'any.

QUIN TEMPS FA?

Després de les vacances hem introduit una nova rutina en el nostre moment de l'assemblea: el temps.

Començam cantant la cançó: "Tipi tipi tap" i miram per la finestra per veure quin temps fa. Amb les nostres figures de feltre podem triar entre: sol, sol i núvols, núvols, vent, neu i pluja.

Ens encanta aquest moment del dia!

DESEMBRE

Postal de Nadal.

"Que aquesta nit sigui la nit més bella,

que aquest any nou porti pau a tot el món,

que cada infant neixi sota una estrella,

és un desig i el volem per tothom"


BON NADAL I FELIÇ 2021.


Fragment de "És un desig" de Josep Thió.

Esperant per donar la nostra carta al patge.

Quina il·lusió!

Aquí podeu veure el recull de les activitats que vam fer els darrers dies abans de les vacances de Nadal.

A l'apartat de música podreu veure la nadala, una nadala ben diferent que hem hagut d'adaptar als temps que corren. També vam fer una postal per desitjar-vos unes Bones Festes i vam preparar una carta pel patge amb moltes ganes i il·lusió. A veure què ens duran els Reis de l'Orient! I per posar el punt i final vam gaudir d'una bona xocolata calenta.

Pigments naturals.

En aquesta ocasió hem deixat volar la nostra imaginació i creativitat amb unes pintures molt especials, ni més ni manco que pigments naturals.

Hem emprat curry, espècies grogues, pebre bord, canyella i cúrcuma. Quins colors i quines olors!

Seriacions.

Pareix que només estam jugant però, a més de jugar, estam fent matemàtiques mitjançant la seriació de dos elements: nous i castanyes.

Algunes d'aquestes seriacions són més fàcils que d'altres, de manera que és l'infant el que s'autoregula i les tria segons el seu grau de dificultat.


Ja arriba Nadal!

Aquesta darrera setmana vam fer la decoració de Nadal per posar al nostre passadís i dins la nostra aula i per a fer-la vam emprar materials reciclats.

Per una banda, les bolles estan fetes amb els brics que vosaltres ens vau ajudar a recopilar. Per decorar-les les mestres vam troquelar diferents formes i figures damunt cartrons que després els infants van aferrar.

Ens sembla que ens van quedar unes bolles la mar de divertides!

Bossetes amb aroma de tardor.

Vet aquí una altra activitat que ens va dur una bona feina!

Primer de tot vam presentar una palangana de taronges. Les vam olorar sense pelar i després pelades; els nostres dits feien una bona oloreta.

Dit i fet que ens vam posar a pelar tots i totes taronges, una molt bona feina per entrenar els nostres dits. I una vegada pelades ara què en feim? Idò menjades! Van ser ben bones!

Vam posar les peladures dins una palangana, juntament amb l'arròs i les bossetes.

Per desenvolupar la nostra coordinació òculomanual vam omplir amb una cullereta les bosses d'arròs i de peladures de taronja.

I en un tres i no res vam tenir les nostres bossetes d'olor, amb un aroma de tardor.

Collage.

Aquesta proposta ens ha duit molta feina!

La primera passa va ser fer bocins les fulles del paper de diari. Aquesta sempre és una bona activitat per entrenar la nostra motricitat fina.

La segona passa va ser posar cola amb el rodet damunt de la cartolina per anar aferrant els bocinets de paper.

La tercera passa va ser, una vegada va estar tot eixut, pintar amb ceres toves lliurement allò que ens sortia de dintre.

Finalment, una vegada acabada la feina, cada pintura necessitava tornar al seu lloc, de manera que vam aprofitar per classificar les ceres per colors.

NOVEMBRE

LLETRES!

Aquestes darreres setmanes hem fet un petit acostament al món de les lletres, sempre des d'una vessant lúdica, ja que no podem negar que en el nostre dia a dia veiem lletres per tot arreu.

Activitats com la del Protagonista en són una bona excusa, ja que coneixem quina és la primera lletra del nom del company/a que és protagonista aquella setmana.

En aquesta ocasió, una cistella plena de lletres i els seus noms. No vam donar cap instrucció ni cap idea de què podien fer amb aquest material.

