Kids with Attitude

Kids with attitude, 21 december 2019

Deze dag hebben we kunnen genieten van 2 x een koor- en solo optreden van Kids with Attitude. De 30 kids zijn leerlingen van Kindertheaterschool Kids with Attitude (jongens en meisjes uit de regio in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar); zij hebben een aantal nostalgische liedjes ingestudeerd o.a. voor ouderen. Het optreden in Het Oude Gemaal was de afsluiting van een Kerst tournee in enkele zorginstellingen in Heerhugowaard en omgeving. Dit alles onder de inspirerende leiding van o.a. Ruben Rijnveld, producent, regisseur en groepsleider van Kids With Attitude.

Het koor startte met een prachtig kerstlied. Daarna volgende een wel heel divers repertoire; bekende liedjes van o.a. Doris Day (Que Sera Sera), Peter Koelewijn (Kom van dat dak af), Heintje (Mama), Wim Sonneveld (Het dorp), Jan & Kjeld (Banjo Boy) en Imca Marina (Viva Espagna). En dat in het Engels, Duits en zelfs Frans gezongen. Verder nog twee liedjes uit de musicals Ciske de Rat en Oliver Twist en niet te vergeten de Bohemian Rhapsody van Queen.

Na de pauze hebben enkele docenten nostalgische liedjes ten gehore gebracht. Het concert werd afgesloten met een 9 minuten durende medley met “liedjes van toen” en als allerlaatste de bekende kerstklassieker David’s Song van de Kelly Family. Onder de klanken van Driving Home for Christmas verlieten de kinderen onder een daverende applaus de zaal.