Archief 2021

Een optreden met veel luisterplezier..... De semi-akoestische band EasyTIME trad voor de tweede keer op in het Poldermuseum op voor een bomvolle zaal. Men werd getrakteerd op een grote diversiteit aan songs in diverse muziekstijlen zoals Nederlandstalige luisterliedjes, country, jazz, blues enz.

Fotoalbum

De Heerhugowaardse Irish Folk Group de ‘Riddles’, gaf zondagmiddag weer een concert in het Oude Gemaal en zij maakten er een succesvolle en gedenkwaardige middag van. Voor een uitverkochte zaal brachten zij met hun concert er veel sfeer en gezelligheid in met hun Ierse liedjes vol melancholie, vrolijkheid, liefde en helden uit de zeevaart. Het was als vanouds een echt feestje en het publiek genoot volop.

Na een paar toegiften werd dit concert met een staande ovatie afgesloten. Wij hopen deze groep mannen in de toekomst nog eens te kunnen verwelkomen in het Oude Gemaal.

Fotoalbum

Op 31oktober jl. verzorgde Skotwal de muzikale middag. Het concert was volledig uitverkocht. De 2 broers Theo en Wigert Dronkert en Theo de Jong maken Amerikaanse country, maar voorzien van eigen gemaakte teksten in het West-Fries.

Vanaf de eerste noot zat de sfeer er al goed in en was het publiek hoorbaar aan het meegenieten. In het 2 uur durende optreden kwamen veel bekende nummers in uitgekiende West-Friese arrangementen voorbij en werden diverse instrumenten gebruikt. De zang was uitmuntend te noemen. Het was een gezellige middag van herkenning en plezier waar de mensen nog lang van nagenoten.

Fotoalbum

Het Franse chanson is terug, met dank aan o.a. Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps. En dat is geheel terecht, want wat heeft het genre schitterende vertolkers.

Edouard – gitaar en zang - rijgt de verschillende fasen van zijn bewogen leven aaneen met Franse chansons en af en toe een Engelstalig lied. Hij neemt ons mee naar zijn jeugd in een klein Frans dorp in de Bourgogne (what’s in a name), waar zijn alcoholistische vader het leven van het gezin zuur maakt. Hij vertelt hoe hij wegvlucht, o.a. naar Amsterdam, en uiteindelijk zelf bijna bezwijkt aan de drank. Tot hij hulp zoekt en vindt. En hoe hij zijn bestemming vindt in de muziek.

Het publiek was muisstil en luisterde ademloos naar zijn moedige verhaal. De uitstekende begeleiding van Jeroen de Ruijter – op piano en accordeon - mag hier niet onvermeld blijven. De avond was weer eens te kort.

Op zondag 3 oktober mochten we – na de lange corona-lockdown - in het Poldermuseum eindelijk weer genieten van muziek. Camadou – Carole-Marie Doucet uit Frans Canada – bracht prachtige Franse chansons ten gehore, virtuoos begeleid door de Wit-Russische dwarsfluitiste Dasha Beltiukova en de Nederlandse gitarist Hans van Gelderen.

Chansons van beroemde zangers als Edith Piaf, Charles Trenet, Jacques Brel en vele anderen passeerden de revue, afgewisseld met eigen liedjes van Carole-Marie , die met haar omfloerste stem de verhalende kracht van haar muziek leven inblies en zo een prachtig ingetogen, stemmig en bij vlagen ook gepassioneerd programma neerzette, waarvan de Franse versie van Het Dorp (vaak vertolkt door Wim Sonneveld) de afsluiting vormde.

Dat er slechts 14 betalende bezoekers waren, was jammer, maar deed niets af aan de sfeer en de mooie beleving.

Fotoalbum