Alguns infants simplement barregen lletres a l'atzar, mentre que d'altres intenten cercar les lletres del seu nom o les dels demés.

Estampam amb pomes!

Vet aquí una nova fruita de tardor: la poma! I què de pomes diferents que hi ha! N'hi ha de vermelles, de verdes i grogues, fins i tot de color rosa!

Van arribar a l'aula dins la nostra "Capsa de les sorpreses". Primer vam escoltar el renou que feien per endevinar què podia ser el que hi havia dedins. I mira per on que ho vam endevinar! POMES!

Les vam olorar per fora, les vam xapar i les vam olorar per dintre. Finalment, les vam estampar.


Fulles de tardor.

Enguany, donades les circumstàncies que envolten aquest curs tan atípic, no hem pogut anar a cercar nosaltres mateixos les fulles, però no hi ha res impossible, així que les fulles han vengut a l'escola!

Per seguir treballant els colors de la tardor (vam aprofitar l'ocasió per fer-ho en anglès) i la nostra motricitat fina, els hi hem estampat topets de colors i una vegada eixutes les col·locarem a un lloc especial! En tenir-lo llest en veureu el resultat!

El Bon Dia.

Aquesta setmana hem estrenat un racó on fer el bon dia i una nova manera de fer-ho.

Fins ara havia estat la mestra qui passava llista i els infants contestaven dient "bon dia" quan sentien el seu nom. Ara hem passat a fer-ho d'una manera més activa on són ells mateixos el que, quan entren a l'aula, cerquen la seva fotografia i es pengen al costat de "A l'escola". Després als que no han vengut els penjam al costat de "A casa".

Potser no ho sembli però fan una bona feina òculomanual i de la pinça a l'hora d'enganxar-se al fil!

Aparellar.


La tardor ens està donant molt de joc!

Amb aquesta proposta els infants identifiquen i relacionen la imatge i l'objecte real formant així parelles.

Rosaris per Tots Sants.

És costum mallorquina que els padrins i padrines joves regalin als seus fillols i filloles un rosari ensucrat pel dia de Tots Sants.

Nosaltres hem fet la nostra pròpia versió amb bolletes de fang i macarrons. Enfilar-los ens ha servit per entrenar la nostra motricitat fina. I al capdavall una patena customitzada per cada un i una de nosaltres.

Pintam la patena.

Feim bolletes.

Enfilam.

Classificam!

Arran d'una de les parts de l'activitat dels Rosaris de Tots Sants que hem fet, hem aprofitat l'hora d'arraconar les ceres per classificar-les per colors. Una manera divertida de treballar les matemàtiques!

Minimons!

Els minimons són representacions de mons reals o imaginaris creats a partir de peces soltes* i altres elements que poden ser més representatius i que conviden al joc simbólic.

*Les peces soltes són elements que no tenen un propòsit definit, per exemple, pals i pedretes, petxines, caixes i tubs de cartó, etc. Serà l'infant qui cerqui el propòsit de cada peça utilitzant la seva imaginació.

En aquest cas vos presentam el Minimon dels Dinosaures.

OCTUBRE

La capsa sorpresa de la tardor.

A dies fa fred, a dies fa calor... ha arribat la tardor! I amb ella moltes propostes! La primera en format sorpresa! Una capsa plena de fruits de tardor que hem anat traient d'un en un, hem olorat, hem tocat... i qui sap si un dia tastarem.


Panotxa

Magrana

Garrova

Taronja

Caqui

Castanya

Fulla

Nou

Xirimoia



La carpeta de les feinetes.

Avui hem començat a decorar la que serà la carpeta que guardarà com un tresor tot el que plasmem en paper a l'aula.


Massatges.

El moment del massatge unifica la necessitat de contacte i moviment amb una necessitat bàsica: la de l'expressió emocional.

Utilitzam el tacte i el joc com a mitjà de relació i comunicació amb els companys de classe, amb l’adult i amb l’entorn i com a constructor de la seva pròpia imatge corporal, que va lligada a la manera de sentir el seu cos i a les reaccions que experimenten els companys al rebre els massatges.

A més, aquest moment ens permet crear un clima de calma i relaxació, fomentar l’empatia i la motricitat fina, diferenciar les sensacions agradables de les desagradables i aprendre a dir el que ens agrada i el que no.