Open Monumenten

Open Monumenten weekend 8 en 9 september 2018

De eerste dag van het "Open Monumenten weekend" was al een groot succes met heerlijk enthousiasme. Veel mensen, circa 250, ook in groepen die ook met de Poldervaart boot kwamen en dan een gezamenlijke rondleiding kregen. En niet te vergeten het optreden van Adinde met begeleiding van haar vader Stefan was erg mooi!

Op de 2e dag ‘s ochtend was het nog redelijk rustig, maar daarna liep het storm. Er was een enorme drukte op de Huigendijk, allemaal bezoekers voor het oude gemaal. Zo'n 50 - 60 luisteraars in de zaal en zeker een man of 30 in het museum. Het optreden was deze dag van Deborah van Langen and friends. Heerlijke jazzy muziekmuziek.

Al met al weer een topweekend voor Het Oude Gemaal en Museumcafé De Pomp. Met dank aan de evenementen commissie.

Adinde Broersen

Adindeis 17 jaar oud en heeft een enorme liefde voor muziek en alles wat daarbij komt. Zingen doet ze al zolang als ze zich kan herinneren en beschouwt het daarom ook als een van de belangrijkste dingen in haar leven.

In 2010-2011 heeft ze in de musical Mary Poppins gespeeld bij Stage Entertaintment. Daarna heeft ze o.a. bij het Dot Event gezongen, aan The Voice kids meegedaan, een EP opgenomen en die ook gepresenteerd en met ‘Just Sing!’ in Podium Victorie opgetreden. Hiernaast treedt ze regelmatig op bij bijvoorbeeld restaurant Stroming in Heerhugowaard.

Dit alles vindt ze ontzettend leuk om te doen en bis dan ook blij dat ze in Het Oude Gemaal mag optreden.

Deborah van Langen & friends

Deborah van Langen zingt al haar hele leven. Speelde in verschillende bands en heeft in 2014 een CD gemaakt en wilde weer graag muzikanten om haar heen. Een collega vroeg haar wat nummers te zingen ter gelegenheid van een afscheidsreceptie. Een kennis kende wel een pianist, en de pianist een bassist en een drummer. Drie keer oefenen en er was een band voor de receptie. Het klikte en het smaakte naar meer en ze besloten met regelmaat samen muziek te maken in de prachtige studio bij Deborah thuis. Hans, de geschoolde pianist speelt piano sinds zijn jeugd, begeleide theatergroepen, speelt in een jazzcombo en bigband. De laatste jaren legt hij zich toe op de Jazz muziek. Kees, de drummer, heeft veel ervaring in dansorkesten opgedaan, jaren niet gespeeld en nu weer enthousiast aan de ‘slag’. Henk is op latere leeftijd begonnen met basgitaar maar heeft inmiddels ervaring opgedaan in een combo van een popkoor, popband en in een bigband. Samen speelt de band merendeels jazzstandards maar ook popnummers. Voor de tweede keer speelt Deborah and Friends in het Oude Gemaal. Eerst bij de heropening en nu tijdens de Open Monumentendagen op 9 september