Tihms concerten

TIHMS 20 juli 2019

Het eerste van een serie van 3 concerten, georganiseerd door The International Holland Music Sessions (TIHMS), heeft het publiek een onvergetelijke muzikale avond bezorgd. Het concert werd door ca. 32 bezoekers bijgewoond, wat volgens Perry Reitsma (directeur TIHMS) een mooie opkomst is. Het concert werd verzorgd door de Bulgaarse pianist Vladimir Valchev (33); student in de klas van Ludmil Angelov in Toledo. Vladimir voerde vingervlug en virtuoos een gepassioneerd duet uit met de vleugel. De Zuid-Koreaanse violiste Katherine Yoon (21); student aan het Royal College of Music in Londen. Katherine leidde haar viool door alle denkbare emoties, terwijl Sander Sittig haar even soepel als woest begeleidde. Sander Sittig is bekend om zijn meeslepende en poëtische pianospel; tal van bekende musici vragen hem om hen te begeleiden tijdens hun concerten en tournees. Het programma bestond uit stukken van Debussy, Van Beethoven Poulenc, Brahms, en Tsjaikovski. Kortom, een dynamisch optreden van drie begenadigde musici. Wat nogmaals opviel was hoe geweldig de akoestiek van de zaal is voor dit soort concerten, iets wat de musici zelf beaamden.

We kijken uit naar de volgende 2 concerten op 27 juli en 24 augustus.

TIHMS 27 juli 2019

Een klein publiek genoot van het groot jong musical talent! Zaterdagavond 27 juli was de zaal helaas niet geheel gevuld, bij dit hoogwaardige muziekevenement. Deze jonge musici verdienen meer. De bezoekers werden door de vertegenwoordigers van stichting Den Huygen Dijck en Platform Polder Heerhugowaard op representatieve wijze, gastvrij ontvangen. Hierbij waren de vertegenwoordigers van The International Holland Music Sessions (TIHMS) aanwezig. Deze concerten van internationale allure worden professioneel georganiseerd en begeleid door TIHMS.

Als eerste traden Takanori Okamoto, viool (Japan) en Sander Sittig, piano (Nederland) op. Zij brachten muziek van de Componisten Leos Janáček en Ludwig van Beethoven ten gehore. Sander gaf vooraf een heldere uiteenzetting van de nuances, die kenmerkend zijn van de verschillende componisten. Bij het optreden zagen de bezoekers hoe de zestienjarige Takanori alle stukken uit zijn hoofd speelde.

Tijdens de pauze kon iedereen buiten bij een prachtige zonsondergang even een luchtje scheppen. Het optreden werd vervolgd door Alina Holender, cello (Oostenrijk) en Àlex Ramírez, piano (Spanje). Zij speelde muziek van de componisten Ludwig van Beethoven Richard Strauss. Het is fantastisch om te zien en te beluisteren, hoe professioneel deze jonge talenten de muziek ten gehore brengen. Hun intentie en gedrevenheid moet je beleven om het te geloven. We hopen dat het volgende optreden op zaterdagavond 24 augustus wederom in het Oude Gemaal meer bezoekers trekt. Dat verdienen deze jonge getalenteerde en veelbelovende jonge musici!

Met dank aan de artiesten, de organisatie en de bezoekers.

THIMS 24 augustus 2019

Een muzikale avond om niet snel te vergeten! Het laatste zomerconcert van de The International Holland Music Sessions was de afsluiting van een serie van 3 concerten door getalenteerde jonge musici die op hoog niveau spelen.

De Amerikaanse pianist Benjamin Krasner (19) heeft ons 3 kwartier lang laten genieten van briljant pianospel; gepassioneerd, sprankelend en subtiel. Alexander heeft een grootse prestatie neergezet, en dit alles zonder bladmuziek. Hij speelde muziek van Aleksandr Skrjabin en Robert Schumann.

De 21-jarige Mari Nagahara, cello (VS) en Mana Oguchi, piano (Japan) speelden samen werken van Richard Strauss , Antonín Dvorák en Osvaldo Golijov. Ook hier schieten lovende woorden te kort; de warme en melancholische klanken van de cello in combinatie met het pianospel van Mana kwamen fantastisch tot hun recht.

De opkomst was met circa 30 personen helaas weer niet helemaal zoals gehoopt; het is jammer dat de zaal niet volledig was gevuld voor een concert op zo’n hoog muzikaal niveau. Maar de sfeer was er niet minder om; het was een prachtige avond.